dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

mezbazár

"A megfelelő klub a megfelelő pillanatban"

"A megfelelő klub a megfelelő pillanatban"

A Juventus új szerzeményét, Douglas Costát ma délután hivatalosan is bemutatták az olasz sajtó előtt.

A brazil szélsőt a Bayern München együttesétől vette kölcsönbe a Bianconeri 40 millió euróért, aki a 11-es mezszámot választotta új csapatában.

Miért a Juventus?

„Egy pár éve már csodálom a játékukat, így azonnal megragadtam a lehetőséget, hogy ide igazolhassak, amikor hallottam, hogy érdeklődnek irántam. Arturo Vidal és Alex Sandro is mesélt a szenvedélyes és elkötelezett szurkolókról. Remélem idővel én is az egyik kedvenc játékosuk lehetek. Most a Juve a megfelelő klub számomra a megfelelő pillanatban. Ez a projekt hatalmas potenciállal rendelkezik, és már izgatottan várom, hogy részese lehessek. A jövő évi világbajnokságot figyelembe véve is kiváló lehetőség számomra és már alig várom, hogy játszhassak.  Ez egy kritikus időszak a Juve történelmében. Kétszer is eljutottak a BL-döntőig az elmúlt három évben, s hálás vagyok, hogy itt lehetek, és a törekvéseimmel megpróbálhatom egy újabb szintre emelni a már amúgy is nagyszerű csapatot.”

Adaptálódni Olaszországhoz.

„A Serie A egy nagyon erős bajnokság. Örömmel fogom letesztelni a tudásomat itt. Szeretek cselezni és kihasználni a területemet, de ez egy fizikálisan erős liga, így remélem a lehető legjobban sikerül majd adaptálni a játékstílusomat.”

„Szeretném megköszönni a Bayern Münchennek és Carlo Ancelottinak az ott töltött időszakomat, de most már teljes mértékben a Juventusra koncentrálok.”

Szívéjes fogadtatás.

„Nagyon meleg fogadtatásban volt részem a csapat felől, amikor megérkeztem. Természetesen időre van szükségem, hogy beilleszkedjek, de a csapattársaktól és az edzőtől kapott támogató szavak már most mély benyomást tettek rám.”

Mindegy milyen szerepkör jut.

„A Shakhtarban jobb oldalon játszottam, a Bayernnél pedig a balon, így mind a két poszton szívesen pályára lépek. Erről azonban nem én döntök, az edzőm majd felméri a tudásomat és ott fog játszatni, ahol ő a legjobbnak gondol. Nem volt még időnk beszélgetni a taktikáról a transzfer gyors lefolyása miatt, de azon leszek, hogy a legjobb teljesítményemet nyújtsam, függetlenül attól, hogy melyik poszton leszek bevetve.”

A sajtótájékoztató második felében a Bayerntől való távozását és a Juventusra esett választását is taglalta.

„Ami nagyon megfogott a Juventusban, az az volt, hogy mindig győznek. Kiváló lehetőségük van a fejlődésre és én fejlődni akarok. Nem volt problémám Ancelottival. Csak magamra koncentrálok és a Bayernben nem volt meg a lehetőségem a további fejlődésre.”

Higuainnal együtt képesek lehetünk 40 gólt szerezni? Természetesen, ő egy olyan támadó, akit nagyon kedvelek. Kiváló lehetőséget látok abban, hogy sok gólt érjünk el együtt, mint korábban Luiz Adrianóval.”

„Bonucci a Milánban? Tudom, hogy fontos játékos volt, itt játszott hét évet, de nem vagyok abban a helyzetben, hogy véleményt mondjak erről a transzferről.”

„A Bajnokok Ligája? Még sohasem nyertem meg, de szerintem segíthetek a Juventusnak a trófea elhódításában.”

„Bizonyítani fogom, hogy rosszul döntött a Bayern? Nem, semmiféle bizonyítani valóm nincs a számukra. Csak meg szeretném mutatni a Juventusnak, hogy jól tették, amikor hittek bennem.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net, juventus.com

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció