dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

Angelis del Nero - La mia strada: Az új kezdet

  • Írta: PG

Az általános iskolai éveket örökre a szívembe zártam. Igaz csak a végére jöttem rá, hogy milyen szerencsés is voltam, hogy ebben a közösségben lehetek és mennyire jól bánt velem a sors, hogy nem kerültem azonnal mély vízbe és megtanultam értékelni azokat az apró dolgokat, amik csak számomra tűntek akkor azoknak. Az iskolai csapatban eltöltött időszak alatt több ifjúsági egyesület is felfigyelt rám a jó teljesítményem miatt, de valahogy nem akaródzott döntenem. Szerettem volna új helyszínen megmérettetni magam, de valahogy – talán a megszokás hibája miatt – mégis úgy döntöttem Padovában maradok és a helyi csapat ifjúsági csapatába jelentkezem játékra. Hogy bántam-e, hogy nem mentem másik városba, nem próbáltam ki tudásomat máshol? Dehogynem. Nagyon sokáig. Évekig, de rá kellett döbbennem, hogy viselhetsz te bármilyen mezt, amit a pályán teszel az fog meghatározni téged, mint játékost.

Bővebben...

Angelis Del Nero - La mia strada: Előre a győzelembe

  • Írta: Suttogo

Az ilyen dolgokra soha nem tud felkészülni az ember, és nem is feltétlenül kell. Én abban hiszek – most már, hogy ennyi mindenen keresztül mentem -, hogy bár vannak olyan események az ember életében, amelyek képesek szinte teljesen padlóra küldeni, mégis mindig meg kell ragadni a leges-legapróbb pozitívumot is minden napban különben soha nem tud kilábalni majd. Tudom, tudom. Könnyen beszél egy külső szemlélő, nekem is mondhattak akármit, jó ideig vigasztalhatatlannak éreztem magam. Azonban ráébredtem, ez nem járható út, csak saját napjaimat mételyezem ezzel a szomorúság nevű méreggel és a keserűség csak egyre lejjebb fog taszítani.

- Sajnálom fiam. Ne haragudj. Igyekszem neked mindent megadni, de bármit is teszek, képtelenek leszünk ennyi pénzt összeszedni – mondta szinte már esdekelve édesanyám.

Lehajtott fejjel és vállrándítással fogadtam a dolgot. És ez még számtalanszor eljátszódott a nyár során, amikor egyre inkább azt éreztem, hogy ezt az életet képtelen vagyok elviselni és már nagyon rossz érzés fogott el, ahogy megláttam édesanyámat. Nem azért, mert úgy éreztem, hogy cserbenhagyott volna, hanem azért, mert amit ő értem tett, azért nem ezt a sorsot, sőt inkább bánást érdemli. Ez nem tudom, hogy tényleg azért volt, mert már gyerekként azt éreztem ennél nem lehetnék szomorúbb vagy esetleg megszállt a szentlélek, de tény, hogy nem tehettem mást, mint változtatok eddig napjaimon. Nagyon nem volt kedvem hozzá, de elkezdtem édesanyámnak segíteni a nyári edzések után a ház körüli munkákban és bár még mindig nem beszéltem túl sokat, de próbáltam magamra mosolyt erőltetni. A kezdeti próbálkozások roppant kellemetlenek voltak számomra, de ahogy az ő úgy az én napjaim is egyre kellemesebbek lettek. Az edzéseken a teljesítményem kezdett javulni és bár lappangott bennem mélyen legbelül az álmom szétzúzásának napja, valahogy az edzőm bíztatására kezdtem elhinni, hogy ez nem lehet a vég, rám nem egy derékba tört karriert szabtak.

Bővebben...

Angelis del Nero - La mia strada: Fel a fejjel!

  • Írta: Suttogo

Micsoda lehetőség, elképesztő, hihetetlen, leírhatatlan. Sok ember képtelen élvezni az életet, és amikor hirtelen boldogság ér, elismerik a munkáját vagy valami egészen új és nagyszerű dolgot él át elkezd azon aggódni, hogy akkor most vajon jön a bukás hamarosan, a negatív időszak. A legnagyobb sportolóknak bár két lábbal kell állniuk a földön és nem feledni honnan is indultak, de sokan sajnos az előzőekkel ellentétben nem megrettennek a jövőtől, hanem sérthetetlennek, az élet királyának érzik magukat. Partik, legdrágább ruhák és autók. De ezt hagyjuk is, hiszen még csak kisiskolás gyermek voltam, azt sem tudtam mi az, hogy gazdagság, a földtől azonban nagyon elrugaszkodtam…

Bővebben...

Angelis del Nero - La mia strada: Extázis

  • Írta: Suttogo

Extázis

A trevisoi általános iskola elleni mérkőzés álomba illő volt. Ahogy elkezdtük a mérkőzést és megszereztem életem mai napig egyik legszebb találatát édesanyám nem győzte mindenkinek elújságolni, hogy ki is az ő kicsi fia. A mérkőzésen ezen a gólon kívül még hihetetlen sok gólt, szám szerint hatot sikerült gurítanom az ellenfélnek. Az ellenfél csapata teljesen összeomlott a mi csapatunk mámorító érzelmek közepette vonult le a pályáról, elképesztő 9-2-es végeredménnyel. Ez valami egészen új dolognak volt a kezdete, ezt mindannyian éreztük az hazafelé úton, az iskolai buszunkon.

Bővebben...

Egy új logóról

  • Írta: PG

„Mi emoziono quando leggo in qualche titolo di giornale la lettera J. Penso subito alla Juventus.” – Gianni Agnelli

Bővebben...

Angelis del Nero - La mia strada: Nincs megállás

  • Írta: Suttogo

A vicenzai általlános iskolások ellen játszott bemutatkozó mérkőzésem nem úgy indult, ahogy terveztem. A botrányos első félidőt követően mindenféle eszközzel próbáltam meggyőzni csapatunk edzőjét, Alberto Torretinit, hogy a második félidőben megmutassam mire is vagyok képes, de mindhiába, hatástalan volt.

Bővebben...

Belépés/Regisztráció