dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

falióra

A mercato elé

A mercato elé

Ami jelen állás szerint kedvenc csapatunknál történik, az nekem nagyon mellbevágó és lehangoló. Úgy gondoltam, tanulva az elvesztett Bl-döntőből, le fogjuk vonni a tanulságokat, megfogjuk tartani értékeinket minden áron és megfigyelve a gigászok játék és igazoláspolitikáját alkalmazkodunk a bevált módszerekhez és változtatunk az eddigi felfogásunkon, igazolások tekintetében. A Real Madrid, a Barcelona, a Bayern München, azért indul mindig a Bajnokok Ligájában a végső győzelem komoly lehetőségével, mert biztosítva van náluk az állandóság, értékeiket nem herdálják el és csak egy-két poszton próbálnak még jobbak, lenni. Tehát betartják a fokozatosság elvét és csak akkor igazolnak, ha a meglévőnél jobb megoldást találnak. Ez a szisztéma az említett csapatok sikereinek egyik kulcsa. És ez biztosítja számukra a folyamatos jó szereplés állandó lehetőségét.

A Juventus eltökélt szándéka volt az ominózus cardiffi BL-döntő után, a még szorosabb felzárkózás ezekhez a csapatokhoz a távolság csökkentése, a hozzájuk való minél gyorsabb és radikálisabb felzárkózás esélyének megteremtése. Történtek ebben a tekintetben fogadkozások és bizakodással töltött el, hogy kedvenc csapatunk is rátér a még sikeresebb szereplés útjára, melyek a fentiekben felsorolt jellemzők figyelembe vételével és betartásával érhetők el. Megtartani értékeinket és melléjük hozni néhány olyan játékost, akik azonnali erősítést jelentenek, nem megfeledkezve a tehetséges fiatalok kineveléséről. idehozataláról, vagy csapatba építéséről.

Talán a legutóbbival van a legkevesebb gondunk, bár a Mister igencsak óvatos, talán túlságosan is a fiatalok esetében.

Nagyon messze van még a mercato vége, nem lehet még megvonni az igazolások összességének következtetéseit, de egy biztosan látható, hogy nem a megadott irányt követjük. Egy valamire való TOP csapatnál először igazolnak, aztán aki feleslegessé válik, annak felkínálják a távozás lehetőségét.

Sajnos ez nálunk fordítva történik. Előbb eladunk, aztán próbálunk igazolni. Fordítva ülünk a lovon. Nem csak az a baj, hogy nem tartjuk be a TOP csapatok igazolásokkal kapcsolatos íratlan szabályait, de meg is cáfoljuk azokat.

Áruljuk az értékeinket… Olyan ez mintha profikból amatőrökké válnánk. mintha száguldó Ferrariból egy Trabantba ülnénk, mintha nem értettük volna meg az idők szavát, mintha nem szolgáltatott volna elég tanulsággal a cardiffi fiaskó. Mi csak várunk és várunk, megvárjuk, ki marad még a piacon és majd abból szemezgetünk…

Ezek egyik nagycsapatnál sem elképzelhető koncepció, csak sajnos nálunk. Nem akarok neveket említeni, hisz mindenki tudja kikről és milyen tendenciáról beszélek, de a folyamat, hogy először kiárusítjuk értékeinket, aztán majd lesz valahogy, nem a fejlődésünk irányába mutat, hanem éppen ellenkezőleg.

Elnézést kérek az optimistáktól és bizakodóktól bennem most ezek az érzések kavarognak, mert a feledhetetlen BL kudarc még feldolgozatlanul bennem él gyógyírra várva.

Most úgy érzem, ezt a lelki egyensúlyt, amit csapatom nyújthat, most sem fogom megkapni és nagyon félek, hogy egy darabig azt az elvesztett BL döntőt az utóbbi idők legszebb eredményeként kell magamban elraktároznom.

A bennem lévő érzéseket nem a csapatom bántása, hanem féltése íratta velem és szívből kívánom és őszintén remélem, hogy nem lesz igazam.

Forza Juve per semre!

Kas Gyula

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció