dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

Atalanta vs. Juventus 2-2: Osztályzatok, értékelések

Atalanta vs. Juventus 2-2: Osztályzatok, értékelések

A pontszámokat a Juventus Drukker Kocsma fórumcsoportunk tagjainak átlagolt szavazatai alapján kaptuk meg. A szöveges értékelések részben tőlük, részben pedig egy felkért tagtól származnak, lépj be te is, ha részese szeretnél lenni  (https://www.facebook.com/groups/1442047632478422/?fref=ts).

Gy: „Úgy hiányzott nekünk ez a bergamói kirándulás, mint púp a hátunkon. A közelgő Monaco elleni mérkőzés lebegett a szemünk előtt és féltettük a fiúkat, nehogy valaki megsérüljön, mert a legjobb csapatunkkal álltunk fel és sérülés nálunk nem fordulhat elő egy ilyen fontos BL-negyeddöntő előtt, mert egyszerűen nincsenek megfelelő cserejátékosaink. Azt is tudtuk, hogy mint minden csapat az Atalanta is élete meccsét nyilván ellenünk akarja játszani, ráadásul még kirobbanó formában is vannak. Nem voltak rosszak az előjelek, de egy kellemes otthoni Genoa-szerű könnyed játszadozást jobban el tudtunk volna képzelni a saját stadionunkban. Mindegy ez jött a sorban, tehát itt is helyt kellett állnunk.

A mérkőzés aztán úgy kezdődött, ahogy gondoltuk. Az Atalanta lezárta a széleket, gyorsak, ügyesek voltak, csirájában fojtották el a halvány kezdeményezéseinket és bátran, okosan játszva meg is szerezték a vezetést, nem is érdemtelenül.

A második félidő teljesen másképp alakult. Fokozatosan fogyott el a hazai csapat és teljesen megváltozott a játék képe. Meg is hozta eredményét a fölényünk, mert hamar jött az egyenlítés, majd Dani Alves csodálatos fejesgólja és már úgy is állt a mérkőzés, ahogy megszoktuk. Vezettünk 2-1-re. Uraltuk most már a mérkőzést és semmi nem utalt arra, ami a meccs végén bekövetkezett. Egy ritka ellentámadás végén kapitális védelmi hibák és némi szerencse segítségével kiegyenlített a már padlón lévő ellenfél egy ajándék góllal.

Két ellentétes félidőt láthattunk. Az első félidő a hazaiaké, a második a mienk volt. Kicsit bosszankodtunk ugyan a biztos győzelem elmaradása miatt, de annyira nem bánkódtunk, mert túl estünk az utolsó akadályon a monte-carloi mérkőzés előtt. Az eredmény az Atalanta ellen vállalható és nem sérült meg senki. A legbosszantóbb a védelmi hibák, rossz passzok és az első félidő impotens játéka volt, de Allegri reméljük csak a Monaco megfigyelőit akarta félrevezetni, mert az első félidőben több hibát vétettünk védekezésben, mint az utóbbi 6 évben összesen.

Bízzunk benne, hogy a fiúk már fejben Monacóban voltak, és ezek a hibák csak a koncentráció hiánya miatt fordulhattak elő és szerdára kifogytunk belőlük.”

Most pedig nézzük Allegri, illetve a játékosok pontszámait:

JDK: Allegri: 6,6

Gy: 8 – Nagyon bátor volt, hogy a legerősebb csapatot küldte pályára, aminek az lehetett az oka, hogy tűzbe tartsa a játékosait a BL-negyeddöntőre. Nem az ő hibája, hogy főleg az első félidőben az a várt tűz nem lobogott. A második félidőre helyreállt a világ rendje, nyilván a szünetben elhangzott intelmei miatt.

JDK: Buffon: 8,4

Gy: 8 – több bravúrja is volt, a gólokról nem tehetett, bár az első Atalanta gólnál ezt többszöri visszanézés után sem tudom biztosan.

JDK: Dani Alves: 8

Gy: 8 – nálam ő volt a meccs embere. Fáradhatatlanul zakatolt le-fel, látszik, hogy jó formában van és élvezi a játékot. A második félidőben fentebb tolva élt igazán, gólja parádés volt.

JDK: Bonucci: 7,1

Gy: 7 – A gyengén muzsikáló védelem biztos pontja volt. Több jó mentése és hosszú indítása is volt, de az Atalanta egyenlítő góljánál nagyon kiszolgáltatott helyzetbe kerülve ő sem tudott menteni.

JDK: Chiellini: 4,4

Gy: 5,5 – Nagyon bizonytalanul, gyengén játszott, rengeteg hibát vétett, rossz átadások, gólpassz az ellenfélnek, szóval igen széles skáláját mutatta a hibáknak. Reméljük a BL-meccsen jó formát mutat.

JDK: Alex Sandro: 6,6

Gy: 6 – az első félidőben gyenge, határozatlan, magához képest lassú volt. A második félidőre a csapattal együtt kicsit feljavult, de ez még messze van régi formájától, mikor ellenállhatatlanul száguldozott a baloldalon, kiválóan cselezett és kitűnő beadásai mindig veszélyt jelentettek az ellenfél kapujára.

JDK: Khedira: 5,5

Gy: 6 – a szokottnál gyengébben teljesített, főleg az első félidőben. Volt egy ellenfélnek adott passza a veszélyes zónában. Mivel kiválóan helyezkedik, sokszor rá jön ki a gólhelyzet, mint most is de ezeket nem tudta kihasználni.

JDK: Pjanic: 6,7

Gy: 6 – ő sem nyújtott jó teljesítményt, nem tudta megismételni előző heti jó játékát. Adott viszont egy gyönyörű gólpasszt Alvesnek, de az ő labdavesztéséből született az Atalanta egyenlítő gólja.

JDK: Cuadrado: 5,9                                        

Gy: 5.5 – Feltűnően indiszponáltan játszott, semmit nem mutatott abból, amiért annyira szeretjük.  Fáradtnak, kedvetlennek tűnt, cseréje indokolt volt.

JDK: Dybala: 6,4

Gy: 6 – az első félidőben semmi, a másodikban már valamivel jobban játszott. Nem tudott igazán felpörögni. Tőle sokkal többet várunk.

JDK: Mandzukic: 6,7

Gy: 6 – ennél sokkal jobban tud játszani, de most nem úgy harcolt, ahogy tud.

JDK: Higuain: 6,1

Gy: 6 – Ez sem volt az ő napja, hiányoznak az idegenbeli góljai és a robbanékonysága.

__________________________________________________________________________________

Cserék:

JDK: Lemina: 5,8

JDK: Barzagli: 5,8

JDK: Lichtsteiner: 6,2

Gy: A cserék nem sok lehetőséghez jutottak, így őket nem értékeltem.

Íme, a mérkőzés összefoglalója:

Végül pedig a tagok véleménye a találkozóról, cenzúra nélkül:

„Formán kívüli lötyögés volt ... szégyen! :(„

„A fiúk szerintem már a BL-re összpontosítottak. Azért játszottak ennyi hibával. Forza Juve”

„Most nagyon sokat hibáztak a játékosaink. Chiellinin meglepődtem, hogy ennyire nem koncentrált a meccsre. Szerintem ő hibázott a legtöbbet. Sok eladott labdája volt. Talán Buffon volt az egyetlen, aki nem hibázott. De érthető, hogy ilyen fontos BL meccs előtt nem nagyon tudnak koncentrálni.”

„Benne volt a meccs előtt is a levegőben, hogy döntetlen lesz a meccs, mert a fiuk a BL-re tartalékolnak, de meglátásom szerint itt tegnap mentális problémák is voltak. Szerintem az csak nekünk jó, hogy még nem dőlt el a bajnokság, mert így végig koncentrálni fogunk és senki nem dőlhet hátra. Forza Juve!”

„Nagyon gyenge védelmünk volt ezen a meccsen. Remélem, a Monaco ellen hozzuk a kötelezőt. És behúzzuk a győzelmet. Akkor is a szívem csakis a juventusé!!!! Forza Juve!!!

„Szerintem ahhoz képest jól játszottak bár jobb lett volna a győzelem de szerintem már fejben készülnek a bl-meccsre és ott kell jól teljesítniük a bajnokságot úgyis mi nyerjük ez szerintem bele fért””

„rengeteg hiba volt mind két oldalt...hogy őszinte legyek igazságos ez a döntetlen még akkor is, ha a Juve sokkal jobb csapat...annyi könnyelmű eladás és hiba volt, hogy így nem lehet egy ilyen felfelé törekvő csapat ellen nyerni. azért az utolsó góljuknál 3x is szerencséjük volt hogy mindig úgy pattant a labda a védőkről és buffonról is...azért fortuna és megáldotta őket.”

 

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció