dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

falióra

Angelis del Nero - La mia strada: A rossz döntés

Angelis del Nero - La mia strada: A rossz döntés

Minden kezdet nehéz, de ez valami embertelen volt. A kezdeti serdülő csapatban eltöltött időm alatt rengeteget szenvedtem fizikálisan és ezzel együtt hihetetlen erőre tettem szert.

Azonban meccsről-meccsre jöttem rá, hogy ez olykor elég vékonyka különbséget jelenthet az ellenféllel szemben. Fejben is maximumot nyújtani a pályán, figyelni az ellenfél mozgását és a taktikát még az utolsó percekben is követni. A serdülőben már hatvan perces mérkőzéseket játszottunk többnyire, amik végére rendre kifulladtam, el sem tudtam képzelni, hogy lehet kilencven percig és még azon túl is játszani, nem beszélve a klasszis teljesítményről. Rengeteg játékos neve bukkant fel bennem mikor ezen tűnődtem a meccsek után a hazafelé tartó csapatbuszon, de valahogy mind közül Nedved volt számomra az, aki talán mindegyikőjükön túlmutatott.  Egyszerűen a valaha látott játékosok közül ő volt az, aki mesterien volt képes koordinálni a játékot még a kilencvenedik perc után is, teljes erőbedobás mellett. Én bár csatárként próbáltam megállni a helyem a padovai csapatban, de valahogy összteljesítményben mindig igyekeztem inkább a középpályások felé közelíteni.  Az első idényben még minden szépen és jól indult, de a második évben úgy éreztem kicsit több kikapcsolódásra lenne szükségem…

- Hé, Angelito este kiugrunk a srácokkal a klubba, nem akarsz velünk tartani? – szegezte nekem ellenállhatatlan módon idősebb csapattársam Luciano miközben vállamra tette a karját.

- Á, nem lehet. Este még meg kell tanulnom az iskolai dolgokat – mondtam kicsit egykedvűen.

- Jaj, ne szórakozz velem. Péntek van, hová rohansz, majd megtanulod meccs után? Gyere el, mindenki ott lesz! – reklámozta lelkesen az esti programot Luciano.

Abban igaza volt, hogy péntek volt és lett volna időm tanulásra, ezért ez csak gyenge kibúvó volt tőlem. Első évben még elkerültem ezeket az összejöveteleket, de valahogy most már egyre jobban munkálkodott bennem a kíváncsiság, milyen is lehet az éjszakába menni a csapattársaimmal. Ilyen fiatalon a csapat idősebbik, elismert játékosa meghív a saját társaságába? Ez óriási lehetőség ahhoz, hogy még jobban beilleszkedjek. Nem tudtam nemet mondani, pedig jobban jártam volna…

Otthonról csendben sikerült ellógnom, alvást tetetve. A klubhoz érkezve nagy örömmel vártak a padovai ifik, a hangulat óriási volt. Jó ütemes zene ment és mindenki éppen a korábbi mérkőzések és edzések mókás pillanatait elemezte, majd hahotáztak hangosan. Aztán történt valami, ami az estét és egy időre a karrieremet is meghatározta.

-Angelito, Angelito gyere, igyál meg valamit velem! – mondta Luciano simlis mosollyal.

Én egy sima kólára gondoltam, de amikor kimondtam Luciano a barátainak jó hangosan körbekiálltotta, mit is szeretnék inni majd az egész társasággal együtt rajtam nevettek.

-Jaj, ne hülyéskedj Angelito. Nesze itt egy sör, egészségedre! – nyújtotta felém az üveget az ifi, aminek nem mondhattam nemet.

A butaságomnak köszönhetően hamar belevittek a rosszba és számtalan mennyiségű, nagyon kellemetlen italt fogyasztottam el. Valahogy be kell illeszkedni nem? Később kiderült, hogy természetesen egy jó poén voltam, a szűz italozó képében.

Az estének meg is volt az eredménye. Arra már nem emlékszem, hogyan értem haza és még kevésbé arra, hogyan kerültem az ágyamba. De ahogy felkeltem iszonyatos fájdalmat éreztem a lábamban, mint később kiderült sikerült egy elülső keresztszalag szakadással jutalmazni magam az estéért. Édesanyámtól is megkaptam a magam fejmosását, de a legfájdalmasabb az volt, amit az orvos mondott:

- Legalább hat hónapig kell pihentetnie a lábát, ha ezek után a vizsgálatok gyógyulást mutatnak, fokozatosan terhelheti csak újra a lábát, ha nem sajnos fel kell hagynia a labdarúgással.

Le voltam sújtva, nem tudtam elképzelni, hogy valaha is futball nélkül éljek. És mindezt amiatt, hogy azt éreztem, ha idősebbek füttyentésére ugrok, akkor majd jobban befogadnak…

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció