dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

"Egy nehéz kérdést tettem fel magamnak"

"Egy nehéz kérdést tettem fel magamnak"

Allegri egy hosszabb interjú keretében beszélt a Real Madrid elleni BL-döntőről, amely után majdnem lemondott, valamint a gyermekkoráról és az edzővé válásáról.

„Amikor láttam Mario Mandzukic ollózását s, hogy a labda a Real Madrid kapuja felé tart, azt gondoltam, hűha… lehet, hogy gól lesz. Aztán amikor a labda a hálóban kötött ki úgy volt vele, hogy oké, talán itt az esély.”

„Az a támadás csodálatos technikai dolgokat vonultatott fel a játékosaink részéről és mindezt egy gyönyörű góllal koronázta meg Mandzukic. Bennem úgy maradt meg az a találat, mint amelyet nem lehet többé megismételni. Ez mutatja azt, hogy milyen különbségek vannak egy Bajnokok Ligája döntőjében. Különlegesnek kell lenned. Nekünk vannak különleges játékosaink, de sajnos a Real Madridban sokkal több van az ilyen egyéniségekből. Két olyan játékosunk volt, akik sérülések miatt alig álltak a lábukon és a Real Madrid nagyon okos meccset játszott. Nyugodtak és kényelmesek voltak.”

„A döntőbe jutáshoz tehetségre és szerencsére van szükséged. A megnyeréséhez pedig egy jobb csapatra. Lehet, hogy ez egy kicsit furán fog hangzani, de én úgy jöttem le a mérkőzést követően a pályáról aznap este, hogy nyugodt voltam, mert tudtam, hogy nem mi voltunk a jobb csapat. Ez ennyire egyszerű volt.”

„A csapattal együtt tértem vissza Cardiffból Olaszországba. Másnap este, amikor hazaértem feltettem magamnak egy nagyon nehéz kérdést: Ez lenne az út vége? Eddig tudok jutni ezzel a csapattal? Elmélkedtem rajta, hogy ezzel megírtam az utolsó fejezetét a Juventusban töltött időszakomnak. Egy részem azon gondolkodott, hogy hétfőn bemegyek és tisztelettudóan lemondok.”

allegriujcsillagosvizjel03

„Aztán arra gondoltam, hogy miért is lettem edző első sorban.”

„Ahhoz, hogy ezt megértsd, vissza kell menni egészen odáig, hogy 14 éves voltam. Ekkor váltak a dolgok nagyon nehézzé. Amikor még kisgyerek voltam, úgy gondoltam nagyon könnyű az élet. Boldog és csendes srác voltam. A legszebb emlékem az, amikor a nagyapám elvitt Livornóba egy lóversenyre. Gyerekként csak ennyi maradt meg bennem: versenypálya, foci, talán még az anyukámmal töltött vacsorázások. Nem szerettem a sulit, de akkor még nem is volt annyira komoly.”

Aztán, amikor 14 éves lettem a dolgok komolyra fordultak.

„’Massi, nem hagyhatod ki a sulit. Teljesítened kell ezeket a vizsgákat. Le kell ülnöd és Napoleonról kell tanulnod!’”

„Utáltam ezt, nagyon utáltam.”

„Emlékszem, hogy egy napon, amikor az osztályteremben ültem, a tanárom valamiért nagyon mérges volt rám, és ezt láttam rajta. Ekkor emlékszem, hogy azt mondtam magamban: nem vagyok jó diák, de lehetnék jó vezető.”

„Talán minden futballedző arról álmodik, hogy iskolaigazgató legyen – vagy elnök – nem tudom.”

„Még akkor is, amikor tinédzserként a focipályán voltam, én akartam lenni az oktató. Hogy őszinte legyek, én is voltam… mondjuk úgy, hogy ravaszul. Voltak komoly megbeszéléseim a saját edzőimmel, de nem azért, hogy többet játszhassak vagy hasonlók. Én akartam irányítani a csapatot, amiben játszottam. Amikor befejeztem profi játékos pályafutásomat és elkezdtem érdeklődni az edzősködés iránt, sokan úgy gondolták, hogy nem fog menni.”

„Amikor megkaptam az első munkalehetőségemet menedzserként, visszautasítottam az ajánlatot, amelyet a Pistoiese-től kaptam, körülbelül 20 évvel ezelőtt, mert nem akartam egy osztályteremben ülni. Az volt a szabály, hogy egy hónapig még iskolába kell járnom és napi öt órát egy teremben kell töltenem, hogy megkaphassam az edzői engedélyemet. Úgy éreztem, hogy újra 14 éves vagyok – rémálom volt. Ehelyett inkább elmentem Covercianóba, ahol 15 nap alatt megszeretem a papírokat. Csak napi két órát kellett beülnöm tanulni a többi időmet pedig edzősködéssel tölthettem.”

„Talán egy kicsit szeszélyes vagyok, de úgy gondolom, különösen a mai világban, ahol a játék hatalmasat változott, szükség van erre. A médiában mindig a matekról és a felállásokról beszélnek.”

(Kedves Olvasó! Az interjú nagyon nagy terjedelme miatt két részben fogjuk közölni Allegri szavait, amelyből az első felvonást olvashattad fentebb. Reméljük velünk tartasz. Hamarosan folytatjuk… – a szerk.).

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció