dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

mezbazár

Raiola célzása Pogba játékjogaira

Raiola célzása Pogba játékjogaira

„A Juventus nem az egyetlen tulajdonosa volt a játékos jogainak”-nyilatkozta Mino Raiola, Paul Pogba ügynöke.

A középpályás ezen a nyáron csatlakozott rekordösszeget jelentő 105 millió euróért a Manchester United csapatához. Giuseppa Marotta felfedte, hogy az ügynök 27 millió euróval gazdagodott az üzletet követően.

„Nem beszélhetek a szerződésről” – nyilatkozta Raiola a Financial Times újságírójának.

„Egy Pogbához hasonló üzlet esetén nem csak a klub az, aki az összegből részesül. Hogy a Juventus fizetett volna nekem? Nem, ez nem úgy értendő, ahogy Ön állítja. Át kell gondolnom, hogy is fejezhetem ki magam olyan módon, hogy a Juventus a törvényen kívül ne tudjon leszerelni. Hogyan is mondhatnám? Igen: Ebben az üzletben nem csak a Juventus volt a játékjogokat birtokló kizárólagos tulajdonos. Ez nem harmadik személyű tulajdonjog. Óvatosnak kell lenni a harmadik személyű tulajdonjog legális definíciójával. Ebben az üzletben a mi oldalunknak volt egy úgymond felső oldal is. És a mi oldalunkon a játékos oldalát értem.”

A Juventus is nyilatkozott az újságnak, és kitartanak amellett, hogy „semmilyen harmadik fél nem rendelkezik a játékjogokról”.

Raiola továbbá beszélt Pogba klubváltásának indíttatásáról, egy olyan klubhoz való csatlakozásról, amely a Bajnokok Ligájában sem képviselteti magát.

„Nézze, Pogba bármelyik top csapathoz szerződhetett volna. A Real Madrid nyerte legutóbb a Bajnokok Ligáját. Ott csak egy kupajátékos lett volna. Barcelona – három ékkövük [Lionel] Messi, Nemyar és [Luis] Suarez. Amit láthatnak az a végső eredménye évek formázásnak. Paul Manchester Uniteddal kötött szerződésén két évig dolgoztam.”

Az ügynök emellett beszélt Pogba Torinóba való igazolásáról, amikor Sir Alex Fergusson az ügynökről annyit mondott, hogy ő az egyik, akit „egyszerűen nem kedvel”. A skót mesteredző állítólag megmondta Raiolanak, hogy Pogba jelenléte nélkül nem üzletelnek, ezt követően a francia játékos igazolta, hogy „ezek mellett a feltételek mellett nem fogjuk aláírni a szerződést.”

„Ez egy olyan ajánlat, amit egy chihuahua — két chihuahuám van – nem ír alá.” Raiola ezután kihívta az edzőt, és Fergusontól megkérdezte mit gondol, mennyit kellene keresnie az ügyfelének.

„Hát nem ennyit”.

A legendás menedzser állítólag Raiolat „p***i-nak nevezte. Végül Pogba szabadon igazolt a Bianconerihez.

 

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció