dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

mezbazár

Allegri: Példát kell mutatnunk

Allegri: Példát kell mutatnunk

Max Allegri a Napoli elleni mérkőzések előtti nyilatkozatában több témát is érintett, a sérültek és a 4-2-3-1-es hadrend mellett Higuain visszatérése volt a fő téma.

„A válogatott játékosok visszatértek. Mario Mandzukic külön edzett, Paulo Dybala viszont a többiekkel együtt teljes értékű munkát végzett. A holnapi edzést követően fogok tudni dönteni, hogy ki lép pályára. Dybala nem vett részt túl sok edzésen a válogatott szünet alatt, úgyhogy nincs túlságosan leterhelve, de volt már jobb formában. Amennyiben nem lép pályára, vannak olyan játékosaink, akik Torinóban maradtak és készen állnak. Ami Mandzukicot illeti, egy kisebb gyulladásról van szó az esetében, meglátjuk hogyan javul. Marko Pjacának pedig csak a legjobbakat tudom kívánni.”

Dybala és Mandzukic helyzete könnyen a 4-2-3-1 mellőzését jelentheti.

„Még csak eszembe se jutott. Továbbra is olyan játékosaink vannak, mint Juan Cuadrado, aki képes bárhol játszani, szóval nincs probléma a felállással.”

Higuain első látogatását teszi a San Paulóban az átigazolását követően.

„A Juventusnál hozzászoktunk, hogy az ellenfeleink számára az év mérkőzését jelenti az ellenünk lejátszott találkozó. Reméljük, hogy fair játékra kerül sor és megmutathatjuk, hogy az olasz labdarúgás egy új korszakába lépett, ami a játékkal szemben tanúsított hozzáállást illeti. A bajnokság harmadik és listavezető csapata méri össze erejét, biztos vagyok benne, hogy a hazai szurkolók azért lesznek ott, hogy a saját csapatukat bíztassák és példát statuáljanak. Éppen ezért érzem azt, hogy felesleges is erről beszélni. A mérkőzést a világ számos pontján figyelemmel fogják kísérni, úgyhogy felelősségünk példát mutatni lelkesedés és fair play kapcsán, a pályán és azon kívül egyaránt. Nincs értelme tagadni, hogy Gonzalo három évet töltött Nápolyban, ahol a közönség egyik kedvence volt, de hozott egy szakmai döntést, amit tiszteletben kell tartani. Teljesen normális ha kifütyülik, mivel a Juventus játékosáról van szó, ők pedig a Napoli sikeréért szorítanak. Sajnos Olaszországban a viták túlzott hangsúlyt kapnak, mások hibáztatása és a kifogások keresése a legegyszerűbb. Úgy gondolom, hogy mindenki a saját portáján tartson rendet.’

Nem csupán egyszeri látogatásról van szó, ugyanis szerdán ismét összemérheti erejét a két csapat, az Olasz Kupa visszavágóján 3-1-es odavágót követően játszanak a döntőbe jutásért.

„Két teljesen más összecsapás vár ránk. Három pont megszerzése és az Olasz Kupa döntője a tét. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, nyugodtnak kell maradnunk. A Napoli remek formában van, akárcsak a Roma, úgyhogy a Scudetto elhódításához még számos győzelemre van szükségünk. A holnapi meccs nem dönti el a bajnokságot, bármi is történjen. Az elkövetkezendő hetek azonban döntőek lesznek mind a bajnokság, a kupa és a Bajnokok Ligája kapcsán egyaránt. Mindenünk rendelkezésre áll, hogy felkészüljünk a szerdai elődöntőre, úgyhogy teljesen normális, hogy a két találkozó között visszautazunk Torinóba.”

Allegrit arról kérdezték az újságírók, hogy a válogatott szünet alatt szóba került-e a jövője.

„Szó sincs róla. Nem találkoztam a klub illetékeseivel, nem foglalkozunk a következő szezonnal, még rengeteg idő áll rendelkezésre addig.”

A Panchina d’Oro díjat az idei szezonban épp a Napoli vezetőedzője, Maurizio Sarri vihette haza.

„Ha jól emlékszem én Eusebio Di Francescóra szavaztam, de Sarri tökéletesen megérdemelte, remek munkát végezett az Empolinál, akárcsak most a Napolinál.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció