dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

falióra

Allegri: „Buffon megérdemelné az Aranylabdát”

Allegri: „Buffon megérdemelné az Aranylabdát”

Max Allegri legutóbbi sajtótájékoztatóján hízelgően beszélt Antoni Conte Chelsea-s sikeréről, valamint az interjúban kiemelte, hogy Gianluigi Buffon a Juventus Bajnokok Ligája döntőjében játszandó mérkőzése kimenetelétől függetlenül már most „megérdemelné az Aranylabdát”.

A napokban, a korábbi Juve tréner, Conte első nekifutásra megnyerte a Premier League-t ezzel követve Carlo Ancelotti, Roberto Mancini és Claudio Ranieri nyomdokait.

„Meg kell dícsérnem Contét, azért amit tett, sosem egyszerű egy külföldi bajnokságba beilleszkedni és megnyerni azt” – nyilatkozta Allegri.

„Rengeteg olyan edzőnk van, akik külföldön nyertek, így kijelenthetem az olasz vezetőedzői iskola kiváló. A futball kultúrája és tradíciói igazán nagyszerűek nálunk, mint ahogy azt mi sem bizonyítja jobban, mint a válogatott négy világbajnoki győzelme. Azok a játékosok, akik külföldről kerülnek hozzánk rendkívüli taktikai érzéket fejlesztenek ki. Az építkezős játék része az olasz futball hagyományainak.”

A Juventus csapata is egyre több tiszteletet kap miután bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol a Real Madrid ellen mérettetik majd meg, mindezt két évvel a Barcelona ellen elszenvedett, 3-1-el zárult döntőt követően.

„A különbség most csupán annyi, hogy két évvel ezelőtt senki nem gondolt rá, hogy döntőbe kerülhetünk, most azonban sokkal nagyobb elvárásokkal indultunk neki a küzdelmeknek.”

De vajon mik a legfontosabb feltételek a Juventus számára, hogy egy igazán jó döntőt játszhassanak?

„Higgadtan kell kiállnunk a pályára, ahogy azt korábban is tettük a fontos mérkőzéseknél. A megfelelő időben, három-négy nappal a döntő előtt már elkezdünk készülődni. Meg tudjuk nyerni a Bajnokok Ligáját és hinnünk is kell ebben.”

Az utóbbi időkben szenzációs teljesítményt nyújtó világklasszis kapus, Gianluigi Buffon is középpontba került az interjú során.

A pletykák szerint a 39 éves hálóőr, akinek még soha nem sikerült elhódítania a Bajnokok Ligája trófeáját, könnyen lehet, hogy győzelem esetén az Aranylabda esélyesei közé kerülhet.

„Gigi megérdemli az Aranylabdát a döntő kimenetelétől függetlenül. A korábbi években is megérdemelte volna már, miután annyi bajnoki címhez segítette csapatát és még a világbajnoki trófeát is sikerült begyűjtenie.”

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció