dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

mezbazár

Morata a Bayern elleni mérkőzésről

Morata a Bayern elleni mérkőzésről

Alvaro Morata úgy véli, hogy a Bayern Münchennek a poklot kell megjárnia a Juventus Stadiumban megrendezésre kerülő BL-nyolcaddöntőn, továbbá néhány jelenlegi valamint egykori csapattársáról is nyilatkozott.

Jövő hét kedden a Bayern Münchent látja vendégül Allegri csapata a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, ahol a spanyol csatár félelmetes hangulatra számít.

„Nem tudom, hogy általában miért teljesítek jobban a német csapatok ellen. Nehéz mérkőzés lesz, de a Bayern Münchennek sem lesz könnyű, mert a pokolban fogják találni magukat, ha a Juventus Stadiumban lépnek pályára. A legutóbbi kilenc hazai mérkőzésünkön mindössze egy gólt kaptunk. A saját játékunkat fogjuk játszani, futni fogunk és magas iramot diktálunk majd. Kisegítjük egymást, de óvatosak leszünk, mert Guardiola csapata ellen egyetlen hiba is végzetes lehet. Számomra Európa legjobb csatára Lewandowski, mindig öröm nézni a játékát.”

Morata 2014-ben csatlakozott kölcsönbe a Juventushoz, azonban több olyan hír is napvilágot látott, amely szerint a Real Madrid vissza szeretné vásárolni a spanyol csatárát.

„Madridban nem láttam tisztán, nem találtam meg a megfelelő nyugalmat. Nagyon sok kérőm volt, de a Juventus eljött a házamhoz, és egy nagyszerű ajánlattal meggyőzött. Ami a jövőmet illeti, két hónappal ezelőtt írtam alá egy öt éves szerződést a Juventusszal, egy évvel hosszabbat az előzőnél. Elégedett vagyok és nagyon motivált. A Real Madrid elhagyása az én döntésem volt, mert sosem kaptam meg ott az esélyt.”

Moratát arról is kérdezték, hogy neki melyik bajnokság tetszik a legjobban.

„A legjobb bajnokság? Olaszországban nagyon taktikus a játék, mindegyik csapat hihetetlenül szervezett. Spanyolországban gyorsabb a játék. A német és az angol bajnokság kevésbé taktikusabb, de ott is jó focit játszanak. Igazából mindegyik ligát kedvelem.”

Morata két jelenlegi csapattársáról, Gigi Buffonról és Paul Pogbáról valamint két korábbi csapattársáról Vidálról és Comanról is beszélt, utóbbiak ugyebár már a Bayern Münchent erősítik.

„Buffon? Megtiszteltetés, hogy vele játszhatom. Nagyszerű, intelligens ember. Egy legenda. Gigi képes felspannolni és mindig rendelkezésére áll a fiataloknak, ha segítségre van szükségük.”

„Pogba? Tudom, hogy kapott ajánlatokat, a barátomként tekintek rá, kiváló tehetség és folyamatosan fejlődik. A Juventusnak szüksége van rá.”

„Csak jó dolgokat tudok mondani Vidálról. Sokszor ültünk egymás mellett a buszon. Tisztelem a döntését, de nem tudom az okát.”

„Coman? Ő az egyik legígéretesebb fiatal, akit valaha láttam. A német bajnokságban több teret kap, így ki tudja használni a gyorsaságát és a technikáját az ellenfelekkel szemben. A Juventusban középpályán játszott, ahol több taktikai korlát volt előtte.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció