dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

A Juventus és azok a július tizennegyedikék

A Juventus és azok a július tizennegyedikék

Nem régen látott napvilágot egy kép négy jelentős dátummal, amelyek mindegyike érzékenyen érintette a Juventust. A dolog érdekessége, hogy a dátumoknál csupán az évszámok különböznek, a hónap és a nap viszont ugyanaz.

Ki ne emlékezne a 2006-ban kirobbant bundabotrányra, amikor az olasz VB-győzelem után a Juventust a másodosztályba száműzték. A Calciopoli néven ismert botrány következményeit 2006. július 14-én este ismertették első fokon, amelynek értelmében a kizáráson kívül két bajnoki címet is elvettek a torinói együttestől.

A cikk eléréséhez katt IDE!

A másodosztályból való feljutás után edzők jöttek és mentek, majd 2011-ben a csapat élére egy korábbi Juve-játékos, Antonio Conte került. Az olasz mesterrel három bajnoki címet szerzett az olasz rekordbajnok, majd a nyári szünet utáni első edzést követően, 2014. július 14-én este közölte távozási szándékát a klub vezetőivel, akik másnap hivatalosan is elismerték Conte távozását.

A cikk eléréséhez katt IDE!

A Conte helyére érkező Max Allegrit finoman szólva is vegyes érzelemmel fogadták a klub hívei, azonban a bajnoki dominanciát fenntartva 2015. június 6-án a Bajnokok Ligája döntőjében léptek pályára a zebrák. Az elveszített döntő után a csapat motorja és kőkemény középpályása, Arturo Vidal a távozás mellett döntött, amely 2015. július 14-én robbant a köztudatba, majd később hivatalossá is vált.

A cikk eléréséhez katt IDE!

2017-ben újabb Bajnokok Ligája-döntő várt a torinóiakra, ám ezúttal a Real Madrid bizonyult jobbnak. A döntőhöz kapcsolják Dani Alves és Leonardo Bonucci távozását is, utóbbi egy nap leforgása alatt tette át székhelyét Milánóba. Lehet tippelni, hogy mikor jelentek meg a sajtóban a távozással kapcsolatos hírek! 2017. július 14-én csupán már csak az olasz aláírása hiányzott az AC Milan által kínált szerződésről.

A cikk eléréséhez katt IDE!

datumok

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció