dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

mezbazár

Mbappé: "Le akarom győzni Buffont"

Mbappé: "Le akarom győzni Buffont"

A Monaco csatárja Kylian Mbappé elmondása szerint nagyon „örül” annak, hogy végre szembekerülhet Gianluigi Buffonnal és biztosan „a legjobbat fogja nyújtani, hogy megverje” a Juventus veterán hálóőrét.

Az UEFA.com-mal készített interjújában, Mbappé kitért arra is, hogy véleménye szerint a 4-4-2-es taktika még nem egy halott formáció, ahogyan az a Monaco idei teljesítménye is mutatja, és ugyanúgy esélyük van a végső győzelemre, ahogyan a Juvénak is.

„4-4-2-ben játszunk két csatárral, amiben Radamelt [Falcao] játssza az igazi támadót, míg én inkább szélsőként vagyok elől. Jobban szeretem befutni a pályát, és a trénerünk ehhez elég teret ad nekem. Szabadon mozoghatok jobbra, balra vagy akár középre. Ez olyasmi, amit nagyon szeretek csinálni, ezért ezúton is köszönöm ezt a mesternek. A csapatunk teli van nagyszerű játékosokkal, akikkel sorra tudjuk kidolgozni a lehetőségeket, emiatt is van annyi különböző gólszerzőnk. Nagyon szeretnénk együtt nyerni valamit és ahhoz, hogy ezt megtehessük, nem hagyatkozhatunk csupán az egyéni teljesítményekre, együtt kell csinálnunk. Ez a legjobb módja annak, hogy kupákat hódíts. Mindannyian harcosok vagyunk, és a harcosok csak győzni akarnak.”

Az interjúban a sztárjelölt francia támadó természetesen az ellenfél csapatáról is ejtett pár szót.

„A Juventus nagyszerű csapat. Mindenki ismeri a történelmüket, a nagyszerű játékosaikat, akik valaha megfordultak náluk, és azokat is, akik jelenleg náluk játszanak. Fantasztikus csapatuk van, nem véletlen, hogy a hasonlóan favoritnak tartott Barcelonát kiejtették. Megmutatták, hogy mindenük megvan ahhoz, hogy komoly sorozatokat nyerjenek. Azonban nekünk is megvannak ezek a képességeink és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a döntőbe jussunk.”

Majd a csatárt az olasz csapat még mindig hihetetlen formában védő kapusáról, Buffonról is kérdezték.

 „Buffon? Ő az a kapus, aki már letett a névjegyét, a világ egyik legjobbja. Boldog vagyok, hogy ellene játszhatok. Minden nap azért dolgozol, hogy olyan játékosokkal szemben léphess pályára, mint ő. Ha eléred ezt, akkor mindenképp maximumot akarsz nyújtani, hogy legyőzhesd.”

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció