dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

falióra

"Három indok a siker mellett? Buffon, Chiellini és Marchisio"

"Három indok a siker mellett? Buffon, Chiellini és Marchisio"

Alessandro Del Piero a szombati döntő kapcsán több témát is érintett, az elvesztett döntők, a Calciopoli óta bejárt út mellett saját, a Real Madrid elleni élményeiről is beszélt.

A Juventus a sorozat történelme során nyolc alkalommal játszott döntőt, azonban csupán két alkalommal sikerült a trófea elhódítása.

„Átokról nem beszélhetünk játékosok esetében, ilyen nem létezik a labdarúgásban. 2006-ban Berlinben, a csapat jelentős része negatív tapasztalatok után lépett pályára, tizenegyesekkel, illetve utolsó percben elbukott döntők után, de senki sem gondolt erre. Az ilyen pillanatokban kizárólag a győzelem jár a fejedben, arra gondolva, hogy eljött a te időd. Remélem ezúttal így is lesz.”

A Juve legendát arról kérdezték, hogy a jelenlegi vagy a 2015-ös csapat az erősebb.

„Úgy gondolom, hogy nincs jelentős különbség. Az akkor Juventus középpályája a Barcelona szintjén volt, Pirlo, Vidal, Marchisio és Pogba neve magáért beszél. A lényeg az érettség, annak a tudata, hogy milyen erőt képvisel a keret és azt hogyan használják ki. Úgy gondolom, hogy ez sokkal inkább elmondható a jelenlegi Juvéról. Valóban Európai szinten játszanak, hisznek magukban. Ami a Real Madridot illeti, nem hinném, hogy a 2015-ös Barcához képest gyengébbek lennének, nagyon erős csapatról van szó.”

„Három indok a Juventus mellett? Buffon, Chiellini és Marchisio. Három csapattárs, három barát. Megjártuk a másodosztályt, itt az idő, hogy befejezzék, amit elkezdtünk. A klub, az összes szurkoló és mindannyian, akik ott voltunk.”

„A különböző időszakok csapatait nem lehet összehasonlítani, egy olyan klub esetében semmiképp, amelyet mindig is bajnokok alkottak. Ami biztos, hogy ez a Juve hat egymást követtő Scudettót tudhat a magáénak, amivel valami igazán emlékezetes dolgot vittek véghez, történelmet írtak. Végig hittek a sikerben és kétség kívül abból is meríthettek, hogy a Juventusnál játszanak, a klub és a csapat DNS-ébe van kódolva a siker. A nehéz pillanatokban is a Juve a Juve és senki sem kételkedett benne, hogy idővel a klub ismét méltó fényében tündökölhet. Pontosan ez történt.”

Del Piero kedves emlékeket őriz a Real Madrid kapcsán.

„Hányszor képzeltem el gyerekként a Juve-Real párharcot a fejemben? Számtalanszor, erről biztosíthatlak. A Real Madrid olyan, mint a brazil válogatott, vagy a Lakers. Real Madrid és a Juventus, egyszerűen a legjobbak. 98-ban vereséget szenvedtünk, de visszavágtunk. Remélem szombaton újabb gyönyörű fejezettel bővül a történet. A három legemlékezetesebb pillanatom? A szurkolók ovációja, a szurkolók ovációja, és a szurkolók ovációja. Az az este a Bernabeuban volt karrierem legemocionálisabb pillanata. De ide sorolhatom a Delle Alpi hangulatát is 2003-ból. Soha sem éreztem korábban olyan szinten a szurkolóink lelkesedését. A 1998-as döntő? Minden elvesztett döntő egy seb, ami egyértelműen égetett. A csapatunk kiemelkedő volt, talán a legerősebb abból az időszakból.”

Végül volt csapattársa, a szombati ellenfél vezetőedzője, Zinedine Zidane is szóba került.

„Most már könnyű azt mondanom, hogy számítottam rá, hogy edző lesz. Mint barát, nem tudok pártatlan lenni. Nagyon szeretem Zizout, elsősorban mint embert, ezt követően pedig, mint szakembert. Annyit egész biztosan kijelenthetek, hogy valaki aki olyan szinten átlátja a labdarúgást, mint ő, annak csak jó ötletei lehetnek. Ami igazán meggyőzött, az ahogy alkalmazkodott, ismerve a Real Madrid működését. Gondolok itt arra, ahogyan csapatot épít ezekből a remek bajnokokból. Ékes példája annak, hogy edzőként a kerethez kell igazítanod az elképzeléseid, illetve ugyanilyen fontos a megfelelő öltözői hangulat kialakítása. Emlékeztet valamilyen szinten Ancelottira, úgy gondolom nagyban inspirálta az együtt töltött idő.”

 

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció