dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

mezbazár

Zidane: „A Juventusszal szemben állni egészen különleges”

Zidane: „A Juventusszal szemben állni egészen különleges”

Zinedine Zidanenak „kellemes emlékei” vannak a Juventusról, és elmondása szerint ezért igazán különleges lesz a Real Madriddal játszandó Bajnokok Ligája döntő.

A francia világklasszis öt évet töltött a Juventusban, mielőtt a zebracsíkos mezt a királyi gárda fehér trikójára cserélte volna, akkor rekordösszegnek számító megközelítőleg 77,5 millió €-ért.

„Edzőként sokkal jobban érzed a nyomást” – nyilatkozta Zidane a május 30-án tartott sajtótájékoztatóján.

„Rengeteg ember van, akik folyamatosan a tudtodra hozzák, hogy milyen fontos is ez a mérkőzés. Rendkívül fontosak a döntők, és ez a mostani is egy igazán csodálatos lehetőség.”

Vajon Zidane, ha lenne lehetősége rá átvenné-e szívesen a Juventus irányítását?

„Hogy én lennék-e edző a Juvéban? Most itt vagyok, és csak arra koncentrálok, amit most teszek. Torinóban eltöltöttem öt évet és jó emlékeim maradtak abból a korszakból, emiatt is lesz különleges ez a döntő. A Juve és mi is a saját döntőnket vívjuk, a legfontosabb, hogy egy nagyszerű mérkőzést lássunk.”

A két csapatnak teljesen különböző-e a játékstílusa?

„Nem gondolom azt, hogy egyértelműen kijelenthető lenne, a Juventus jobban védekezik és a Real Madrid jobban támad, mint a Juve, de a döntők azért vannak, hogy többek között ez is kiderüljön. Nagy különbség nincs a két csapat között, ezért is vagyunk mindketten ott ahol. Már túl vagyunk a legnehezebb dolgon a döntőbe jutáson, jól végeztük a munkánkat és boldogok vagyunk. Nincs igazi favoritja a döntőnek, jó csapat az ellenfél, de ez teljesen fifti-fifti. Mi csak egy jó meccset akarunk játszani és meglátjuk mi sül ki belőle.”

Az olasz csapat argentin titánja Paulo Dybala az utóbbi idők teljesítményét követően világsztárként robbant be a futball világába. A Barcelona ellen lőtt két nagyszerű góljával már az első mérkőzés 30. percében sikerült eldönteni a továbbjutást, így a kiesés szakasz talán egyik legerősebb csapatát hazaküldenie a zebráknak. A Bajnokok Ligája idei kiírásában végig remekelt az argentin klasszis, talán ő lehet az egyik legveszélyesebb támadó a Real kapujára. De hogyan vélekedik erről a francia mester?

„Paulo Dybala lenne-e a legveszélyesebb játékos az ellenfél csapatában? Igen, de még számtalan nagyszerű csapattag alkotja a torinóiak keretét. Ott van [Gonzalo] Híguain, [Dani] Alves, és még számtalan kemény játékos. Még körülbelül három vagy négy játékost tudnék kiemelni, de mindannyian jók.”

Akkor ezek szerint a Juventus lehet a legnagyobb kihívója a királyiaknak?

„Hogy tartok-e Juventustól? Korábban azt mondtam nem szeretnék a Juventusszal a legjobb tizenhat között találkozni, most azonban nincs választásom.”

Vajon milyen lehetett idáig eljutnia a Real Madridnak, végig biztosak voltak benne, hogy idén is a döntőbe kerülnek?

„Mindig hittük, hogy döntőbe jutunk és a kemény munkának köszönhetően ezt el is értük. A játékosaim úgy gondolják, hogy keményen küzdöttek és végül kifizetődött a munkájuk.”

Zidane a Juventus játékosaként két alkalommal maradt alul a döntőben, ezek közül egyszer 1998-ban éppen a Real Madriddal szemben.

„Döntőt veszíteni rendkívül nagy csalódás, de ez a foci része.” – foglalta össze a francia tréner.

„Én elfogadom azt, amit a futball adott nekem. Meg akartam nyerni a Bajnokok Ligáját és ez sikerült is a Real Madrid mezében.”

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció