dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

mezbazár

„Ne hasonlítsatok Messihez!”

„Ne hasonlítsatok Messihez!”

Paulo Dybala nem szereti, ha Messivel hasonlítják össze, és nem is ápol vele túlzottan jó kapcsolatot.

A játékos arról beszélt, hogy szeretné idén megnyeri a Bajnokok Ligáját.

„Elismerem, és tisztelem Messit. Már sokszor megnyerte ezt a sorozatot, én pedig még csak itt állok, és az elsőről álmodok. A Juventusért lépek pályára, és nyerni szeretnék. A pályán egyenlőek vagyunk, mindent megteszek, hogy vesztesen hagyja el a Juventus Stadiont.”

„A válogatottnál azt mondták nekem, hogy nem lennének mérgesek, ha nem játszanék Torinóban. De a Barcelona sem csak Messi: Neymar is a világ egyik legjobbja.”

„Én vagyok az új Messi? Meg kell értenie mindenkinek, hogy én nem szeretem az összehasonlításokat. Paulo Dybala vagyok, és az is leszek mindvégig. Értem a hangokat, amelyek összevetnek, és elvárásokat támasztanak, de én nem szeretnék az új Messi, vagy a jövő Messije lenni.”

„Ő egyedi, úgy, mint Maradona. Az ő örökösének mégsem tartottak soha. Messi nem beszél sokat, magának való, nincs túl jó kapcsolatunk.”

„Három éve a Serie B-ben voltam a Palermoval, el sem tudtam volna képzelni, hogy ilyen közel vagyok életem egyik legkülönlegesebb mérkőzéséhez. Amikor megérkeztem, csatár voltam, de Allegri átformált. Ez aztán nem csak a mérkőzések idejére hatott ki, hiszen egy másik szerepkört kellett felvennem a csapatban, és az edzéseken is.”

„Olyan emberek vesznek körül, akik már mindent megnyertek, és én egy szeretnék lenni közülük.”

Ezek után egy kicsit a Barca PSG elleni mérkőzésére terelődött a szó.

„Nem szabad félnünk, mert nagyszerű játékosaink vannak. Elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy egy ekkora klubbal nézzünk farkasszemet. A PSG hat gólt kapott a Camp Nouban, mert nem a megfelelő hozzáállással léptek pályára, és ebből mi rengeteget tanultunk.”

„Abban nagyon jók, ahogy járatják a labdát, még a kapusuk is labdaügyes, akár középpályás is lehetne. Akkor viszont gyengék, amikor nincs náluk a labda. Ebből kell előnyt kovácsolnunk, magasan tartani a védősort, a középpályával kezdve a passzjátékunkat.”

„Ha ehelyett rögtön a védelmünkkel kell, hogy szembe nézzenek, akkor mi fáradunk el, és nem ők.”

Ezután Dybala új szerepére irányult pár kérdés.

„Néha Allegri még azt is elvárja, hogy Buffonig mozogjak vissza a labdákért, de ez tetszik nekem, sok szabadságot kaptam, akármerre mozoghatok a pályán. Ez az, amit gyerekként csináltam, és most ezt imádom a legjobban.”

„Nehéz, hogy kicsit messzebb kerültem a gólszerzéstől, mert azt is nagyon szeretem, de most gólpasszokat adhatok, diktálhatom a tempót, nagyobb hatással lehetek a játékra. Négy támadóval játszunk, így a védők sohasem tudhatják mi fog következni, és kit is kellene fogniuk. Így több helyünk van.”

„Olaszországban nem könnyű gólokat szerezni, a csapatok még 2-0-s hátrányban is a körmük szakadtáig védekeznek, de Gonzaloval úgy értjük egymást, mintha már öt éve együtt játszanánk. Minden edzésen megpróbáljuk egymást jobban megismerni, együtt megyünk vacsorázni. Ez az összhang a pályán is meglátszik.”

„De egy ilyen srácnak nagyon könnyű gólpasszokat adni.”

Ezután még az átigazolási pletykákról is kérdezték a csatárt.

„Még sokat kell fejlődnöm, még különbözöm az igazi nagy bajnokoktól. Sok játékos már fontos trófeákat nyert az én koromban, én pedig még mindig csak a fejlődés útján járok.”

„A szavak nem elegendőek ahhoz, hogy top játékosnak érezzem magam. Amikor elutaztam, hogy megnézzem az El Clasicot, éreztem a vágyat, hogy egyszer ebben a stadionban akarok játszani, ezt pedig április 19-én meg is teszem majd.”

„Nem látok a jövőbe, rengeteg dolog történhet. Boldog vagyok most, látom, hogy fontos vagyok a csapattársaimnak, és a szurkolók szeretetét is érzem. Jelenleg jól érzem magam itt.”

„Ha betalálnék a Barcelona ellen, arról mindenki beszélne a világon, de én ugyanúgy érezném magam, mintha a Chievo ellen találtam volna be, csak örülnék neki.”

„A gólok elégedettséggel töltenek el, de a gólpasszom után sokkal nagyobb nyugodtságot éreztem. Az, hogy kulcspasszokat adhatok, és ilyen hatással lehetek a játékra, nagyon tetszik.”

„Azt remélem mindenek előtt, hogy este nem kapunk gólt.”

Az argentin ezután felfedte, hogy mennyit segített neki Dani Alves a meccsre való felkészülésben.

Sokat beszélgettünk vele a Barcelonáról, különösen a játékosok egymás közötti mozgásairól, mert ő nagyon jól lát a pályán. Én is sokat tudok segíteni neki, csak úgy mint anno Messi.”

„Ez egy negyeddöntő a világ egyik legerősebb csapata ellen: az atmoszféra, az emberek, és az érzelmek is tapinthatóak lesznek, amint belépünk a stadionba. Nem lesz olyan, mint máskor.”

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció