dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

falióra

Dybala dolgozik a jobboson

Dybala dolgozik a jobboson

A csatár keményen dolgozik a jobb lábán, mert úgy érzi az ellenfeleknek könnyű dolga van, ha csak az egyik lábával tud jól lőnni.

Az argentin fiatal híres a bal lábáról, de most felkészíti magát arra, hogy a másikra is ugyanúgy számíthasson.

„Bal kezes vagyok, még a fogaimat is azzal mosom. Minden nap megfogok egy tollat és írok vele, de a jobb lábammal, még a nagy és a kis lábujjam közé is beteszem. Őrült módjára dolgozok ezen, hogy minél érzékenyebb és jobb ügyesebb legyen. Nem csak ezen, hanem a szememen is dolgozok és gyakorlatokat végzek velük. A célom, hogy tovább lássak különböző irányokba és előre lássam az ellenfeleimet és a röppályát. Ezen kívül rengeteg súlyzós edzést is végzek, mert Olaszországban megtanultam, hogy a labdát védeni kell” – magyarázta Paulo az Il Venerdinek.

„Gattuso anno azt mondta, hogy azért ne vigyem túlzásba a súlyokat, mert nekem nem szükséges Popeynek lennem, elég ha a robbanékonyság megvan a lábamban. Cristiano Ronaldo már 360 gólt jegyzett annak köszönhetően, hogy nem csak a jobb lábával, hanem a ballal is ugyanolyan hatékony. Az egylábasokat könnyű megjelölni és könnyebb olvasni a játékukat. Olaszországban a védők nem tréfálnak és ez egy remek iskola számomra.”

Dybala mesélt a torinói életéről is, ami teljesen különböző, mint a szicíliai volt.

„Nem bánom, ha autógrammokat vagy fotókat kell készítenem másokkal. Persze átézem Totti helyzetét, aki olyan mint egy börtön királya, mert sehová se tud észrevétlenül menni. Észrevettem, hogy északon vannak másfajta olaszok is. Palermóban más volt, ott Mondelloban éltem és elmehettem biciklizni, lemehettem a tengerhez és környező lakosok gondomat viselték. Még édesanyám is ott volt akármi történt is. Torino elegáns és diszkrét, magadban hagynak és ha szükséged lenne cukorra, akkor fölösleges átmenned a szomszédhoz, inkább egyből indulj el a szupermarketbe. Mi argentinok gondoskodóak vagyunk, szeretünk a családdal lenni. Ez a fajta tartózkodó hozzáállás szokatlan és nehéz számomra. A stadionhoz vezető úton mindenki benyomja a fülébe a zenét és csak arra figyel, mi Argentínában kitesszük a hangfalat a busz közepére és úgy hallgatjuk a zenét. Lehet ez kicsit zavaró tud lenni, de azért szórakoztató.”

„Buffon tavaly köszöntött engem. Bajban voltunk, mert tíz meccsből csak négy pontot gyűjtöttünk és már négy vereséget számláltunk. Gigi beszélt nekem alázatosságról, a felelősség érzéséről és a szégyenérzetről a vereséget követően. Akkor megértettem, hogy a Juve nem kér bocsánatot és a győztes mentalitás soha sem változik.

A La Joya egy gladiátor maszk fesztivál, Dybala elmagyarázta honnan is jött az ötlet.

„Az én hibámból ered az ötlet, amikor Dohában játszottuk a Szuperkupa döntőt a Milánnal. Nem volt egy kellemes időszak, mert nagyon csalódott voltam és mindezen túl vissza estem és ha másra néztem bűnösnek éreztem magam. Ezért kiragasztottam Michael Jordan idézetét, ami így szól: Újra és újra csak elbuktam az életemben és ezért lettem sikeres.”

„A maszk a Gladiátor című filmből jött, amit nagyjából harmincszor láttam már. Az életben fel kell állnod és harcolnod kell. Szintén megértettem azt, hogy vannak szükségtelen harcok is. Összehasonlítottak Messivel, de rájöttem nekem nem rá kell hajaznom, ő már mindent véghez vitt én még csak most csinálom. Akarok nyerni a válogatottal és Messivel együtt, nem pedig helyette.”

 

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció