dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

falióra

Buffon szoros meccsben bízik

Buffon szoros meccsben bízik

Gigi Buffon tartott mérkőzés előtti sajtótájékoztatót, amelyen természetesen a kedd esti Juventus - Bayern München BL-nyolcaddöntő találkozóról beszélt elsősorban.

„Nehéz mérkőzésre számítok, mert tiszteljük a Bayernt és nagyon erős csapatnak tartjuk, amely nem rendelkezik gyenge ponttal. Azonban fejlődőfélben vagyunk és az elmúlt négy-öt esztendő győzelmekkel kikövezett útja során sikerült Európában is stabilan teljesítő csapattá válnunk. A három esztendővel ezelőtti meccshez képest még inkább tisztában vagyunk az erősségeinkkel, valamint a Bayern kvalitásaival. Amikor három évvel ezelőtt találkoztunk velük, azt gondoltuk, hogy talán a látszatnál egyszerűbb dolgunk volt, hiszen kiderült, hogy gyakorlatilag verhetetlenek. Otthon és idegenben is 2-0-ra kaptunk ki, és az általános vélemény ellenére, nem volt rossz eredmény tekintve, hogy a Barcelonát három-négy góllal intézték el. A Juvéhoz hasonlóan a Bayern is dominál hazája bajnokságában, ám velünk ellentétben, ők Európában is mindig ott vannak a végső győzelemre esélyes két-három csapat között. Amikor rosszul alakultak a dolgok, az elődöntőnél tovább sosem jutottak, de nehezen omlanak össze. Ennek eredményeképp öt-hat esztendőn belül sikerült helyet bérelniük maguknak Európa legjobb csapatai között. A legjobb az lenne, ha továbbjutásra esélyesként lépnénk pályára a visszavágón, ezzel tisztában vagyunk. Ez már önmagában örömteli dolog lenne. Habár nyolcaddöntőt játszunk, mégis olyan nehéz lesz, mintha elődöntő lenne. Elégedettséggel töltene el, ha két kiegyensúlyozott mérkőzést játszanánk, amely egyben elismerése lenne az eddig elvégzett munkánknak.”

Egy 15 meccses bajnoki sikerszéria szakadt meg pénteken, amikor a Juventus 0-0-s döntetlent játszott a Bologna otthonában.

„Sohasem láttam még olyan csapatot, amely a végtelenségig nyert volna és ez jó, mert az a legörömtelibb ebben a sportban, hogy minden találkozó 0-0-ról kezdődik és neked minden energiádat fel kell használnod az akadályok legyőzése érdekében. Minden következő teszt egyben új lehetőség is, és kell-e a Bayern München elleni összecsapásnál serkentőbb kihívás?”

Ha a Juve nem nyeri meg a Scudettót vagy jut tovább Európában, akkor az idei szezont kudarcnak lehetne tekinteni?

„Érdekeltek vagyunk még a Coppa Italiaban és már megnyertük az idei szuperkupát, szóval nem lenne teljesen rossz! Meglátásom szerint mindent mérlegelni kell, ha egy olyan együttes, mint a Juve szoros meccset játszik a Bayernnel – legyen szó továbbjutásról a végén vagy sem – és hat fordulós hátrány után képes az utolsó fordulóig versengeni a Napolival, akkor egyáltalán nem tekinteném katasztrófának a szezont. Hosszú pályafutásom során rengeteg kapushoz volt szerencsém és őszintén szólva szerencsés vagyok, amiért láthattam védeni néhány megbízható, kiváló képességű kapust. Manuel Neuer közéjük tartozik. A kapus, aki roppant bátor és megingathatatlan. Csapata kulcsjátékosa. De természetesen olyan kapusokra gondolok még, mint Iker Casillas, Petr Cech, Oliver Kahn és még sokan mások, más körülményeket is figyelembe kell vennünk, nem csupán a jelenlegit.”

Buffon mindössze egy gólt kapott 2016-ban.

„Elismerem, észrevettem, hogy nem kaptam gólt egy ideje… Ez azt jelenti, hogy a védelmünk nagyon jól teljesít, ami megint más, mintha csak egy védő vagy a kapus teljesítene jól. Sokat számít, ha megbízható minőségi játékosai vannak egy csapatnak, ám azt mondják, azért kap kevés gólt egy csapat, ha annak minden tagja az ellenfél támadásainak hatástalanításán dolgozik. Három és négyvédős rendszernél természetesen változnak a dolgok. Amikor négy védővel állunk fel, akkor többet játszok a lábammal, míg három esetén Leo Bonucci veszi át tőlem ezt a feladatot.”

Guardiola korábban bejelentette, hogy a következő idénytől a Manchester City menedzsere lesz. Hatással lesz mindez a németek játékára?

„Ha a Bayern olasz klub lenne, akkor biztosan negatívan hatna ki a csapatra és az idény hátralévő részére. Pár évvel ezelőtt azonban hasonló volt a helyzet, amikor Jupp Heynckes készült távozni, mégis lesöpörtek bennünket, képzeljük csak azt, hogy Guardiola örökre a kispadjukon marad!”

Tavaly BL-döntőt játszott a Juventus, amely 3-1-re végül kikapott a Barcelonától, mi változott azóta?

„Változott a játékosállomány, energikusabbak lettünk, ám kevésbé rutinosak, hiszen fiatalabb és egyben frissebb játékosok érkeztek hozzánk. A gyenge kezdésünket követően az edzőnek sikerült bennünket és őket is kellő magabiztossággal felvérteznie. Úgy hiszem, nagy jövő előtt áll ez a csapat. Meg vagyok győződve erről!”

A tapasztaltabb játékosok közül az az Arturo Vidal is távozott, aki most éppen ellenfélként tér vissza korábbi sikereinek helyszínére.

„Arturo Vidal négy esztendő erejéig keretünk egy meghatározó futballistája volt és számos nagy sikerből vette ki a részét. Kingsley Coman egy nagyon udvarias fiatalember és remekül illeszkedett be új csapatába. Ellenfelek lesznek a pályán, de a mérkőzés végét jelző sípszót követően ismét barátok leszünk, mint eddig is.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció