dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

Szakmai stáb

Edzői stáb

Massimiliano Allegri, vezetőedző

Massimiliano Allegri személyében Olaszország egyik legjobb edzője került a csapat élére, az igazán nagy sikert karrierjében a 2010-es év jelentette, amikor is hét év után sikerült Scudettót nyernie a Millannal. Allegri, játékosként, 19 évet tudhat maga mögött, edzőként pedig 2008-ban tette le névjegyét, amikor a Sassuolo csapatával kiharcolta a történelmi feljutást. Teljesítménye felkeltette a Cagliari elnökének, Massimo Cellino érdeklődését, így a 2008/09-es szezont már a szárd egyesületnél kezdte meg. A klub alacsony költségvetése ellenére sikerült a kilencedik helyen végezniük- Allegri ekkor kapta meg a Panchina d’Oro (Év edzője) díjat.

Egy évvel később a Milanhoz került, ahol rögtön sikerült bajnokságot nyernie, később pedig az olasz szuperkupát is bezsebelte. A 2010/11-es szezonban az év szakvezetőjének választották. Új állomás, új feladat. A Juventusnál Allegri támadó játékrendszere tökéletesen passzolni fog a klub történelmének legújabb fejezetéhez.

Marco Landucci, másodedző

A korábbi profi labdarúgó, játékosi karrierje során megfordult a Fiorentinában, a Bresciaban a Parmában, az Interben és a Veronában, majd edzői karrierjét a Fiorentina akadémiáján kezdte el 2005-ben, ahol a kapusokkal foglalkozott, később pedig a Grossettoknál folytatta. Massimiliano Allegri a Cagliarinál eltöltött két évében nevezte ki őt másodedzőjének. Majd Allegri magával vitte a Milánhoz kapusedzőnek. A Bianconeriknél azonban másodedzőként számítanak majd rá.

Claudio Filippi, Kapusedző

1989-ben végzett a római ISEF egyetemen, majd 1994-ben profi atlétaedző lett, később pedig UEFA edző. Claudio Filippi az egyik legelismertebb és legjobban képzett kapusedző Európában. 2010-ben érkezett a Juventushoz, előtte azonban megfordult a Veronánál, a Románál, a Sienánál és kétszer a Chievonál. Filippi egy új gyakorlatot fejlesztett ki a Juventusnál a kapusok számára. Ami egy pajzsból és egy labdákat kilövő gépből áll. A lényege, hogy a kapura kilőtt labdának az útját a pajzs véletlenszerűen változtatja meg. Ez az új technika a régiekkel párosulva nagymértékben fejleszti a kapusok reflexeit.

Maurizio Trombetta, az első csapat edzője

Miután 1982-ben elkezdte profi labdarúgó pályafutását az Udineseben, Trombetta több mint egy évtizeddel később edzőként tért vissza oda, hogy irányítsa az U16-os korosztály csapatát. Később Giovanni Galeone segítője lett a csapatnál, akit követett a Perugiába és a Napoliba is. 1998-ban újra visszatért egykori együtteséhez, azonban ezúttal Francesco Guidolin segítőjeként, akivel később 5 évet töltött a Bolognánál. Allegrivel először 2006-ban dolgozott, amikor is Galeone megalakuló stábjának tagjai lettek a Stadio Friuliban. Ezek után már a saját útját járta, mint vezetőedző. Először 2007-08-ban vezette a Seveglianot, majd a román nemzetiségű CFR Clujt és az FCM Targu Murest végül pedig a Reggina utánpótlásához került.

Simeone Folletti, Erőnléti edző

Landuccival együtt Folletti is dolgozott már több klubnál is együtt Allegrivel. Először a Spalban 2004-05-ben dolgoztak együtt, majd az azt követő éven a Sassuolonál. Közös munkát végeztek még a Cagliarinál és a Milánnál is. Szereti játékosaira szabni az erőnléti edzésterveket.

Stefano Grani, Fizioterapeuta és csontkovács-terapeuta

A korábbi férfiápoló és masszőr, Grani először 2000-ben találkozott Allegrivel amikor a toszkán tréner még a Pistoiese játékosa volt. Később az Aglianesenél dolgoztak újra együtt, ahol Allegri jóvoltából fizioterapeutából menedzserként lépett elő. Azóta együtt dolgoztak a Spalnál, a Grossetonál, a Sassuolonál, a Cagliarinál és a Milannál is.

Roberto Sassi, Training Check vezető

Roberto Sassi lenyűgöző életrajzzal büszkélkedhet, melyben több európai élcsapat is szerepel. 1978-ban Varese-ben kezdte a pályafutását, majd később beutazta az egész kontinenst: dolgozott a Leccénél, a Lazionál, az Avellinonál, a Torinonál, a Veronánál, a Salernitanánál, a Fiorentinánál, a Valenciánál, az Atletico Madridnál, a Chelsea-nél, a Parmánál, a Sampdoriánál és a Dinamo Moszkvánál. Sassi a fiatalok fejlődésére és ellenőrzésére koncentrált. Erre épült a rendkívül eredményes Training Check kezdeményezése, amit később a Juventusnál is bemutatott és nagyszerűen működik azóta is.

Orvosi Stáb

Csapatorvos Dr. Luca Stefanini

Egészségügyi koordinátor Fabrizio Tencone

Egészségügyi igazgató Gianluca Stesina

Masszőrök / fizikoterapeuták Dario Garbiero, Marco Luison, Emanuele Randelli, Gianluca Scolaro, Maurizio Delfini, Francesco Pieralisi, Elio Cavedoni

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció