dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

Angelis del Nero - La mia Strada: Az új titán

Angelis del Nero - La mia Strada: Az új titán

A győzelmet sohasem adják ingyen, s a milánói meccs után joggal érezhettem, hogy tényleg elképesztően nehéz volt idáig eljutni. Én mindig azt vallottam, hogy sohasem lehetsz elégedett önmagaddal, ha nem hoztad ki mindazt magadból, amit nem alapok nélkül vártál el, hanem amit tényleg tudtál, hogy megtudod csinálni.

Persze sokszor jöhetnek a képletbe nem várt változók, de azért kezdjük el a napot, hogy ezeket végül a mi oldalunkra állítsuk, nem igaz? A milánói mérkőzés nézőként tekintve enyhén szólva is borzasztó volt, de belül majd szétvetett az öröm, amiatt a három pont miatt. Most már elkezdhetünk építkezni, gondoltam. Számolgatni nem nagyon szerettem, ráadásul ez a sport szerintem nem is erről szól. Ami tegnap három pont volt az lehet, hogy a következő meccsre egy sérülés miatt kieső játékost vagy a túlzott magabiztosság miatti botrányos hibázást is jelenthetett. Szerencsére a trénerünk, Luciano Albertini ezt kiválóan át tudta nekünk adni az edzések során. Bár fejben ez elsőre a gondoltnál sokkal, de sokkal nehezebben ment, főleg ilyen eredmény után…

- Áljj, állj állj! – fújt a sípjába, majd kiabált mesterünk. Fiúk – kezdte lassan Albertini úr a monológját miután magához terelte a rögtönzött kupaktanácsra a csapat tagjait-, nagyon ügyesek voltatok és még inkább szerencsések, de ez, így nem mehet tovább. Ilyen edzésmunka mellett a kukába dobhatjuk a milánói eredményt.

Látszott, hogy páran nem veszik komolyan a beszédet, ezért ritka kemény és váratlan megoldás képét festett le az edzőnk.

- Ismertek már engem fiúk, én senkinek nem fogok könyörögni az odafigyelésért. Ha, így folytatódik az edzés, akkor a kezdőcsapat a következő meccsen, nem fogom engedni játszani. Inkább lelkesebb játékosokkal fogok kiállni. A meccsek az edzésen dőlnek el. Ha odafigyeltek, megtanuljátok a helyes taktikát és koncentráltok a labdaérintésekre, akkor biztos vagyok benne, hogy még lesznek hasonló nagy győzelmeink. A legfontosabb viszont, hogy azok a percek, amiket itt töltötök az edzésen az az egész életeteket meg fogja határozni, ha focisták lesztek, ha nem.

Azt nem tudom, másokra hogyan hatottak a mester szavai, de abban biztos vagyok, hogy a kezdőcsapat tagjai egyre jobban kezdték félteni a posztjukat, mert a cserék szemében egyre nagyobb tűz éget.

Az egyik legtehetségesebb cserénk Giovanni de Santore volt, támadó középpályás. Szegény srác még eddig sohasem tudta beverekedni magát a kezdőbe, pedig mindig hihetetlen elánnal hajtott az edzéseken. Szegény fiún az elkeseredettség kezdett kiütni, úgy érezte belőle nem lesz jó labdarúgó sohasem, valami nagyon hiányzik belőle. A trénerünk szavai azonban valami hihetetlen csodát műveltek vele. A sors fintora, hogy később a korosztályos válogatott legjobb játékosává választották és a beceneve, „Leone” lett.

- Passzolj Angelis, passzolj! – integetett két kézzel Giovanni.

Nem szívesen adtam neki a labdát edzésen sem, féltem, hogy megint rosszul kezeli le és annyi a kontrának. De nem volt mit tenni. Azt nem tudom, hogy a srác végig nézte-e Andrea Pirlo összes beadását videokazettáról tegnap este, vagy mit művelt, de ahogy ütemváltásból visszakértem a labdát, azt olyan ívben rajzolta a lábamra, hogy a védők csak a játékszer suhogását hallották. Fenomenális, testközelből ilyet eddig még sohasem tapasztaltam. Az edzés legszebb momentuma volt. Aztán ezt meg ismételte még három edzésen, és nem hagyott nyugodni a kíváncsiság mitől táltosodott meg. Mint kiderült a nagyapja megelégelte, hogy nem látja az unokáját a pályán, ezért minden délután kivitte csak a beadásokat és a távoli kapura lövéseket gyakorolni. Most már értem miért mondták mindig, hogy „álomszuszék Giovanni”, ezért bóbiskolt el az órák közben.

Két héttel később már a kezdőcsapatban találkoztam vele. Az ő gólpasszával és irtózatos bombájával nyertük meg a mérkőzést. Sajnáltam, hogy évek múlva már riválisokként néztünk farkasszemet egymással. Jaj Giovanni, miért is igazoltál te nápolyba, hogy tudod azt a csapatot szeretni…?

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció