dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

falióra

Játékoskeringő, érkezők, távozók, pletykák a Juventusnál (ll.rész)

Játékoskeringő, érkezők, távozók, pletykák a Juventusnál (ll.rész)

Az előző részben még nem tudtuk, csak reméltük, ami most már bizonyosság: a Juventus bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol a Real Madriddal mérkőzik meg Európa legjobb csapatának címéért.

Hihetetlen nagy dolog ez, mert bár a szezon kezdetén ez volt a cél, de az, hogy ez ilyen simán és magabiztosan sikerült, azt mi is csak legszebb álmainkban mertük remélni. Minden várakozásunkat teljesítette csapatunk, és ami még növeli ennek a gyönyörű teljesítménynek az értékét, hogy még álmodhatunk tovább, mert ehhez most már minden lehetőségünk megvan.

Ez a csodás menetelés, melyet ebben az esztendőben a Juventus teljesít, biztosak lehetünk benne, hogy nagyban fogja befolyásolni játékospolitikánkat is, nem negatív irányban.

Nézzük tehát, hogy néz ki a Juventust érintő átigazolási, távozási lehetőségek pletykaszintű, a média által kreált, vélt vagy valós eseményei, de olvasva a sorokat ne feledjük, hogy mindig a pletykákból lesznek a hivatalos bejelentések, közlemények. Vegyük tehát kicsit könnyedén, de komolyan, ezeket a híreket/álhíreket, mert a valóság alapjai is lehetnek. Nem zörög a haraszt…

A Juventus közel áll három játékosa értékesítéséhez. Miután a csapat túljutott a Monaco elleni elődöntő visszavágóján és bejutott a Cardiffi döntőbe, a csapat jelentős változások előtt áll. A keret megerősítése érdekében, minden poszton, illetve minden csapatrészben várhatók jelentős változások.

A támadó középpálya megerősítése érdekében keresnek technikás, magas szintű játékosokat és ezek a fiatalemberek már régóta Marottáék noteszában szerepelnek. Ilyen játékos a Bayern Münchennél kegyvesztetté vált Douglas Costa. Jelenlegi értéke 35 M euro, a bajor klub edzője már komolyan nem számít rá, igy jöhet szóba a Juventus.

A brit média jelentése szerint a Bianconeri nagy nyári távozója Claudio Marchisio lehet. A kitűnő középpályás bár a Juve gyerekszobájában nőtt fel, mégis valószínű, hogy a mentoránál, Antonio Conténál köthet ki Londonban. Max Allegri a 4-2-3-1-es felállásban már nem számít rá kezdőként, ahhoz meg túl jó játékos, hogy a kispadot koptassa. A Chelsea csapatában viszont a feltehetően távozó Fabregas helyén, Kanté mellett Conte szerint ideális megoldás lenne. A Chelsea emelte a tétet és már 30 M euro az ajánlatuk.

Két távozó van még a listán és egyikük távozásának lehetőségén sokan felkapják a fejüket. Az egyik a gaboni középpályás Mario Lemina, ami nem meglepő. Egyszer volt kezdő a csapatban, nem tudott itt gyökeret verni és távozása elé a Juventus semmi akadályt nem gördít. Távozásának oka ismert, helye pedig a játékos elmondása alapján Franciaország, de más kérők is felmerültek.

Az igazi meglepetés azonban Alex Sandro. Vagy talán nem is meglepetés? Olyan teljesítményt nyújtott a baloldalon, hogy nem csoda, hogy számos európai top-klub érdeklődését is magára irányította. A Manchester City igen komoly ajánlatra készül esetében, amely akár 60-70 M euro lenne. Ez az összeg a futballtörténelemben egyedülálló, mert ennyit még a világ egyetlen védőjéért sem fizettek, tehát, ha úgy tetszik, világcsúcs áron kelne el. 

A Monaco elleni mérkőzések hőse, mindenkit megelőzve, Dani Alves volt, aki kétszer szolgálta ki csodálatos aszisztokkal „Pipitát” és a torinói visszavágón olyan gólt vágott, amit még unokáink is sokáig fognak emlegetni… Megállapíthatjuk, hogy a Juventus csodás Bajnokok Ligája szereplése nagy mértékben köszönhető az élete formáját futó brazilnak. Emlékezzünk csak a Porto és volt csapata a Barcelona elleni teljesítményére, amelyre a koronát a Monaco elleni, csak felsőfokon említhető produkciója tette fel. Kétségtelen, hogy a Juventus szezonja második felének legjobb játékosa volt a brazil szélső.

Jó bizonyíték erre, hogy alaposan megnövekedett kérői száma. A már ismert kínai csapatok mellett bejelentkezett érte számos jelentős klub is. A teljesség igénye nélkül, ezek a Chelsea mellett a két manchesteri klub.

Dani Alves szerződése 2018-ig köti őt a Zebrákhoz, de nem biztos, hogy kitölti nálunk ezt az időt. Dani nagy tisztelője Mourinhonak, ami fordítva is igaz. A Manchester olyan hevesen érdeklődik Alves iránt, hogy nem lenne meglepetés, ha a nyártól már nem látnánk fekete-fehér szerelésben. Nem beszélve arról, hogy Dani is szívesen kipróbálná magát a Premier Leagua-ben. Mourinho már odáig ment a témában, hogy kijelentette, Dani Alves lehetne az a játékos, akire szüksége van a „Vörös Ördögöknek” védelmük megerősítése érdekében.

A Juventus amúgy is nemzedékváltásra készül olyan formában, hogy fiatalok beépítését tervezi szemmel tartva azt, hogy ez ne menjen a minőség rovására, hogy a csapat színvonala semmit ne csökkenjen, sőt magasabb szintre emelkedjen.

A védelem megfiatalítása a legfontosabb szempont, amely érinti Barzagli, Chiellini mellett Dani Alvest is.

A Juventus komolyan fontolóra vette annak lehetőségét is, hogy némi anyagi ráfordítás ellenében elcserélnék Alvest David De Gea –ra. A spanyol kapus örömmel váltana, a Juventus pedig keresi Buffon utódját. Tehát találkozhatnak az érdekek.

A piaci mozgás ezt lehetővé teszi és ezirányú érdeklődése nem zárható ki, hisz Dani még pályafutása befejezése előtt szívesen kipróbálná magát az angol bajnokságban.

A Juventus és a Bayern München között nagyszerű a kapcsolat. Gondoljunk csak bele Arthuro Vidal távozására, és Mehdi Benatia érkezésére. Végül Kingsley Coman megvásárlására 21 M euróért.

Németországból is érkeznek a pletykák és nem mindegyik esik jól számunkra.

Értesülések szerint a német média és a Bayern München legfőbb célpontja Paulo Dybala. Az argentin csatár főszereplő volt a Barcelona elleni győzelemben és az a két gól felkeltette az összes európai klub figyelmét La joya iránt.

Carlo Ancelotti és Karl-Heinz Rummenige fantáziáját szó szerint megbabonázta a kis argentin páratlan tehetsége. Miután Dybala a Palermoból érkezett, játéka olyan szintet ért el, amely világsztárrá emelte és teljesen más megítélés alá esett mind a személye, mind az értéke. Az Allegri féle 4-2-3-1-ben lett igazán nagy a szerepe és a szabad játékot láthatóan nagyon élvezi. Kiválóan javítja a minőséget, gólokat lő és életveszélyes lövései, szabadrúgásai vannak, de nagyszerűen mozgatja társait is kihasználva kivételes technikáját és rúgótechnikáját.

A németsajtó szerint a Bayern Münchenek hatalmas csalódás az idei BL szereplés és a jövőbeni kudarc elkerülése végett nagy bevásárlásra készülnek. A bajoroknál képbe van Alexis Sanchez(kb.70 M euro) és Antonio Griezman(90 M euro) mellett azonban a fő céljuk Paulo Dybala megszerzése lenne.

La Joya leiigazolása érdekében bármire képesek. Nagyon-nagy szó ez egy német csapat esetében, mert nem erről híresek. A Bayern München tudja, hogy csak egy nagy ajánlat esetén tudják a Juventust gondolkodásra késztetni, vagy talán még akkor sem.

Mindazonáltal a nyáron próbálkoznak és egy első körben 100 M euros ajánlattételre készülnek, amelyet feltehetően a Juventus a két klub közötti barátság ellenére kapásból el fog utasítani. 

#1 Babo0410 » 2017-05-17 10:43

Marchisio, távozása számomra hatalmas csalódás lenne. Marchisioval nem csak a csapat egyik legendája, de egy olasz is távozna. És pont most, mikor a legjobb olaszokat nem sikerül megszereznünk, akkor nem kéne egy olasz játékost sem elengedni. Pláne, ha őt meg nem olaszokkal kívánjuk pótolni. Csalódott lennék miatta. Dybala és Sandro a másik két játékos, akiket semmi áron nem szabad elengedni. Hozzájuk minden eszközzel ragaszkodni kell.
És erre lehetne mondani, hogy elment Vidal, Pogba, Tévez vagy Pirlo, de ők nem voltak olyan fontos láncszemei a csapatnak, mint Sandro vagy Dybala. És ezt az is alátámasztja, hogy volt idő, mikor Pirlo, Pogba és Vidal is itt voltak, de a BL győzelem velük is igen távoli volt. Emlékezzünk pl. a Bayern elleni negyeddöntőnkre . Ott elég rosszul szerepeltünk velük a kezdőben. Szerintem a jövő csapatát csak akkor tudjuk sikeresen felépíteni, ha Sandro vagy Dybala kvalitású játékosokat meg tudunk tartani. Ha nem, akkor kezdhetjük újra a 0-ról.
Babo0410
Babo0410

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció