dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

Isten Éltessen Kapitány!

Isten Éltessen Kapitány!

Ezt a bejegyzést egyes szám első személyben írom hozzád, Gigi! Sokat gondolkodok, hogy a játékosokat, akiket minden héten ámulattal nézek tegeznem illik e, vagy tartsak e valamiféle távolságot még a köszönésben is. Aztán eszembe jut, hogy – még ha csak televízión át is - , de több időt töltöttünk mi már együtt ahhoz, hogy csak úgy lemagázzalak.

Amikor a kommentátor tegnap elmondta, hogy ma az ötödik ikszedbe lépsz, ledöbbentem. Valóban, a mai napon megérkeztél ide is. Hitted volna a ’90-es évek közepén, hogy te 2018-ban még a kapuban állsz? Nem hiszem. Ahogy szerintem azt sem gondoltad volna, hogy egyedül állsz majd egy olyan dobogó legfelső fokán, ahol az olyan játékosokat díjazzák, akik a klubhűség, a játéktudás, és a közvélemény általi elismertség tekintetében egyaránt megkérdőjelezhetetlenek.

Mert az vagy, Gigi, megkérdőjelezhetetlen. Nincs még egy olyan játékos jelenleg a világ futballjában, akinek a nevének hallatán ugyanolyan elismeréssel beszélget egymással az Inter és a Juventus drukker, de ugyanolyan elismeréssel beszélget egymással a Real Madrid, és a Chelsea drukker is. Ez óriási dolog, és félve írom le, de ennek a fajtának te vagy az utolsó képviselője.

Az első mérkőzésem, amit láttam veled a kapuban, egy 2002-es Feyenoord elleni volt, ahol Pierre van Hooijdonk kétszer visszafújt szabadrúgás után vette be a kapudat. Ideges voltál, és (akkor még nem Juventus drukkerként) én is az voltam. A kommentátorok már akkor is a világ legjobbjaként emlegettek, és így emlegetnek most is, 15! év után, Gigi. Ebben is világelső vagy.

2006-ban sírtam, amikor Del Pieroval együtt a csapatnál maradtatok a B ligában is, abban az évben kezdődhetett az aranylabda hanyatlása, amikor elfelejtették ezt a fajta klubhűséget díjazni Cannavaroval szemben, pedig milliók szemében ennyivel minimum jobb voltál (de az aranylabda és a te fényed mára már össze sem hasonlítható különbséggel ragyog).

Aztán persze sírtam 2015-ben, és 2017-ben is, amikor már talán tényleg sírt velem a sportvilág is, amikor nem sikerült ezt a fránya Bl serleget begyűjteni – harmadjára sem. 2003-ban biztosan azt gondoltad, hogy lesz még rá sok alkalmad, éved, hogy megszerezd, de aztán talán már csak a 2018-as döntő kínál erre lehetőséget a karrieredben.

Azt kívánom neked, hogy most az egyszer, és talán utoljára legyél önző, és ne csak azt mondják majd rólad, hogy Gianluigi Buffon megérdemelte volna, hanem azt, hogy Gianluigi Buffon elvette ami jár neki, ami az övé.

Még ebben a fél évben mindent magamba szívok, amit taníthatsz, amit mutatsz a pályán, aztán május 26-án este 11 körül remélem azon is őrjöng majd az egyetemes sportvilág, hogy még egy évet vállalsz, mert te mondtad, BL győzelem esetén még 2019-ben is a te neveddel kezdődik majd a Juventus összeállítása, és jelenleg ez minden, amit én szeretnék!

Boldog születésnapot, Gigi!

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció