dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

Trezeguet: Buffon minden idők legjobb kapusa

Trezeguet: Buffon minden idők legjobb kapusa

David Trezeguet a Tuttosportnak adott hosszabb interjújában Gigi Buffont nevezte meg minden idők legjobb kapusának, valamint szót ejtett a Juventus jelenlegi helyzetéről.

Az olasz hálóőr több, mint 700 mérkőzést játszott a Parma és a Juventus játékosaként, emellett 150 alkalommal lépett pályára a válogatottban. Ez idő alatt hat Scudettót, két Coppa Italiát, UEFA kupát és világbajnokságot nyert, így Trezeguet nem véletlenül véli úgy, hogy egykori csapattársa a világ legjobb kapusa.

„Buffon minden idők legjobb kapusa. Nem láttam még olyan kapust, aki 20 éven keresztül ilyen kiegyensúlyozott tud lenni. Már a Parmás időszaka óta nagyon magas szinten játszik. Mindig meghatározó volt és ez csodálatos.”

Trezeguet a fiatal honfitársára, Paul Pogbára is kitért, aki szerinte nagyon szép karriert futhat.

„Rendkívüli jövő áll előtte. Az előbb Buffonról beszéltünk, így most hadd mondjam azt, hogy ő lehet a középpályások Buffonja, ha így folytatja. Szerintem jó úton jár, ahhoz, hogy megnyerje az Aranylabdát, minden megvan benne, ami ehhez szükséges, és még fiatal.”

Mint ismert, a Juventus két vereséggel kezdte a szezont, ám Trezeguet – aki több mint 170 gólt szerzett zebracsíkos mezben –, úgy gondolja, egykori csapata vissza fog térni a helyes útra.

„A Juventusnak nem volt sok ideje. Három kulcsjátékos vált ki, így a csapat újjáépítése időbe telik. Biztos vagyok benne, hogy a Chievo ellen már egy sokkal jobb csapatot fogunk látni, mert ez egy olyan együttes, amely tele van győztesekkel, akik meg akarják mutatni, hogy megérdemlik ezt a mezt.”

„Paulo Dybala? Egészen ígéretes jövő áll előtte. A Palermóban már bizonyított, és itt is ezt fogja tenni. Nem ugyanabban a szerepkörben játszunk, de egy kicsit olyannak látom őt, mint magamat, amikor a Juventushoz szerződtem. Fiatal voltam, bizonyítási vággyal az edzőm és saját magam felé, ami segített a fejlődésben. Dybalában meg van minden, ő lesz a Juventus jövője.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

#1 alexGiCamo » 2015-09-08 20:54

Egyetértek vele !
A mi numero unonk a valaha volt legkirályabb kapus ... Mondhat nekem bárki bármit ! Lehet itt Casillasozni meg Neuerozni ,de ez akkor is így van . ; )
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!
+7
alexGiCamo
alexGiCamo

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció