dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

mezbazár

"Még egy utolsó nagy erőfeszítésre van szükség"

"Még egy utolsó nagy erőfeszítésre van szükség"

Max Allegri szerint a Real Madrid a favorit, de csapatában megvan a kellő önbizalom és elszántság ahhoz, hogy megnyerjék a BL-finálét.

Az olasz szakember a tegnap délután tartott sajtótájékoztatóján legelőször a heyseli tragédiáról emlékezett meg, amely napra pontosan 32 éve történt, és ahol 39 szurkoló vesztette életét.

„Mielőtt rátérnénk a Bajnokok Ligája döntőjére, emlékeztetni szeretném Önöket, hogy 1985. május 29-én történt a sporttörténelem egyik legnagyobb tragédiája, ahol 39 ember vesztette életét. Néhány másodperces gyászszünetet szeretnék kérni a családjuknak. Köszönöm.”

Ezt követően Allegri rátért a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-döntőjére, amelyre szombaton kerül sor Cardiffban.

„Cardiff? Idegeskedés nélkül kell készülnünk a szombatra, mert máskülönben nem fogunk tudni megfelelően felkészülni. Nem mi vagyunk a favoritok, ez egy döntő egy olyan csapat ellen, amely az elmúlt három évben kétszer nyerte meg ezt a kiírást és ez a harmadik fináléjuk négy év alatt.”

„Megfelelő önbizalommal vágunk neki és meggyőződésünk, hogy képesek lehetünk megnyerni, de ők a favoritok.”

„A BBC? Az lehetne akár a Buffon-Bonucci-Chiellini trió is. Meglátjuk… ott van még Benatia is. Nagyszerű döntő lesz, ahol a játékosok kvalitásai és a részletek fogják jelenteni a különbséget.”

„Nem volt könnyű idáig eljutnunk. Nagyon szoros volt a menetrendünk a Coppa Italiával és a bajnokikkal együtt.”

„Hétfő van ma, így még öt nap áll a rendelkezésünkre. Jó fizikai kondícióban vagyunk és mentálisan sem lehetnénk ennél jobb passzban. De nem szabad idegesen játszanunk, mert az kiveszi az erőt belőlünk. Ez egy nagyon fontos meccs lesz, de ugyanúgy kell játszanunk, ahogyan a szezon során tettük. A negativitás ragályos. Amikor átvettem a csapat irányítását, negativitás volt a levegőben, amitől megrémültem és most is hasonlót tapasztalok, amikor az embereket a hat elveszített döntőről hallom beszélgetni.”

„A Juventus nem elveszített hat döntőt, hanem részt vett nyolcban. Hihetetlen dolog eljutni a döntőig. Csak egy Bajnokok Ligája van, ahogyan egy Szuperbowl, és az a fontos, hogy jókor jó helyen legyen az ember. Örülök, hogy itt lehetek és szerencsésnek érzem magam, hogy az egyik csapatot én irányíthatom a szombati döntőben.”

„A legfontosabb dolog, amire szükségünk van, a kiegyensúlyozottság. Amikor döntőt játszol, nincs visszavágó, és mentálisan nagyon erősnek kell lenned, hogy meccsben maradhass, amikor az alakulása hirtelen megváltozik. Ezért kiegyensúlyozottságra van szükségünk és nem pazarolhatunk el túl sok mentális energiát.”

„Az önbizalmunk nőtt Berlin óta, és ez is nagyon fontos egy ilyen találkozón. Emiatt elég erőssé váltak az idegeim, mert közösen sikerült fejlődnie a csapatnak, a klubnak és nekem is. Most már tudjuk, hogy mikor kell váltani, amely nagyon fontos lesz a szombati meccsen is. Fantasztikus és izgalmas menetelés volt, amelynek hétfőn érünk a végére, és amikor visszagondolunk az elmúlt három évre, elégedettséget kell éreznünk.”

„Ez karrierem második legfontosabb mérkőzése – az elsőt elveszítettem Berlinben. Ezúttal haza kell hoznunk a trófeát, de legalábbis mindent meg kell tennünk érte.”

Allegri természetesen az ellenfél csapatáról is beszélt.

„Zidane elismerést érdemel, mert a szezon második felében nagyot mentek. Kiegyensúlyozottá tette a Real Madridot és szerintem Casemiro is fontos szerepet játszott ebben. Megnyerni a Bajnokok Ligáját edzői pályagutásának első évében, aztán újra döntőbe jutni és közben megnyerni a hazai bajnokságot elképesztő teljesítmény. Számos tényező van, amely meghatároz egy szezont, és szerintem Zidane briliánsan csinált mindent. Kiváló edző.”

Végül pedig saját játékosait is megdicsérte az olasz szakember.

„Fantasztikus játékosaim vannak. Számtalanszor hallottam, hogy a bajnokság megnyerése könnyű volt. 91 pontot szerezni minden, csak nem könnyű. a Roma és a Napoli is kiváló idényt futott, de a Juve még jobbra volt képes. Ugyancsak nem volt könnyű megnyerni a kupát és eljutni a BL-döntőig. A játékosok egy kiváló szezonon vannak túl, amit nagyon köszönök nekik, de most még szükségünk van egy utolsó erőfeszítésre, hogy felül tudjuk múlni a Real Madridot szombaton.”

További információk

  • Forrás: juventus.com

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció