dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

falióra

Nem kaptunk ingyen soha semmit

Nem kaptunk ingyen soha semmit

Gigi Buffon kiemelte, nem volt könnyű zsinórban hatszor diadalmaskodni a Serie A-ban. „Harcoltunk, és nyertünk. Semmit sem kaptunk ingyen.”

A Bianconeri így már sorozatban harmadjára duplázott otthon, és a már hónapok óta emlegetett triplázás is összejöhet június 3-án.

Ma a Juve kapitánya írt egy pár szót a La Stampának az eddigi sikerekről, és helyre tette azokat, akik lekicsinylik azt, amit a Juve elért.

„Nyertünk. Ismét. Sorozatban hatodjára.” – írta a legenda.

„Ez egy olyan rekord, amit Barzával, Chielloval, Leoval, Stephannal, és Claudioval értünk el. Mi vagyunk a csapat nagy öregjei (természetesen nem vagyunk öregek …. kivéve, Andrea, ő már nagyon öreg ;) ).”

„Ahogy teltek a hónapok, a meccsek, a sikerek, sokan kezdtek nekünk előre címeket adni, könnyű ágakról szóltak, és egy egyedi uralkodásról odahaza. Ezzel nem értek egyet.”

„Favoritok voltunk, persze, de ezt is csak az elmúlt öt évünknek köszönhettük.”

„De minden évben a nulláról kellett kezdenünk, megkérdőjeleztek minket, de mi harcoltunk, és nyertünk. Senki nem adott nekünk soha semmit.”

„Minden csapat élete mérkőzését szeretné játszani ellenünk, mindenki ellenünk szorít. Ez így van rendjén, a legerősebbet utálják mindig a legjobban.”

„Ez az antipatikus hozzáállás erőssé tesz minket, és mások gyűlölete erősebbé teszi azt is, amit ez a klub jelent.”

„Az első szó, ami eszembe jut minden győzelem után, az a ’holnap’. Büszke vagyok az eddig elért eredményeinkre. Érzem az éveket, de mindig csak az jár a fejemben, hogy mi áll még előttem, ez tart életben, és segít a folyamatos koncentrációban.”

„Többet értem el, mint amit valaha reméltem az életben, talán többet is, mint amit valaha kértem.”

„Egy új célszalag előtt állunk, egy új elérendő cél kapujában. Mindig mindent meg szeretnék nyerni, amit meg tudok – ha lehetséges – még többet is.”

„Ez olyan hátteret ad nekem, ami arra kényszerít, hogy minden helyzetben optimista legyek, és arra késztet, hogy folyamatosan feszegessem a saját korlátaimat, a győzelmeken túl, a határaimon túl.”

„Most már sorozatban hatszor nyertem meg a bajnokságot, de az életemben már 10-szer élhettem át ezt, igen 2005-ben, és 2006-ban is!”

„A FIGC, a Wikipédia, vagy a Lega nyolcnak számolja. Nem fogok bírókról, ügyészekről beszélni, de senki sem veheti el azt, amit akkor éreztem, és én akkor győztesnek éreztem magam.”

„Az első szerelmemet a gimnáziumban ismertem meg, de az egy viszonzatlan szerelem volt. Amit ezzel mondani akarok, hogy nekem csak egy dolog számít, a szerelem. Az elismerés nem minden.”

„Néhány Vasco-zene, vagy Neruda frázis nagyon közel áll hozzám. Nem én írtam őket, de ez relatív, mert a végére minden Troisi azt írta: ’Il Postino’. A költészet nem arról szól, hogy ki írta le, hanem arról, hogy kinek segít.”

„Nincs vita. Nem akarok lezárt fejezeteket nyitogatni. Csak büszke szeretnék lenni arra, amit felépítettem, nyertem, és elvettem a pályán. Sohasem egyedül, mindig a CSAPATTAL!”

„A büszkeségről 2006 nyara jut eszembe. Egy forró, és dühöngéssekkel teli nyár, a nyár ami az érthető távozásokról szólt, egy olyan exodusról, ami felett senki sem törhet pálcát.”

„De ez az alkalmazkodás nyara is volt, és a vágyé, ami a történelem megváltoztatásáról szólt. Egészen pontosan a történelem írásáról. Arról, hogy csináljunk valamit, amit senki sem tenne meg helyettünk, és amit senki sem tett meg előttünk.”

„Pavelre, Alexre, Davidra, és Camora gondolok… és persze magamra.”

„Közösen döntöttünk amellett, hogy tisztelni fogjuk azt, amiről ez a klub szól, amit ez a szurkolói bázis képvisel. Mindent elvesztettünk, de cserébe olyan dolgokat kaptunk, amiket nem lehet mérni, és nem lehet megvásárolni: tiszteletet, és szeretet.”

„Megtaláltuk a csoport, és a csapat értékét, mert nélkülük nem lennének győzelmek, rekordok, és hódítások.”

„Nem akarok értelmezési kérdésekbe belemenni, de azok nélkül, akikkel a pályán, vagy azon kívül dolgozunk, nem tudnám kihozni magamból a legjobbamat, és nélkülük ez az egész nem lenne lehetséges.”

„Tudjátok mi a leghihetetlenebb ebben az egészben? Hogy még ennek az egésznek koránt sincs vége ;).”

Gianluigi Buffon

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció