dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

Bűnös vagy áldozat?

Bűnös vagy áldozat?

Azért teszem közzé ezt az írást, mert nem hiszem, hogy ebben a történetben csak Leonardo Bonucci lehet a bűnös. Nem hiszem, hogy ennek a megdöbbentő ügynek csakis ő lenne a negatív szereplője. Mindennek oka van és ennek az ügynek sem csak a játékos az okozója. Hiszem, hogy erről más is tehet, mert, ha nem is ilyen villámgyorsan, de a Juventusnál a már megszokott tendenciák ismétlődnek, amelyek minden évben sormintaszerűen jönnek és ez alól az idei mercato sem kivétel. Figyelembe véve az érkezők és távozók esetét, úgy gondolom, hogy valami hiba lehet nemcsak Bonuccinál, hanem a Corso Galileo Ferraris 32-ben is.

Az igazságot sosem tudjuk meg, mert nem tudjuk a színfalak mögött mi történhetett, de egyszer talán az is kiderül.

Vegyük hát sorba az eseményeket, menjünk vissza az időben és majd mindenki döntse el, hogy mit gondol erről az esetről, mert az biztos, hogy Bonucci nem hagyta volna el a csapatot, ahol ikonná akart válni.

Nézzük.

Allegri nemrég nyilatkozta, hogy a 2017/18-as szezonban Bonucci lesz a csapat vezére, kvázi akár kapitánya. Ezt nem a Porto elleni mérkőzés és nem is a BL-döntő után mondta, hanem kb. két hete.

Azóta aztán, mint tudjuk teljesen más irányt vettek az események. Ezek után nem lehet a történéseket a BL-döntő, vagy a Portó elleni meccsre fogni, hisz most Allegri kijelentése előtti dolgokról beszélünk.

Mint tudjuk, tavaly, Buffon távollétében Bonucci volt a Juventus csapatkapitánya. Hogyan lehet egy renitens, velejéig romlott, anti-Juve játékost a csapat vezérévé kinevezni? Márpedig Allegri ezt tette. Itt már szerintem valamiféle ellentmondás érezhető.

Pep Guardiola nagy edző, jól tájékozott a játékosokat illetően és mégis Bonuccit a „minden idők legnagyobb kedvenceként” aposztrofálta és szerette volna csapatában látni. Valami jót csak láthatott benne, talán emberileg is.

Antonio Conte már a nyári mercato megkezdése előtt, nagy vehemenciával vetette magát abba a hitbe, hogy sikerül neki megszerezni a hátvédet, olyannyira, hogy még Roman Abramovicot is ráveszi, hogy nyissa ki hatalmas zsebét, hogy a Bianconeri középső védőjét sikerüljön a Stamford Bridge gyepére csábítani. Contének nem kell bemutatni a játékost, mert igencsak jól ismeri. Gondolom zsákbamacskát nem venne, jól ismerheti az embert is, hisz sokat dolgoztak együtt.

Aztán volt még a Barcelona és sorolhatnám.

Leonardo Bonucci azonban mindenkinek nemet mondott, mert imádott csapatánál akart ikonná, legendává válni.

Mégis valami oknál fogva villámgyorsan a Milanhoz igazolt, potom 40 millio euróért… A legszomorúbb az egészben az, hogy a Juventus ennyit kért érte! Tehát kidobják a világ legjobb középső védőjét a gigászok által ajánlott ár kb. feléért az egyik legnagyobb hazai riválisuknak…

A mértékadó Gianluca Di Marzio szerint is az eladást és a 40 millió eurót maga a Juventus kérte.

Hát nem érdekes? A 60-70 milliós ajánlatok el lettek utasítva, viszont csaknem a fele és pontosan az egyik legnagyobb hazai riválistól nem.

Kérdőjelek.

Kirúgják a világ egyik legjobb belső védőjét 40 millióért?

Ez megbocsájthatatlanul rossz üzlet. Mindez néma csöndben, rendkívüli gyorsasággal történt.

Az elmúlt 24 órában minden sporttal is foglalkozó médium erről szólt és taglalták, mit jelent ez az üzlet a Juventusnak és mit a Milánnak.

Érdekesség, hogy a Juventus nem hoz nyilvánosságra még egy megjegyzést sem, nincs tagadás, magyarázat, nincs semmi.

Senki nem töri át a hallgatás falát.

Egy ilyen tapasztalt edző és játékos viszonyát ennyire megmérgezte volna egy-két incidens? Valóban csak annyi lehet, hogy ez az okos, toleráns tréner nem tudta kezelni Cardiffban azt a játékost, aki a félidőben kétségbeesett és elégedetlen volt néhány csapattársával?

A BL-döntő katasztrófa volt minden szinten és a második félidő teljes összeomlás.

Mit tesz az Öreg Hölgy egy ilyen dicstelenül elvesztett BL-döntő után, hogy végre ők emeljék magasba az áhitott BL trófeát?

Nyugodt nyárra készülnek, briliáns módon leigazolták Douglas Costát és azon kevés csapatok között érezhetik magukat, akiknek reális esélyük van végre megnyerni a Bajnokok Ligáját.

És akkor jön a Bonucci ügy…

Mindenesetre egy tény a Juventus gyengébb lett Bonucci nélkül, mint vele.

Nagyon sok indoklás, magyarázat jelenik majd meg az elkövetkező hetekben, hónapokban, de ami megtörtént az tény. Magyarázni mindent meglehet főleg Olaszországban, még TOP játékosok elsétálását is a klubtól, mint Carlos Tevez, Andrea Pirlo, Arturo Vidal, Alvaro Morata és Paul Pogba, aki után ugyan kaptak pénzt, de pótolni azóta sem tudták.

Megvan a magyarázat is: Tevez haza akart menni, Pirlo MLS, Vidal elvágyódott, Moratával rossz szerződést kötöttek és Pogba, akiért egy zsák pénzt kaptak, de nem biztos, hogy jól fektették be.

Szóval ez mind kudarc. Nem lettek pótolva.

Van egy játékos, aki minden csábító ajánlatot elutasított, mert az volt a vágya, hogy örökké a Juventusnál játsszon, ikon legyen és legenda.

És aztán elküldik a Milanba.

Érti ezt valaki?

Bármi is történt a zárt ajtók mögött, ez egy jelzés Paulo Dybalának, Alex Sandronak, mert Bonucci esete azt sugallja, hogy a Bianconéritől bármikor el lehet sétálni minden következmény nélkül. Nagyon rossz üzenet. Honnan tudjuk, hogy nem fogják-e megcsinálni ők is egy-két éven belül?

Aztán Dani Alves esete, ahol szintén hibázott a klub, mert sztoikus maradt, nem vette figyelembe a brazil észrevételeit, helyette csipkedték, tüskét szúrtak bele, míg el nem hagyta a csapatot.

Nyilvánvaló, hogy sem Bonuccinak sem Daani Alvesnek nem volt élvezet az utóbbi néhány hónap.

A Juventus most válságban van és az a kérdés, hogy tudják-e kezelni. A jelenlegi helyzetet nem lesz könnyű leküzdeni.

Nem lesz gyors és biztos megoldás, a rajongókat nem tudják becsapni, még Bernardeschi, vagy Matuidi várható érkezésével sem.

A problémák megmaradtak, amelyek idáig vezettek.

A valóban elit klubok: a Real Madrid, Barcelona, Bayern München, mert megnyerik a Bajnokok Ligáját és megtartják értékeiket. Az említett csapatok eddig mindig bizonyítottak.

A Juventus eladja védelme legjobbját leonardo Bonuccit, ami sokkoló és elgondolkodtató mindenki számára.

Azért kezdtem neki ennek az írásnak, mert nem hiszek egy ember, egy játékos bűnösségében, aki most kap hideget, meleget és ő a közellensége minden Juve hívőnek.

A kérdés maradt. Válasz nincs. Nem tudjuk miért ment el Bonucci, de a döntés nem a saját ötlete volt.

Ez a cikk Adam Digby közismert Juventus szakértő írásának figyelembevételével a saját gondolataim alapján íródott

Kas Gyula

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció