dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

mezbazár

Allegri a taktikáról

Allegri a taktikáról

Max Allegri dicsérte Buffont és Alvest, de azt sem rejtette véka alá, hogy mennyire dühös Miralem Pjanic teljesítménye miatt.

Az elődöntő első mérkőzését Higuain duplájával húzta be az olasz rekordbajnok, mindkét találatnál Dani Alves adta a gólpasszt.

„Gratulálnunk kell a csapatnak, mert ez egyáltalán nem volt könnyű. A Monaco nagyon technikás csapat. Túlságosan is sok hibát vétettünk, csak Buffonnak köszönhetjük a 0-0-t azokban az időkben.” – nyilatkozta az edző a Mediaset Premiumnak.

„Amint megszereztük a vezetést, volt még egy pár veszélyes beadásunk Dani Alves, és Barzagli révén, de összességében boldogok lehetünk. Még mindig előttünk áll egy visszavágó, egy másik nagyon komoly összecsapás.”

Allegrit megkérdezték arról is, hogy miért hagyta ki a kezdőből Cuadradot, és játszatta a helyén Dani Alvest, az ő helyén pedig Barzaglit.

„Nagyon egyszerű. Sami Khedira kiválásával a Monaco nagyon veszélyessé vált a kontrajátékban ellenünk. Egy olyan embert akartam a pályára, aki jobban tudja lezárni a területeket. Akartam még valakit, akinek nagyon erős a fejjátéka, mint Barzagli – aki hihetetlenül játszott -, mert Marchisio ebben nem olyan jó.”

Buffon kapuja most már 621 perce érintetlen a Bajnokok Ligájában.

„Ha már mindenkin túljutottak, még akkor is nyugodt lehetsz, ha tudod, hogy Gigivel kell farkasszemet nézniük. Ő a világ legjobbja, és ha nagy mérkőzés jön, ő az első, aki mindig készen áll rá.”

„Azt hiszem nagyon jók voltunk az elején, aztán a Monaco minőségi játékosai problémákat okoztak. Túl sokat védekeztünk embereken, különösen Mandzukic, aki gyakran mozgott el a pozíciójáról emiatt.”

„A második félidőben már jobbak voltunk, kivéve amikor Dani Alvest picit elvitte a szíve, és többet maradt elől a kelleténél, akkor Barzaglinak két ellenféllel kellett farkasszemet néznie.”

„Legyőztük őket technikailag, de csak egy kontrából sikerült betalálnunk, ami a Monaco erejét dicséri. Nehéz ellenük, függőleges vonalakhoz igazítják a védekezésüket a pályán, ezért vagy előre kell passzolnod, vagy ha ez nem megy, akkor vissza, hogy megtartsd a területeid.”

Dani Alves és Miralem Pjanic szenvedtek a torinói kalandjuk elején, de nagyon sokat fejlődtek.

„Nincsenek titkok, csak be kellett illeszkedniük. Dani Alves sokat volt sérült, meg kellett ismernie a csapattársait, a környezetet, és a taktikai szisztémát is. A mai két gólpassza egyedülálló volt.”

„Mérges vagyok Pjanicra, mert egyike lehetne a világ három legjobb középpályásának, de valahányszor elszúr egy passzt, az annyira letöri, mintha emiatt itt lenne a világ vége. Nyugodtnak és koncentráltnak kell maradnia, mert így csak egy apró részét tudja megmutatni annak, ami benne van.”

„A srácoknak óriási idényük van, azért, hogy ezt rendkívülivé is tegyük, nyugodtnak, és fegyelmezettnek kell maradnunk.”

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció