dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

Európa Liga: Juventus – Sturm Graz: Összefoglaló

A bianconerik kapitánya, Alessandro Del Piero gólja döntötte el a találkozót és egyben a csapat Európa Liga csoportkörbe való jutását.

A Juventus bejutott az Európa Liga 2010/11-es kiírásának csoportkörébe, miután Torinóban 1-0 arányban győzte le a Sturm Graz alakulatát Del Piero varázslatos góljának köszönhetően. A torinóiak így összesítésen 3-1-re verték ki osztrák ellenfelüket. A Sturm Graz tisztában volt azzal, hogy gólt kell szerezniük annak érdekében, hogy esélyük legyen a továbbjutásra, így a vendégek elsősorban a támadásokra koncentráltak. A Sturm ennek megfelelően nagy nyomás alá helyezte a Juventust és rengeteg helyzetet alakított ki, ám az osztrákok nem tudtak túljárni Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci eszén.

A Juve nem roppant meg a grazi nyomás alatt, ehelyett azonban kezébe vette a találkozót és igyekeztek minden, a graziak által, üresen hagyott területet kihasználni. Simone Pepe gyakran találta magát ígéretes helyzetben, de az összes helyzetét kihagyta. A Graz nem nyugodott le és nem adta meg magát a torinói óriásoknak, ennek fényében igyekeztek minél több támadást kialakítani. Az egyik legnagyobb helyzete Szabics Imrének volt, aki sikeresen rázta le magáról Giorgio Chiellinit, ám csak a kapufát sikerült eltalálnia akciója végén.

Intő jel volt ez a hazaiak számára, akik később, Alessandro Del Piero révén, szintén eljutottak a kapufáig. Del Piero egyéb iránt nagyon jó formában futballozott. Ám még ő sem tudta megtörni a gólcsendet, így továbbra is 0-0 volt az állás. A Graz mindent megtett a gólszerzés érdekében, a második félidőben azonban a Juventus volt az erősebb.

Nem sokkal a félidő megkezdése után a bianconerik előnyhöz is jutottak, a gólszerző pedig nem más volt, mint Del Piero. A Capitano a kapu előtti tér baloldalán szelídítette meg a játékszert, majd kettőt tolt a játékszeren és 18 méterről gyönyörűen csavarta be a golyót a hosszúba. Eme találta láthatóan megtörte a vendégeket, hiszen innentől kezdve a Juventus sorra alakította ki veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteit; Pepe, Bonucci, és a meggyőzően játszó Martinez is gólt szerezhetett volna, ám egyikük sem tudta növelni a bianconerik előnyét. Az eredmény maradt 1-0, a Juventus magabiztosan jutott be a csoportkörbe.

Kezdőcsapatok:

Juventus (4-4-2): Storari - Motta, Bonucci, Chiellini, De Ceglie - Pepe, Sissoko, Melo (85' Giandonato), Martinez - Del Piero, Amauri (44' Lanzafame)
Csere: Manninger, Legrottaglie, Grygera, Boniperti, Marcel
Tréner: Luigi Delneri

Sturm Graz (4-4-2): Gratzei - Standfest, Gordon, Burgstaller, Dominic - Ehrenreich (62' Kainz), Weber, Kienzl, Haris - Kienast, Szabics (61' Haas)
Csere: Silvija, Feldhofer, Foda, Samir
Tréner: Franco Foda

Statisztika:

Juventus

 

Sturm Graz

5/15

Kapura/Összes lövés

0/4

4

Les

2

16

Szöglet

6

9

Szabálytalanság

19

1

Sárga lap

1

További információk

  • Szezon: 2010/2011
  • Bajnokság/Kupa: Európa Liga Play-offs 2. mérkőzés
  • Dátum: 2010-08-26, 20:45
  • Stadion (Város): Stadio Olimpico (Torino)
  • Eredmény: 1-0
  • Gólszerző(k): 53' Del Piero
  • Játékvezető: William Collum (skót)
  • Sárga lap: 80' Motta - 25' Ehrenreich
Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció