dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

mezbazár

Pogba hiánya a vártnál nagyobb

Pogba hiánya a vártnál nagyobb

Mindenki láthatja, hogy a Juventus idei szenvedésének az oka a középpályán keresendő.

 Annak ellenére, hogy vezetik a Serie A-t, nem volt meggyőző a Bianconeri. Három mérkőzést vesztettek eddig, ami felerősítette a középpálya közepét ért kritikákat.

A legutóbbi interjújában Max Allegri megpróbálta megnyugtatni a kedélyeket, bejelentve, két igazolást terveznek januárban a hiányposztokra.

A helyzet az, hogy a Juventusnak egyszerűen nincs olyan játékosa, aki pótolni tudná a nyáron távozott Pogbát. Senki sem mondhatja, hogy nem próbálták meg Axel Witsel, Nemanja Matic, és Blaise Matuidi megkörnyékezésével, de egyik transzfer sem ért révbe.

A statisztikák csak még jobban kihangsúlyozzák a zavarokat. A Manchester United játékosának hosszú lábai nagyon sok labdát csentek el a középpályán, az ő hiánya meccsenként 3 ilyen labdaszerzés elmaradásával is jár (23 Pogbával, 20 nélküle – meccsenként).

Mit érdemes még figyelembe venni? Meccsenként 4.74 lett a nyertes párbajok száma a tavalyi 5.29 helyett, illetve a lövések és az asszisztok száma is számottevően csökkent (7.21 helyett 6.79, illetve 0.68 helyett 0.57).

Tavaly Pogba volt a legaktívabb kapura lövések tekintetében a Serie A középpályásait figyelembe véve (124), ebből 39 talált kaput, 12-szer pedig közvetlenül az ő passzából született gól.  A sikeres cselek tekintetében második helyen végzett a francia Franco Vazquez mögött (126, és 102).

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció