dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

mezbazár

"Mindent megteszünk Moratáért"

"Mindent megteszünk Moratáért"

A Juventus átigazolásaiért felelős igazgatója, Beppe Marotta a mostanában felmerülő pletykákról, az olasz labdarúgás hanyatló helyzetéről, valamint Berardi érkezéséről és Caceres távozásáról beszélt.

Tegnap este olyan hírek láttak napvilágot az olasz és a spanyol újságokban is, melyek szerint a Juventus ingyen szerezné meg Dani Alvest a Barcelonától, Mascheranóért pedig 30 millió eurót fizetne a katalán klubnak. Azonban a Barcelona tegnap már reagált is a Mascheranóval kapcsolatos pletykákra: „Mascherano nem eladó, ő érinthetetlen.”

A mai nap folyamán pedig Dani Alves ügynöke nyilatkozott: „Igaz, hogy a Juventus felvette velem a kapcsolatot, de még semmilyen hivatalos ajánlattétel nem érkezett a torinói együttestől. Azonban nem csak a Juventus az egyetlen csapat, amely szemmel tartja az ügyfelemet. A záradék? Nem árulhatom el a Barcelonával kötött megállapodás részleteit, ugyanis azok bizalmas információk, de természetesen bármi megtörténhet.”

A torinói együttes átigazolásokért felelős igazgatója, Beppe Marotta is nyilatkozott a mai Amalfiban történt találkozót követően, ahol a futball vezetőivel ülésezett.

„A spanyol bajnokság képviseli legjobban az európai labdarúgást. Azonban úgy tűnhet, hogy gyenge a La Liga, miután mindig csak három csapatról beszélünk, de a többi együttes is jön fel, amelyet a pályán látott teljesítményük bizonyít. A Barcelonában és a Real Madridban is olyan bajnokok szerepelnek, akik a Serie A-ban is fontosak lehetnek és különbséget jelenthetnek.”

„Ezt a csapatot már nehéz tovább fejleszteni, de mi még versenyképesebbek szeretnénk lenni. Dani Alves? Egy fontos játékosról beszélünk, de ő nem nálunk van. Meglátjuk, mit tehetünk. Mascherano? Senkit sem kívánunk eladni a védelemből, hacsak Caceres nem távozik ingyen. Martin szerződése június 30-án lejár. Mindig is profihoz méltóan szerepelt, azt azonban nem tudom, hogy a Napolihoz vagy esetleg máshova fog-e menni. Jelenleg nem tettünk még semmit, így nem tudom megerősíteni, sem pedig cáfolni a dolgokat, és ugyanez a helyzet Andre Gomes és Miralem Pjanic esetében is.”

„Berardi egy kiváló tehetség, szóbeli megegyezésünk van a Sassuolóval, amelynek köszönhetően elővásárlási joga van a Juventusnak, tehát el fogunk menni és le fogjuk zárni az üzletet.”

„Morata? Egy bajnok lett belőle és megteszünk mindent a megtartása érdekében. A Real Madridnak azonban visszavásárlási opciója van, de a BL-döntő után fogunk asztalhoz ülni velük.”

„Pele? Az egyetlen kérdéses játékosunk a támadó szekciót illetően Morata, csak az ő távozása esetében fogunk elgondolkodni egy újabb csatáron.”

Marotta hangot adott nemtetszésének is azzal kapcsolatban, hogy az olasz klubok sajnos nem képesek felvenni a versenyt a Premier Ligában szereplő együttesekkel.

„Elsődleges célunk az, hogy fiatal és kevésbé fiatal játékosokból álló keretet alakítsunk ki a tapasztaltabb játékosok segítségével, akik képesek a pályán és az öltözőben is segíteni az újoncok fejlődését. A másik célunk, hogy olasz csapatok legyünk, de ezzel gondban vagyunk. Az olasz foci folyamatosan süllyed, amit az átigazolási időszak első pár napjaiban is láthattunk, ugyanis az angol bajnokságban sokkal több pénz áll rendelkezésre a csapatoknak, így mi nagy gondban vagyunk a fizetéseket illetően. A béreket illetően még egy angol élvonalbeli középcsapattal sem tudunk versenybe szállni.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció