dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

falióra

Giovinco: Hiányzik a Juventus

Giovinco: Hiányzik a Juventus

Sebastian Giovinco a SportItaliának adott nyilatkozatában beszélt a jelenlegi csapatáról, valamint a Juventusban eltöltött éveiről és arról, hogy miért nem akart volna a Barcelonába menni.

Az olasz támadó tavaly januárban távozott a torinói együttestől, hogy új kihívás elé nézzen, amelynek célállomása a kanadai Toronto FC lett, ahol idáig 34 mérkőzésen 22 gólt és 13 asszisztot ért el.

„Nagyon boldog vagyok Torontóban, nem bántam meg, hogy erre a csapatra esett a választásom. Alig várom, hogy elkezdődjön a következő szezon, mert már pár hónapja befejeződött a bajnokság és nagyon hiányzik a játék.”

„Hogy mi a helyzet a Juventusszal? Hiányzik, de hoztam egy döntést, amit nem bántam meg. Tudtam, hogy az MLS egy fejlődő bajnokság és változtatni szerettem volna az életstílusomon is. A Serie A most nem hiányzik, de pár év múlva lehet, hogy más lesz a helyzet, azonban most boldog vagyok. Sosem tudhatom, hogy mit fog hozni a jövő, mert a focira sosem lehet nemet mondani. Amerikában fejlődik a futball, aminek köszönhetően öt-hat év múlva még fontosabb bajnoksággá nőheti ki magát.”

„Ha választanom kéne, hova mennék most Európán belül? Visszamennék a Juventushoz. Örülök annak, amit elértem a Juventusnál, még ha kicsit többet is ki lehetett volna hozni belőle. De még mindig nem gondolom hibának, hogy távoztam.”

Többen is úgy gondolják, hogy a franciaországi Eb-n nem lesz ott Giovinco, mert kevésbé van szem előtt, miután Európán kívül játszik.

„Antonio Conte megmutatta, hogy a távolság nem akadály, ezért remélem én is ott lehetek az Európa-bajnokságon.”

Végül az átigazolási piacról is szót ejtett Giovinco, akiért korábban állítólag a Barcelona és a Bologna is érdeklődött.

„Nem hittem magamban. Igaz volt a hír, hogy érdeklődtek irántam Barcelonából, de konkrét dolgok nem hangoztak el.”

„A Bologna? Ott is felmerült a nevem, de a Barcelonához hasonlóan ott sem volt semmi konkrétum. A Palermóhoz azonban sosem álltam közel, ugyan az Empoliban töltött évem után szóba került, de végül nem lett belőle semmi több.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció