dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

falióra

Rekordnak számító bevétel

Rekordnak számító bevétel

Ugyan a Juventus elveszítette a Real Madrid elleni BL-fináléját, de így is magáénak tudhatja a legtöbb bevételt az Európai kupasorozatban részt vevő csapatok közül.

A Bianconeri 4-1-es vereséget szenvedett Cardiffban, ahol, ha sikerült volna nyerniük, akkor 113 millió eurót kaptak volna összesen az UEFA-tól, a szponzoroktól, a TV-s jogokért és a jegyeladásokért.

Azonban a vereség ellenére is hatalmas bevételhez jutott a torinói alakulat, amely a Calcio E Finanza feljegyzései szerint 109 millió euróra tehető. Ez pedig több, mint amelyet bármelyik másik csapat bezsebelt, beleértve a győztes Real Madrid együttesét, amely mindössze 80,9 millió euróval lett gazdagabb (na meg persze egy BL-győzelemmel…- a szerk.).

Továbbá a Juventus az első olyan csapat, amely átlépte a 100 millió eurós bevételi határt a Bajnokok Ligájában.

 Ez a hatalmas bevétel nagyrészt annak köszönhető, hogy mindössze két olasz együttes jutott el a kieséses szakaszig – ugyanis az AS Roma már a selejtezők során elvérzett – így a Juventusnak csak a Napolival kellett osztozkodnia az olaszországi televíziós jogokon.

Nem mellékesen pedig megjegyzendő, hogy a Napoli együttese is elég szép összeget kapott, szám szerint 65,7 millió eurót, annak ellenére, hogy csak a nyolcad döntőkig jutottak. Összehasonlításképpen az elődöntőt játszó Atletico Madrid 59,9 millió eurót kapott.

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció