dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

falióra

"BL-t nyerni jöttem a Juventusba"

"BL-t nyerni jöttem a Juventusba"

A Bianconeri új igazolása, Douglas Costa a Gazzetta dello Sportnak adott hosszabb interjúja során kitért az új kihívásokra, az új csapattársaira és arra is, miért választotta a Juvét.

A szélső kölcsönbe érkezett a Juventushoz a Bayern München együttesétől, olyan opcióval a szerződésében, amely alapján a következő nyáron 40 millió euróért végleg az olasz csapat játékosává válhat.

„Jól érzem itt magam” –kezdte nyilatkozatát Costa. „Elkezdtem keményen edzeni, hogy utolérjem a csapattársaimat. Tudom, hogy még egy kicsit le vagyok maradva, de azon dolgozom, hogy minél hamarabb formába lendüljek.”

„Miért a Juventus? Mert az elmúlt három évben két Bajnokok Ligája-döntőt is játszottak, s egy olyan együttesről van szó, amely rendkívül elszánt és a legtöbb esélye van, arra hogy megnyerje a kiírást. Szeretnék bekerülni a klub történelmébe. Egy év múlva kezdődik a világbajnokság, így ennél jobb klubbot nem is választhattam volna. Azért jöttem ide, hogy megnyerjek mindent, köztük a Bajnokok Ligáját is.”

A Scudetto? A Juve olyan, mint a Bayern: egy kiváló csapat, amely ellen mindenki a legjobbját akarja nyújtani, hogy legyőzhesse. Olaszországban taktikailag egy tökéletes játékot játszanak, s nehéz feltörni a védelmüket. Türelem kell hozzá.”

„A Milan és az Inter megerősödött, de a Juventusnak megvannak a megfelelő játékosai ahhoz, hogy ne kételkedjen magában.”

Gonzalo Higuain korábban azt nyilatkozta, hogy tetszik neki Costa játéka, és a brazil szélső is úgy véli, gyümölcsöző lesz kettejük kapcsolata.

„Higuain egy kiváló bajnok. Bárhová megyek, a csatárok legjobb barátjává válok: ez történt Ukrajnában Luiz Adrianóval és a Bayern Münchenben Robert Lewandowskival. Meglátjátok majd, jól ki fogunk jönni.”

„Szeretek olyan játékosokkal játszani, mint Miralem Pjanic. Thiago Alcantara a Bayernben ilyen volt, elemeztem a játékát és rengeteget tanultam tőle.”

„Le voltam nyűgözve a Juve kvalitásától, én pedig plusz kreativitást szeretnék hozzátenni.”

Voltak olyan pletykák is a Juventushoz való csatlakozását megelőzően, hogy inkább a Manchester City csapatát választja Costa, ahol újra együtt dolgozhatna Pep Guardiolával.

„Annyi év után szeretném elfelejtetni az emberekkel, hogy én csak azért játszottam, mert ő volt az edzőnk. Azért is akartam a Juventushoz igazolni, hogy új tapasztalatokat szerezzek, játszhassak és megismerhessek egy másfajta futballt.”

„Max Allegri egy olyan edző, aki sokat beszél. Ismeri az erősségeimet, én pedig érzem a bizalmát. Jó érzéseim vannak, úgy érzem, nagyon sokat tudok elérni ezzel a csapattal és ezzel az edzővel.”

„A Juventus múltja? Ismerem Emersont és emlékszem a 90-2000-es évek legendás csapatára Zinedine Zidane-nal, Alessandro Del Pieróval, Zlatan Ibrahimoviccsal és Pavel Nedveddel.”

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció