dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

falióra

„Álmom a Caldara –Rugani védőpáros”

„Álmom a Caldara –Rugani védőpáros”

Bonucci egy nap alatt megtörtént távozásával és a Dani Alves eligazolásával nem várhat nyugodt mercato az Öreg Hölgyre, mert így a legfontosabb feladat a távozók pótlása, a rések betömése. Felmerült már több játékos neve a nevezettek pótlására, de főleg a belső védő poszt az, ami kritikus.

 Manolas, Szokratis, De Vrij és Garay és a lista még nem biztos, hogy végleges. Nem tudom, mi szükség lenne ezekre a játékosokra, felesleges pénzpocséklásnak tartom, mert maximum a kispadra jöhetnének, ahhoz pedig túl drágák.

Véleményem szerint nem kellene kapkodni, mert még mindig remek védőink vannak, akikkel érdemesebb lenne pótolni a belső védő posztot, mint újonnan érkezőkkel, akiket még be kellene építeni a csapatba.

Jó megoldás lehetne a Caldara-Rugani kettős belső védőként való szerepeltetése, mert kétségkívül ez egy költségkímélő és ideális felállás lenne. Sajnos a dolog nem ilyen egyszerű.

Caldara visszahozatala nehéz feladat lenne, sőt nem is lehetséges az idén. A játékos 2018-ig van kölcsönadva az Atalantának és a kölcsönadási szerződésben nincs visszahívási záradék, így csak a bergamóiak hozzájárulásával térhetne vissza, de ezt ők nem akarják, sőt elutasítják. Miért is tennék, ha ott nagyon jól teljesít és a nemzetközi kupában nagy hasznát vehetik?

Ez az egyik, a másik, hogy Allegri mester nem szívesen dob fiatalokat a mélyvízbe, pedig szerintem bátran meg lehetne lépni, ha már egyszer amúgy is fiatalítani akarunk.

Persze megér egy misét a Caldara szerződése is…

Ettől függetlenül, itt van nekünk Benatia, aki annak idején a Romában kitűnően helyt állt, valamint a rutinos bekkjeink Barzagli és Chiellini személyében, akiknek nagyot kell mutatni a következő szezonban, hisz még komolyabb feladat vár rájuk. Fontos lenne Rugani beépítése is a védelembe, mert a fiatalember sokra hivatott.

Sajnos most a klubnál fejetlenség tapasztalható, láthatóan nem készültek fel Bonucci távozására, így viszont más lett a helyzet és a vezetés nem könnyen tudja kezelni a fejleményeket.

Összegezve a távozók miatt nem finomhangolásra, hanem csapatépítésre lesz szükség, ami nem egyszerű a Juventus stábja részéről. Mondhatni, hogy módosult a feladat.

Az idei mercato eddig nem túl fényes, látható a tanácstalanság, de augusztus végéig még van idő a javításra, reméljük, sikerülni is fog.  

/Kas Gyula/

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció