dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

falióra

Hol az erő?

Hol az erő?

November 1. a Juventus születésnapja, ez éppen aktuálisan a 119., valóban Öreg már a Hölgy, de ez a Hölgy az évek előrehaladtával csak szépül, úgyhogy semmit sem szabad az orra alá dörgölni, nagyon jól tartja magát! Mindenekelőtt BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT SZERELMEM!

 A bejegyzés témája ehhez csak annyiban igazodik, hogy pontosan november 1-én íródik, így bevezetésképp kötelező jelleggel emeltem ki ezt a csodát. Eltelt az idényből két teljes hónap, általában október 30-ig szoktam várni egy-egy komolyabb ítélet kimondásával egy-egy idényre vonatkozóan. Tavaly pont itt volt a fordulópont, idén pedig…. a fene tudja…

Alapjában véve nem rossz az amit látunk. Novemberhez képest komoly pontelőnnyel vezetjük a bajnokságot, a Bajnokok Ligájából minden bizonnyal tovább is jutunk szerdán ( otthon csak nyerünk a Lyon ellen), azonban minden szakértő kérdőjeleket lebegtet be a csapattal kapcsolatban. Ezek a kérdőjelek már-már Real Madrid szintűek. „Oké, hogy nyerünk, de miért nem játszunk szépen?” „Oké, hogy nyerünk, de Higuain miért nem lő több gólt?” „Oké, hogy nyerünk, de hol van Pjanic” „Oké, hogy nyerünk, de… de… de…”. Minden hozzászólásban közös az legelején kikötött „Oké, hogy nyerünk…”. Ezt a bejegyzést itt be is lehetne fejezni, hiszen ki az Istent érdekel ezen túl akármi is. Én azonban nem ilyen fából vagyok, és egészen kiforrott elképzeléseim is vannak a problémát illetően.

Sokan mondják, hogy tavaly is nehezen indult, folyamatosan kikaptunk, ahhoz képest most nyerünk, igaz a játék még nem olyan. Szerintem ez hibás megközelítés. A tavalyi évet egy évtizedek óta nem látott, és évtizedek múltán is emlegetett hajrával húztuk be, amihez kellett az üldözők totál homály jelenléte. A második félévben egy olyan Juventus futott a gyepre, amely minden bizonnyal ismét a döntőig menetel, ha valahogy átküzdi magát a Bayernen, és ettől nem is álltunk távol. Attól a csapattól ez a csapat viszont sajnos még nagyon is távol áll.

Sajnos (mostmár látjuk) a nyáron olyan embereket veszítettünk el, akik nélkül nem olyan a csapategység, nincsenek meg a szószólók, nincsenek meg a harcosok – főleg a középpályán. Pogba úgy lőtte lábon magát ahogy illik, a baj az, hogy ezzel minket is, Morata hiánya is feszít belülről ahogy Mandzukic idei szenvedését nézem. Mondhatnátok, hogy ez csak két ember, DE. Pogba elvesztése nem is azért fáj nagyon, mert ő maga elment. Azért fáj nagyon mert az ő távozása az egy évvel azelőtti Vidal-távozással súlyosbított transzfer, amit így már lehetetlen kiheverni, akármelyik csapatról is legyen szó, hiszen a világ valószínűleg két legjobb labdaszerzőjéről beszélünk, és mind a ketten konyítottak azért a támadójátékhoz is – legyünk enyhék.

mora1

Mióta a Juventus 3 belső középpályással játszik, különböző szerepkörű játékosokat játszatott itt, és ezeket mindig csodálatosan keverte az éppen aktuális edző. Volt művész (Pirlo), volt erő (Vidal), és volt box-to-box (Pogba). Az évek folyamán ezt folyamatosan kevergettük, de az erő sohasem hiányzott. Ők hárman távoztak, az űrt pedig újabb és újabb játékosokkal töltöttük fel. Tavaly és előtte is láthattuk, hogy az nem akkora probléma, ha nincs művész, idén pedig azt látjuk, hogy óriási probléma, ha nincs ERŐ a középpályán.

Valóban, Pogba szerényebb volt tavaly, mint előtte, viszont Vidal feladatait úgy ahogy ellátta, most ez a játékosunk nincs jelen. Én meg voltam róla győződve, hogy Asamoah képes lesz ezt betölteni, azonban neki úgy néz ki neki már vége van. Marad az egy szem Marchisio, akiben a reményünk lehet, és aki nagyon bíztató is volt azokon a meccseken, amelyeken sérülése után pályára lépett, azonban ha ránézünk, nem az az első gondolatunk, hogy „Hűha milyen erős, rajta én tuti nem jutok át”.

Abban látom az idei szezon elejének legnagyobb problémáját, hogy van újra egy művészünk (Pjanic), és mellette nincs meg az az erő, ami a „contei” művész támogatta, így nem tudunk labdát tartani, így nem tudunk középpályás játékot kialakítani, ami számunkra nagyon furcsa, hiszen a csapat egyik legnagyobb erőssége volt ez az elmúlt években.

Nagyon frusztráló, mert világszinten a hátvédsorunk és a csatársorunk is top3-as, és eddig a középpályánk is az volt, de most inkább hasonlít egy hulladozó tollpihéhez, mint a Vidal-Pogba fémjelezte falhoz.

Ami pedig még frusztrálóbb, hogy ebből a csapatból az az egy szem Pogba hiányzik, akit Mourinho még csak használni sem képes normálisan, akit folyamatosan szidnak Manchesterben, és akinek a legjobb lett volna, ha marad a seggén még egy évet, hogy végre kétségtelenül odategyük Európában is.

Ehelyett idén is marad a kétely, marad egy 90 milliós csatár, akit senki sem szolgál ki normálisan, és marad egy lyuk, ami szinte halaszthatatlanul betömésre vár. Bízom benne, hogy Marchisio ezt hamarosan orvosolja, és akkor minden felhő tovaszáll. Most abban a helyzetben vagyunk, hogy egy fecske nyarat csinálna, azonban azt gondolom ezt a fecskét januárban a piacról képtelenek leszünk beszerezni. 

#3 Suker10 » 2016-11-06 16:57

Ennyi idő kellett a belátásához? :lol:
Majd januárban... Persze. Igazolhat a csapat 1000 játékost, akkor sem lesz olyan, mint Pogba. Morata pedig a legjobb támadó volt, szintén pótolhatatlan. Borzasztó drága még egy olyan játékos is, aki távolabb van tőlük. A csapat azért mutat még valamit, mert Cuadrado szerencsére visszajött. A Bajnokok Ligájában ez nagyon kevés.
Suker10
Suker10

#2 kotam » 2016-11-04 09:41

Én is egyetértek.A középpályán megvannak létszámra az emberek,mégis foghíjas.Bízzun k Marchisióban,me rt ő a legjobbunk a középpályán.Ő elhozhatja a stabilitást,ami néha annyira hiányzik.
Ez nem kapcsolódik a cikkhez,de lehet hogy Mandzukicet is le lehetne ültetni pár Serie A meccsen,és Keant játszatni.Megné zni mit tud,megmutatni hogy bízunk benne(szerződés előtt),és úgyis kiadó az 5. hely a támadóknál.Még az is lehet hogy szépen bejátszaná magát.
+1
kotam
kotam

#1 alexGiCamo » 2016-11-02 17:15

Kiválóan odatetted, mint mindig ! Egyetértek !
Reméljük, lesz ez még így se ! :-)
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!
+3
alexGiCamo
alexGiCamo

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció