dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

falióra

"Ébresztőként szolgált ez a vereség"

"Ébresztőként szolgált ez a vereség"

Allegri szerint csapata kissé bealudt és kezdett csökkenni a koncentrációjuk, de a Roma elleni 3-1-es vereség mindenkit felébresztett.

Az Olimpicóban megrendezésre került Roma – Juventus bajnoki rangadón a 21. percben még vendégek örülhettek, miután egy gyönyörű akciót követően Mario Lemina megszerezte a vezetést, ám hamar jött a válasz Daniele De Rossitól, így a szünetre 1-1-el vonultak a felek. A Bianconerinek még ez az eredmény is elegendő lett volna a bajnoki cím bebiztosításához, ám a második félidőben nem sikerült felpörögniük, amelynek köszönhetően a hazaiak megszerezték a vezetést és végül 3-1-re diadalmaskodtak. Így a bajnoki cím sorsa még nem dőlt el, reménykedhetnek a Farkasok, a Zebráknak pedig a hátralévő két meccsükből (Crotone, Bologna) legalább két pontot kell begyűjteniük.

„Jó volt az első félidő, mind a két csapat nagyon határozottan és agresszíven játszott. A második félidőben kaptunk egy furcsa gólt kontrából, a saját szabadrúgásunkat követően.”

„Szerintem kicsit csökkent a koncentrációnk, mert azt gondoltuk, eleget tettünk ahhoz, hogy jó eredménnyel térjünk haza. A tény, hogy döntetlent játszottunk az Atalantával és a Torinóval, majd kikaptunk a Romától, azt bizonyítja, hogy vesztettünk valamit a koncentrációnkból. De legalább ez az eredmény felébresztett minket a szerdai Lazio elleni Coppa Italia döntő előtt. Jó első félidőt produkáltunk, de szervezetteknek kell maradnunk, és nem hagyni kibontakozni az ellenfelet.”

„A Serie A második legerősebb csapatával küzdöttünk meg és az ilyen rangadókon bármi megtörténhet. Ezt számításba is vettük és tudtuk, hogy a bajnoki cím sorsa nem ellenük, sokkal inkább a többi meccsen fog eldőlni.”

„Nem mondom azt, hogy váratlan volt ez az eredmény, de nem számítottunk hasonlóra. Az első félidő során kézben tartottuk a meccset, de most meg kell bizonyosodnunk arról, hogy teljes mértékben a szezonra fogunk koncentrálni az elkövetkezendő pár hétben.”

„Mindig csak a következő lépésre kell fókuszálni, mert még nem nyertünk semmit. Először ott lesz a Lazio elleni kupadöntő, majd a Crotone elleni bajnoki és június elején a BL-finálé.”

„Az egyenlítő gól után még úgy gondoltam, hogy képesek lehetünk megnyerni a meccset, de nem voltunk elég élesek. A második félidőben az első passzunkat látva rájöttem, hogy elaludt a csapat. Odaajándékoztuk nekik a labdát. A szezon során vannak olyan pillanatok, amikor a kapufáról befele pattan a labda, de van, amikor kifelé. Tudtuk, hogy ha sikerül egy pontot szereznünk, megvan a Scudetto. De nézzük pozitívan a dolgot, ennek a vereségnek köszönhetően biztosan nem lesz probléma a koncentrációval a szerdai találkozón.”

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció