dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

juvefoci

Rekviem egy álomért

Rekviem egy álomért

A szívemre tapasz lenne már a győzelem is a Bernabeuban, és azt hiszem, a felszabadultság okán ennek az idénynek a legjobb meccsét játszhatjuk majd jövő héten. „Egy lovag sohasem hagyja el a szíve Öreg Hölgyét.” Én nem állok fel többé meccs közben, te pedig legyél benne biztos, hogy jövő hétig el fogod hinni, hogy vannak még csodák.”

Ezek voltak az előző blogbejegyzésem utolsó szavai majdnem pontosan egy hete. A Bajnokok Ligájához méltatlan egyértelműségből a Bajnokok Ligájához méltó páros mérkőzések alakultak, ahol kétszer alakult ki a csoda. Egyszer beteljesedhetett (Roma), egyszer pedig nem.

Lehet, hogy elsőként kérek bocsánatot, de tényleg nem hittem el, hogy itt még lehet keresni valónk. BOCSÁNAT srácok, minden elvárásomra rácáfoltatok. Azt mondtam, hogy ha már megnyerjük a mérkőzést elégedetten állok fel a képernyő elől… Hát megnyertük…

Ez a 92 perc minden volt, ami Juventus. Ott volt a srácokban a Spirito, és a Roma továbbjutása valószínűleg ránk hatott erősebben. Akkor volt esélyünk, ha hamar betalálunk, akkor megremeghetett egy pár madridi láb. Ez a terv tökéletesen sikerült, aztán jött a második gól is, szinte lemásolva az elsőt.

A szünet kritikus volt Cardiffban, és egy hete Torinóban is, valami ott a mi részünkről mind a két alkalommal eltört, most ez sem történt meg, ugyanolyan csodálatosan haladt a csoda a kiteljesedés felé, és amikor Navas elkövette azt az óriási hibát, bevallom elhittem. Olyan nagyszerűen álltunk a lábunkon, olyan csodásan tettünk meg mindent, amit meg kellett tennünk azért, hogy az első mérkőzésen elkövetett hibákat kiküszöböljük, hogy Allegrit ezért minden dicséret megilleti. Egy meccsen el lehet kapni a Mistert, de kettőn ember legyen a talpán, aki megvicceli. Leírom, nincs is senki, aki erre képes lenne jelenleg a Földön.

Aztán jött a 93. perc és az a tizenegyes. Minden mérvadó sporttal foglalkozó portál erről beszél. Az volt, vagy nem az volt? Könnyű azzal takarózni, hogy „hát szabálytalanság volt a tizenhatoson belül, az pedig a szabálykönyv szerint tizenegyes”. Igen? Én e szerint azt látom, hogy a tizenhatoson belül elenyésző számú szabálytalanság van mióta futball a futball. Miért van ez? Azért, mert a világon senki, de SENKI nem tartja be ezt a szabályt szó szerint. Nem hiába léteznek a frázisok, hogy „ez ezen a meccsen nem tizenegyes”, „ezt nem szokták befújni”. Mindig is alakították ezt a bírók a mérkőzés tétje, a részt vevők nívója alapján, és pont emiatt van ez a rengeteg vita. Szerintem egy bíró ne akarja büntetővel eldönteni a mérkőzést a 93. percben, és a kétes szituációban ilyenkor, ha független akar lenni, független is maradjon, ugyanis ennyi a dolga csupán. Hiszen ne feledjük, hosszabbításra állt a párharc. Mi van, ha nem fújja be? Semmi, megy tovább, és eldöntik a srácok a PÁLYÁN, vagy a hosszabbításban, vagy büntetőkkel. Így viszont tulajdonképpen kiejtett minket. Ez a baj, nem is igazán az a kérdés, hogy az volt e vagy nem. Persze, az volt egy olyan világ futballjában, ahol mérkőzésenként 5-6 büntető van. Abban a világban, ahol ekkora tétje van egy ilyen döntésnek ott nem, és mi ez utóbbiban élünk.

Szomorú azonban, hogy ahhoz, hogy ekkora meccset játsszunk, kellett a torinói leégés is. Azt remélem, és ezt nagyon remélem, hogy ennek a kiesésnek a tanulsága az lesz, hogy nem kell többé nyuszi módjára kiállnunk senki ellen. Be lehet fejezni a „kiscsapatok taktikáját” Európában is, hiszen felnőttünk az elit szintjére, ott vagyunk a legfelső polcon, ott pedig ennek nincs helye.

Büszke vagyok, mindenek előtt, és köszönöm ezt az élményt, a legutolsó ilyen katartikus élményem ugyanígy egy Juventus – Real Madrid 3-1-hez köthető 2003-ból, akkor kezdtem el ennek a csapatnak szurkolni. Azt a meccset úgy hívják, „la partita perfetta”, a tökéletes mérkőzés.

Végszóként pár megjegyzés:

-Nektek hiányzott ebből a csapatból Dybala?

-De Sciglio egész biztosan nem sérülés miatt hagyta el a pályát. Lichtsteiner pedig a beállása után minden csibészségét bevetve tüntette el teljesen Cristiano Ronaldot, óriási húzás volt.

-Buffon: Egészen méltatlan volt, ahogy veled bántak. Ezek az érzelmek, amik előtörtek belőled a végén pontosan leírják mennyire vágysz erre a trófeára. Ez az aljas bíró főszereplő akart lenni. Mint ahogy fentebb említettem a büntető is aggályos volt, de hogy pont neked képes piros lapot adni ez után… Szerintem ez szánalmas. Te a sportszerűség élő szobra vagy, ezt mindenhol elismerik a világon. Állva tapsolnak stadionok, a legnagyobb játékosok beszélnek rólad szuperlatívuszokban. Ez a sport nem érdemes rád, ha vannak ennek a bírónak követői abban a véleményében, hogy te ezt megérdemelted…

Köszönöm ezt az élményt drága Juventus. Egy hete azt hittem, hogy megkopott a szerelmünk, de bebizonyosodott, hogy forróbban lángol, mint valaha!

#2 jozefszabi » 2018-04-13 01:31

Love!
jozefszabi
jozefszabi

#1 jozefszabi » 2018-04-13 01:31

Love!
jozefszabi
jozefszabi

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció