dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

falióra

"A Juve pszichikailag feladta"

"A Juve pszichikailag feladta"

Massimiliano Allegri a BL-döntőben való részvétel fontosságát és a további fejlődést emelte ki a tegnapi 4-1-es vereséget követően.

A Bianconeri veretlenül jutott el a Bajnokok Ligája döntőjéig, ám ott a második félidőben mutatott totális csődnek köszönhetően 4-1-es vereséget szenvedett a címvédő, Real Madrid együttesétől.

„Szomorúan hallottuk, ami Torinóban történt a szurkolóinkkal a mérkőzés alatt és együttérzésünket szeretnénk kifejezni az érintetteknek” – kezdte a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját Allegri.

Torinóban a Piazza San Carlo téren, ahol közel húszezer szurkoló nézte a találkozót a Real Madrid harmadik találata után egy robbanásszerű hang miatt hatalmas pánik tört ki. Vélhetően egy petárdát robbantottak, de az egy héttel ezelőtti manchesteri öngyilkos merényletet követően mindenki a legrosszabbra gondolt és pánikba esett. 1527 sérültet regisztráltak, közöttük hárman súlyos megsebesültek, amelyből ketten kritikus állapotban vannak – egy 39 éves nő és egy 8 éves fiú.

A Juventusnak ez volt három év alatt a második elveszített BL-fináléja, legutóbb pedig 1996-ban sikerült felülniük Európa trónjára.

„Gratulálok a srácoknak azért, amit idáig véghezvittek. Az a fontos, hogy Bajnokok Ligája-döntőt játszottunk, de reméljük, harmadszorra már szerencsésebbek leszünk. A Real Madrid felgyorsította a játékot, a futball pedig egy kiszámíthatatlan játék. Miralem Pjanic lövését kivédte Navas az első félidőben, a Real Madridnál pedig egy hasonló lövés már gólt ért.”

„A döntő előtt az emberek úgy beszéltek a Juvéról, mint az esélyesebb csapatról, de erről szó se volt. Volt néhány olyan szituáció a találkozó során, amit rosszul mértünk fel. Amikor 2-1-es hátrányba kerültünk, meccsben kellett volna maradnunk, mert ilyenkor még több gólszerzési lehetőség adódhat.”

Allegrit a játékosai teljesítményéről is kérdezték, kiemelve köztük Dybalát és Cuadrado kiállítását.

„Nem volt könnyű feladat. Paulónak ez volt az első BL-döntője és Ramos nagyszerűen lefogta. Az első félidőnk kiváló volt, de ilyen a futball. Tudnod kell, hogy mikor gyorsíts, és mikor lassíts a játékon. Cuadradónak nem mondtam semmit, még ha fontos is, hogy a mérkőzéseket tizenegy játékossal fejezzük be.”

Allegrit zavarták azok a kérdések, amelyek egy korszak végére utalgattak.

„Egyáltalán nem zártunk le semmilyen korszakot. Gigi Buffon és Andrea Barzagli is velünk lesz még jövőre. A klub tudja, hogyan és hol szükséges változtatni a fejlődés érdekében. Egy kis pihenő után új motivációval vágunk neki.  Az élet mindig lehetőséget ad talpra állni és újra megpróbálni.”

A Juventus tegnap estig mindössze három gólt kapott a BL-kiírásban, a Real Madrid azonban négy találatot is feljegyezhetett a döntőben.

„Ez a futball. A Real Madrid nem lepett meg minket, azokat lepte meg, akik elkönyvelték a Juventus győzelmet. A Real Madrid fokozta a tempót és egy ilyen csapat ellen nem szabad túl mélyen védekezni.”

„Miralem Pjanicnak le kellett jönnie, mert térdproblémái voltak. Minden döntőnek megvan a maga sztorija. A Real Madrid kiváló minőséggel rendelkezik, de jövőre a Juventus újra egy nagyszerű BL-szezont futhat.”

Allegri később a Mediaset Premiumnak is nyilatkozott a találkozóról.

„Nagyon jó első félidőt játszottunk, de nem használtuk ki a helyzeteinket. Egy megpattanó lövésből kaptunk gólt, aztán pszichikailag elengedtük a meccset. Reagálnunk kellett volna, védekezni foggal, körömmel, de ez egy újabb lépés, amelyet a jövőben meg kell tennünk, hogy érettebbekké válhassunk.”

A második félidőben mintha nem is ugyanaz a csapat jött volna ki a Juventus öltözőjéből, mint amelyet az első játékrészben láthattunk.

„Bár a Real Madrid egy kiváló második félidőt játszott és olyan nagyszerű játékosokból áll, akik egy pillanat alatt képesek megváltoztatni a mérkőzés állását, a második gól kivette a szelet a vitorlánkból. Reagálnunk kellett volna. Az élet azonban lehetőséget ad arra, hogy ezt jövőre újra megpróbáljuk, szóval most higgadtan ki kell elemeznünk, hogy hol kell még fejlődnünk csapatként és a mentalitás terén.”

„Az első félidőben a kelleténél több energiát emésztettünk fel, mert nagyon siettünk, amikor nálunk volt a labda, ahelyett, hogy nyugodtan építkeztünk volna. Ez egy újabb olyan dolog, amit meg kell tanulnunk és fejlesztenünk kell a jövőben.”

„Megvolt az esélyünk arra, hogy előnnyel menjünk a félidőre, de a második játékrésszel kapcsolatban nem panaszkodhatunk, mert a Real Madrid kiválóan játszott. Magasabb fokozatba kapcsoltak, az első félidőben mi tudtunk nyomást gyakorolni az ellenfélre, ám a második játékrészben nem tudtuk a védekezésből kihozni a labdát és nagyon beszorítottak minket. Ekkor extra energiát kellett volna felvonultatnunk, hogy kitörjünk és nyílttá tegyük a meccset, mert tudjuk, hogy a Real Madrid mindig hagy lehetőséget a gólszerzésre, de bekaptuk a harmadik gólunkat és teljesen megsemmisültünk.”

„Eltökélten fogunk nekivágni a következő évnek, hogy egy újabb kiváló BL-szezont fussunk, és megnyerjük a Scudettót valamint a kupát. Össze kell szednünk a gondolatainkat és újra harcba kell szállnunk, mert csak így tudunk tanulni ebből és tovább fejlődni.”

Allegriről korábban olyan hírek keringtek, hogy távozni fog a Juventustól és az Arsenal kispadját veszi át.

„A történtek még több motivációt adnak, hogy jövőre újra eljussunk a döntőbe és megnyerjük azt. A csapatban minden megvan ehhez, a klub pedig tudja, hogy miben kell fejlődni. Miután a szezont egyfajta felállással kezdtük, majd a közepén váltottunk, nem volt túl sok lehetőség pihentetni egyes játékosokat, így ők rengeteg időt töltöttek a pályán.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

#1 Paló777 » 2017-06-05 16:30

Sziasztok.
Úgy gondolom hogy ezt a BL döntőt nem a Real nyerte meg,hanem mi veszítettük el....A Barca elleni Torinói játékunkat hozva, simán megnyertük volna ezt a döntőt.De én úgy láttam hogy ezen a meccsen megközelítőleg sem "haraptak" úgy a játékosaink,min t a Barca ellni meccsen.Nem értem,hogy mi történt a csapattal a 2. félidőben,én ilyet még nem láttam ettől a csapattól.A 2. félidőben mintha nem is a Juventus lett volna a pályán. Nagyon sajnálom a fiúkat,mert már csak ez az 1 meccs hiányzott a tökéletes idényhez.Lehet hogy a formaidőzítésse l volt a baj,hogy ezen a meccsen már nem tudtuk a csúcsformánkat hozni nem tudom... Ebből is látszik hogy még mindig erősíteni kell a keretet,de szerintem ez a keret is megtudta volna csinálni,ha úgy játszik mint korábban. Nem baj.Jövőre újra meg próbájuk! FORZA JUVENTUS!
Paló777
Paló777

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció