dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

juvefoci

Cagliari – Juventus beharangozó

Cagliari – Juventus beharangozó

A szezon felének lezárásaként utolsó fellépésünkre készülünk Szardínia szigetén ma este a Cagliari ellen. Nagyon kellemes lenne szépen befejezni a téli pihenő előtti utolsó meccsünket és erre, mint mindig, jó esélyeink vannak.

Hétközben a Torinó elleni könnyed győzelem és továbbjutás nem hiszem, hogy megterhelte volna a srácokat és remélhetőleg frissek lesznek, mert a Cagliarit azért nem szabad lebecsülni, mint ahogy senkit sem. Visszatérve az Olasz Kupa meccsre a Toro nagy szívességet tett nekünk, hogy nagy meglepetésre a Romát eltakarították az utunkból, amivel el is lőtték puskaporukat. Szerdán este akár tartalékosak voltak, akár nem, mégis csak egy Derby Della Molle-t játszottak és habkönnyűnek találtattak. Azt már csak kaján mosollyal konstatáltuk, hogy ez Mihajlovics állásába került. Mivel a kiváló formában lévő Atalanta pedig a listavezető orrát fricskázta meg saját szentélyében, velük kerülünk szembe. A bergamói alakulat rágós falat lesz, de jobbak vagyunk és ezt be is fogjuk bizonyítani, azzal, hogy tovább jutunk és a döntő már csak formaság lesz. Tehát elérhető közelségbe került az Olasz Kupa megnyerése és reméljük élünk a felkínált lehetőséggel.

 A Torinó elleni városi rangadónak nevezett edzőmeccsen ugyan könnyen átléptünk, de sajnos sérültjeink száma gyarapodott és Gigi Buffon, Juan Cuadrado, Benedikt Höwedes mellé csatlakozott Marchisio is, akiért sajog a szívünk, és akiért nem annyira: az Sturaro. Őt nem hiszem, hogy még egyszer kipróbálja jobbhátvédbe Allegri, mert többször is bizonyította, hogy erre alkalmatlan. A csapatunk motorja Miralem Pjanic sincs tökéletes állapotban és még kezelgetni kell a lábát, bár játékának reméljük nem lesz akadálya. Jó formában van, rá mindig szüksége van a csapatnak. Kérdéses még a jobbhátvéd személye, ahol a szerdán meglepően jól játszó Lichsteiner és a mindig megbízható Barza Tanár Úr közül kerül ki. Visszatérhet a nagy formát futó Benatia és bár King-Kongunknál van némi kérdőjel, de valószínűleg játszik a szezon utolsó meccsén. Mandzukic ugyan formán kívül van, de Allegri nem fogja őt kihagyni.

 A hét híréhez tartozik még Pjaca kölcsön adása a Schalkénak, amely jó megoldásnak tűnik, hisz nálunk nemigen kaphatott volna lehetőséget formába lendülni, de reméljük, a németeknél megteheti és egy félév múlva bombaformában tér vissza. A szárdok nagyon fogadkoznak, amit már láttunk más csapatoktól is, és azt is láttuk mi lett a vége. Tehát nagyon kell ez a három pont, mert az ördög nem alszik, meg a déliek sem, alig várják, hogy botoljunk. Ezt az örömet nem szabad megszerezni nekik és nem is fogjuk. Őszi szereplésünk megkoronázásaként elengedhetetlen a mai győzelem.

A Cagliari szereplése hasonlít a hullámvasúthoz, egyszer fent, egyszer lent. A kieséshez jók, a tabella első feléhez kevesek. Tehát maradnak a középtáj végén. Edzőcsere történt a szezon során náluk, Massimo Rastellitől megváltak és visszatért Diego Lopez. Jelenleg a 3-5-2-őt játszák, amivel stabilizálják védekezésüket, már amikor sikerül. Jó formában van a játékosok közül Farago, Barella a középpályán és - van-e, ki e nevet nem ismeri - a mi jó öreg Padoinunk is jól teljesít. Elől Farias és Pavoletti támadja az ellenfelek kapuját, ha éppen megengedik nekik. Otthon azért nem lebecsülendő ellenfél a szárd csapat, félvállról venni őket nagy hiba lenne, már csak azért is, mert minden csapat ellenünk szeretne bizonyítani és így lesz ezzel a lelkes Cagliari is. Komolyan kell tehát venni a ma esti találkozót, mert a Partenopei miatt mást nem tehetünk.

Sok sikert ért már el a Juventus a Rossoblu ellen az elmúlt időkben, bízunk benne, hogy ez a tendencia most is folytatódik és ha féltávnál már elsők nem is lehetünk, azért ott lihegünk a Napoli nyakában, hogy nehogy egy pillanat nyugtuk is legyen a Scudettót illetően.

Forza Juve per sempre!

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció