dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

mezbazár

Marotta: Nem akartuk eladni Pogbát

Marotta: Nem akartuk eladni Pogbát

A Juventus általános igazgatója, Guiseppe Marotta állítása szerint Mino Raiola 27 millió eurót kaszált Pogba átigazolásán.

Mint ismert a francia középpályás rekordösszeget jelentő, 105 millió euróért tért vissza korábbi csapatához a Manchester Unitedhez.

„Pogba annak idején körülbelül 1,5 millió euróért érkezett a Manchester Unitedból. Négy velünk töltött évet követően úgy döntött, visszatér Angliába, mindenáron távozni akart. Mi 105 millió eurót plusz 5 millió bónuszt kértünk érte, utóbbit akkor kapjuk meg, ha a játékos hosszabbít a Uniteddal vagy ha több mint 50 millió euróért adják el valakinek. Ez a transzfer rengeteg pénzt hozott nekünk, szám szerint 95 millió eurót. Mino Raiolának és a cégének 27 milliót fizettünk ebből. Így végül 72 millió eurós nyereségünk lett. Egyébként nem akartuk eladni őt, francia vonalat akartunk kiépíteni a Juventusban.”

Marotta azon kritikákat is megkapta mely szerint a mostani keretből senkivel sem sikerült helyettesíteniük a távozó franciát.

„Mindig a maximumra törekszünk, az átigazolási időszakban minden tőlünk telhetőt megtettünk. Az elmúlt öt évben pedig vitathatatlan bajnokok voltunk a Serie A-ban. A Bajnokok Ligája már más, nem mindig a legjobb csapat nyeri. Hisszük, hogy versenyképes keretünk van, Witsel és Matuidi nélkül is. Korábban megkaptuk azt, hogy túl magas az átlagéletkora a csapatnak, de emlékeztetni szeretnék mindenkit, hogy jelenleg is ül egy 16 éves játékos a padon, aki vélhetően lehetőséghez fog jutni.”

„Juan Cuadrado? Hároméves kölcsönbe érkezett hozzánk évi 5 millió euróért, és ha a Juve ismét megnyeri a bajnokságot, akkor lesz lehetőségünk 20 millió euró fejében megvenni a teljes játékjogát.”

„Zazát 5 millió euróét adtuk kölcsön a West Hamnek, akik véglegesíthetik a szerződését amennyiben 14 bajnokin pályára lép.”

„Coman két éves kölcsönszerződését tölti a Bayern Münchennél, amelyért 7 millió eurót fizettek és további 21-be kerülne nekik, ha végleg meg akarják vásárolni a játékost. Szerintem a Bayern élni fog a kivásárlás jogával, de ha nem akkor lesz egy olyan játékosunk, aki egy másik ligában szereplő nagy csapatban játszott két éven át.”

Marotta természetesen kitért Pjanic góljára is, amelyet Rizzoli nem adott meg a Milan ellen végül 1-0-ra elveszített rangadón.

„Rosszul játszottunk a San Siróban, ezt mindenki láthatta. Nem magyarázkodunk, a mérkőzés végén beszéltünk a játékvezetővel, aki felvázolta az álláspontját az esetet illetően. Nem keresünk ki fogásokat a Juventusnak nyernie kell, még a bírói hibák ellenére is.”

A Juventus igazgatója később, a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatón is megszólalt, ahol a milánói csapatra és Pjanic valamint Higuain leigazolására tért ki.

„Szerintem a több csapat is esélyes lesz a végsőkig. A Milan bebizonyította, hogy fontos szerepet játszhatnak a bajnokságban. Sok fiatal játékosuk van, akik felszabadultan játszanak. Úgy gondoljuk, hogy mi vagyunk a legerősebbek, ám nem mindig a legerősebb csapat nyer. De természetesen az a célunk, hogy újra elhódítsuk a Scudettót.”

A Bianconeri idén nyáron Pjanicot és Higuaint is úgy igazolta le, hogy kifizette a kivásárlási árukat, a későbbiekben is terve ilyet a klub?

„Ez egy modern gépezet. Rengeteg különbség van Pjanic és Higuain között. Meg van a lehetőségünk feltérképezni a helyzetet és minden lehetőséget kiértékelni. Higuain kivásárlási ára egyenlő volt az értékével. Spanyolországban a legsűrűbben használt eszköz a kivásárlási árak kifizetése.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció