dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

Ideje újra szerelembe esni

Ideje újra szerelembe esni

Érdekes módon úgy veszem észre, hogy egy hosszúra nyúlt szenvedésnek tekintettem ezt a nyarat, és szinte kimerülve, megsebezve, megsértve ülök le ma este 18:00-kor megtekinteni a szezonnyitányt.

Kimerült, mert annyi pletyka jött szembe ebben a két hónapban, amit emberi ésszel nehéz kibírni, főleg ha a szívén viseli az ember a csapat sorsát. Megsebzett, mert a BL döntő kudarca után nem folytatódott a mókuskerék, nem volt újabb élmény, ami az érzelmeket helyre tegye, és még a Szuperkupát is elbuktuk. Megsértett, hiszen a jövő kapitányának gondolt Bonucci távozott pont abba a Milanba, aki kifejezetten félelmetes képet festett az átigazolási piacon (mondjuk nyáron ők minden évben bajnokoknak hiszik magukat).

Azt írtam, hogy érdekesnek tartom, ez a pár mondat azonban meggyőzött róla, hogy ezeknek van alapjuk. Ez a nyár nagyon negatívan kezdődött Cardiffban, és ebből jó ideig semmi pozitívum nem volt, ami kihúzhatott volna.

A kép azonban mostanra már nem ilyen borús, sőt… A helyzet az, hogy két meghatározó játékosunk távozott, akiknek a hírek szerint csupán az elbukott BL döntőt köszönhetjük, így hosszú idő után ez az első nyár, hogy nem hagyott el minket kulcsjátékosunk úgy, hogy mi ne akartuk volna eladni. Bonuccival egyébként is voltak már bajok, és ha követsz pár Milan meccset, láthatod, hogy a színészkedés ott is folytatódik (egyébként elég ügyes benne). Dani Alvest pedig talán nem is kell ecsetelném. Én rá a futball életművészeként tekintek, akit elhagyott (vagy ő hagyta el?) a nagy szerelme, a Barcelona, és utánuk mindenkivel kapcsolatban csak rövid távon tud gondolkodni. Üde színfolt volt, aki a tavalyi év nehéz időszakaiban mutatott csúcsformát, de egyébként volt egy szörnyű ősze, egy vállalható tavasza és négy világklasszis meccse.

Tény, hogy Bonucci távozásával igen ingatag lett a védekezésünk, ez már az előszezon mérkőzésein, és a Szuperkupán is kijött, de mögötte egy nagyon tehetséges Rugani áll, hogy magára húzza ezt az egyelőre elég nagy gúnyát, de biztos vagyok benne, hogy Allegri előbb utóbb összerakja. És ettől a ponttól kezdve semmi okunk szomorkodni. A középpályánk Matuidi érkezésével ismét bír egy labdaszerzésben és erőben komoly szintet képviselő játékossal, visszakaptunk egy nagyon jó formában lévő Marchisiot, Pjanicnak csak magát kell hoznia, és akkor még ott van Khedira, aki szürke ugyan, de amit tud, azt mindig megkapjuk tőle, illetve Sturaro is, aki néha jó néha nem, ilyen egy cserejátékos. A középpályánk tehát igen stabil lehet, és talán idén itt lehet majd az elmúlt évek taktikai variációját megvalósítani úgy, hogy vagy kettő, vagy három belső középpályás játszik majd.

Ha azt mondom, hogy pofás a középpálya, a csatársorra azt kell mondanom, hogy világklasszis. Higuaint sok kritika éri, de igazából annyira stabilan ugrotta meg a Juventusnál mindig sarokpontnak számító húsz gólt a bajnokságban, amennyire csak nagyon keveseknek sikerül. Tudtuk minden gyengéjét és minden erősségét, az erősségeivel kapcsolatban pedig nem hagyott minket cserben. Neki minőségi cseréi is lehetnek idén Moise Kean és Mario Mandzukic személyében, aki Douglas Costával kettesben a bal oldalt is elviheti. Itt is egyértelmű az előrelépés, és Kean személyében a jövő csatára is nálunk van már. A másik oldalra érkezett Bernardeschi, aki az olasz futball legfényesebb csillaga lehet egy éven belül. A Fiorentinában nagyon jónak tűnt, nálunk még be kell illeszkednie, de ne legyenek kétségeink a tehetsége felől. Őt Cuadrado válthatja. Középen pedig az új tizesünk, Dybala. Kíváncsi leszek mennyire lesz rá nagy ez a mez, és hogy ténylegesen mennyire tekinti Del Piero örökösének magát. Sokszor hallottunk már ilyen elköteleződéseket a futballban, én csak szeretnék hinni neki.

Olyan játékosokról nem esett szó, mint Bentancur, Szczesny, Benatia, De Sciglio…. Ők mind még külön külön is szinte az összes Serie A csapatba beférnének, és még lehet is érkező….

Tavaly dupláztunk, és BL döntőt játszottunk, három éven belül kétszer. A kimaradó évben pedig csak bírói hibák állítottak meg minket a Bayern ellen. Allegri alatt stabilan jók vagyunk Európában, és idén már variálhat is elől, így azt gondolom a sanszunk egy összeálló védelemmel talán még jobb is mint tavaly volt. A bajnokságnak az ellenfelek minden erősítését figyelembe véve is mi vagyunk a legfőbb esélyesei, ezért azt gondolom ideje nekünk is felvenni a kesztyűt, legyünk újra büszkék arra, hogy a Juventusnak szurkolunk, legyünk büszkék a Juventusra, ők pedig ma este 18:00-tól ismét elkezdenek az érzelmeinkkel (is) játszani, ahogy tették is mindig.

Kezdődik az út, készülj, hosszú lesz ;)

Előző cikk: « Tűzkeresztség...
Következő cikk: Forza Juve per sempre »

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció