dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 9685

mezbazár

Bajnokok Ligája, Európa Liga pénzdíjak

Az UEFA a tegnapi nap folyamán megerősítette a 2014/15-ös Bajnokok Ligája, illetve Európa Liga szezon során kiosztásra kerülő pénzdíjak összegeit.

 

A Napoli csapatának a főtáblára jutás sem jött össze az idén, mivel már a Bajnokok Ligája selejtező körében búcsúzni kényszerült, a korai kiesés ellenére a déli csapat 2,1 millió euróhoz jutott a teljes 55 milliós összegből, amely a torna ezen szakaszában résztvevő 20 csapat között került szétosztásra.

A tegnapi nap során azt is közölték, hogy az UEFA kimutatása szerint a Bajnokok Ligája, valamint az UEFA Szuper Kupa küzdelmek során összesen bruttó 1,285 milliárd eurón osztozhatnak a résztvevő csapatok.

Az UEFA szervezői és igazgatási költségeinek (25%), valamint az Európa Ligához való hozzájárulás után (40 millió euró), a megmaradt pénz két részre oszlik majd.

500, 7 millió euró kerül szétosztásra a Bajnokok Ligája csoportkörében résztvevő 32 csapat között, a kapott összeg mértékét a csoportban elért helyezés, a meccseken nyújtott teljesítmény, illetve a kvalifikációs bónuszok határozzák meg.

Ezen kívül 409,6 millió euró a csapatok „piaci értéke” szerint kerül kiosztásra. Ez úgy értendő, hogy a kapott összeg mértéke arányos a csapat TV által közvetített meccseivel.

A minimális összeg, amihez a Juventus és a Roma juthat a torna során az 8,6 millió euró csapatonként, ugyanis ennyi jár a Bajnokok Ligája csoportkörében való részvételért, ezt az összeget növelhetik győzelmenként 1, döntetlen esetén viszont csupán 0,5 millió euróval.

A legjobb 16 közé jutás 3,5 millió eurót hozhat a csapatok konyhájára, a negyeddöntőbe jutásért 3,9 millió euró jár, míg az elődöntőt elérő csapatok további 4,9 millió euróhoz juthatnak.

A torna végső győztese 37,4 millió eurót tehet zsebre, ehhez jön még további 10,5 millió euró, míg a második helyezett csapat 6,5 millió eurós jutalmat kap a döntőbe jutásért.

Eközben az Európa Liga teljes nettó 208,75 millió eurós költségvetése 60-40-es arányban oszlik meg a fix kifizetések, illetve a „piaci érték” szerinti részesedések között.

Az EL-ben induló 48 csapat – idetartozik a Torino, Inter, Fiorentina és Napoli négyese is - 1,3 millió eurót kap a csoportkörben való részvételért, ehhez jöhet még a győzelmekért járó 200 ezer eurós, valamint a döntetlenekért kapott 100 ezer eurós bónusz. A csoport győztes csapatok további 400 ezer euróval, míg a második helyezettek 200 ezer euróval lesznek gazdagabbak.

Ezt követően a legjobb 32-be jutásért 200 ezer eurót, majd a legjobb 16 eléréséért 350 ezer eurót kaphatnak az ideáig eljutó csapatok.

A nyolc negyeddöntős csapat további 450 ezer euróhoz jut, az elődöntőben való részvételért 1 millió euró jár, míg a végső győztes csapat 5 millió eurót kap a sikerért, ezzel szemben a második helyezett csupán 2,5 millió euróhoz jut.

Az UEFA jelentése szerint a legtöbb csapat 9,9 millió eurós fix részesedésre számíthat, ez az összeg, tehát még nem tartalmazza a csapatok „piaci értéke” szerinti szétosztásra kerülő pénzösszegeket. 

További információk

  • Forrás: football-italia.net

#1 danimester1 » 2014-09-16 16:07

Számoljunk csak...
1.Bl indulás 8.6m
2.Bl meccsek Győzelem 1M Döntetlen 0.5M
3. 16 közé jutás 3.5 M
4.8 közé 3.9
5Elődöntő 4.9
Ebben az esetben tehát 3GY és 3D +indulás=13.1+3 .5,ott két meccs ami legyen egy GY+D= 18M azaz ha már csak a 16-ig megyünk ,onnan már szerencse kell és ha ott is nyernénk jönne még a meccs pénz és a bónusz 3.9.Cirka 20-25-öt kereshetnénk. Szerintem nem rossz bevétel,de ettől még igazi névre nem lesz pénzünk jövőre sem,mert ebből a bevételből lehetne fizetni a prémiumot a srácoknak és a fizetésüket.Ehh ez éves szinten be kellene jutni a 16 közé minimum.Forza Juve!
danimester1
danimester1

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció