dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

falióra

"Tudtam, hogy ki leszek rúgva"

"Tudtam, hogy ki leszek rúgva"

„’Mr. Allegri, melyiket választja? Tudnunk kell.’”

3-5-2.

5-4-1.

4-2-3-1.

„A pályán ez sokkal komplikáltabb. A 3-5-3 lehet 3-5-3, amikor nálad van a labda és amikor nincs, akkor 5-4-1-re kell váltanod, és blablabla.”

„Fontos a formaidőzítés, a fegyelem és az ösztönök. De mind közül szerintem a legfontosabb az ösztön. Amikor nem bízok az ösztöneimben, amikor kételkedek magamban, akkor követek el hibákat. Edzőként a kudarcokból tanulsz a legtöbbet. Amikor karrierem legfontosabb pillanatára gondolok, akkor nem szerepel a gondolataimban a Scudetto vagy a Bajnokok Ligája.”

„Ott volt az a nap, amikor besétáltam a AC Milan irodájába és kirúgtak. De egyáltalán nem volt meglepetés. Tudtam, hogy ki leszek rúgva. Tiszteletteljesek voltak. Szemtől-szembe megmondták, hogy nem lehetek tovább a csapat edzője. De ettől még nem volt kisebb a csalódottságom. Fejben tudod, hogy a menesztés is része az edzői karriernek, de ettől függetlenül nem szabadulsz az érzésektől, amik a szívedben vannak, hogy kudarcot vallottál.”

„Amikor távoztam a Milántól úgy láttam, hogy kudarcot vallottam a munkámban.”

„Néha rideg vagyok, de a valóságban ez a döntéseim részét képezik. Edzőként szükséged van a megfelelő elköteleződésre, hogy olykor tovább tudj lépni. Szeretem a focit és örömmel végzem a munkámat – ezért megyek minden nap örömmel dolgozni – de nem csak ebből áll az életem. A napom legfontosabb része - teljesen mindegy, hogy mi történik - 9 órakor van.”

„Na jó, valójában a napjaim legfontosabb időpontja 7 óra, amikor megiszom a kávémat. De a második legfontosabb 9 órakor van, amikor elviszem a fiamat, Giorgiót az iskolába. Mások számára talán ez nem így van. De én nem tudok, egy lenni a sok edző közül, csak saját magam tudok lenni.”

„Amikor három évvel ezelőtt megérkeztem a Juventushoz először nem sokat változtam. A klub rengeteg sikert ért el Contéval. De lassan, ahogyan az új játékosok érkeztek úgy kezdtem el formálni és építeni a csapatot, ahogyan kigondoltam – területek, ahol a játékosok jobban együtt tudnak dolgozni, hogyan tudnánk erősebbek, lenni támadásban és miként érhetnénk el nagyobb flexibilitást taktikailag.”

„Abban a szezonban pedig sikerült eljutnunk a Bajnokok Ligája döntőjéig. Úgy éreztem, mintha a La Scala nyitó éjszakája lenne. A belefektetett munka, a nézők száma, az atmoszféra, az érzelmek, a várakozás. Semmi sem hasonlítható hozzá, olyan volt, mint egy opera. Ha csak nem ért volna véget egy Barcelona elleni vereséggel. Nagyon csalódott voltam, de úgy gondoltam, tanultam a vereségből.”

„Amikor sikerült újra döntőbe jutnunk ebben a szezonban (a Real Madrid ellen), azt gondoltam sikerült pótolnom a hiányosságokat és mind technikailag mind pedig taktikailag megvan a csapatban minden, ami a győzelemhez szükséges. Különösen Mario gyönyörű góljánál gondoltam azt, hogy eljött a mi pillanatunk.”

allegriujcsillagosvizjel05

„Nyilvánvalóan ez nem így volt.”

„Amikor hazatértem a vereséget követően erősen gondolkodtam azon, hogy hogyan tovább. Belegondoltam, hogy miért is lettem edző, eszembe jutott a nagyapám is. Szinte mindig elkísért a mérkőzésekre, amikor még gyerekként játszottam, de mindegy volt, hogy nyertünk vagy veszítettünk, mert nem érdekelte a foci. Mindig azt mondta: „Bel gioco, Massi. ORa vuoi andare a vedere i cavalli?” (Jó meccs volt, Massi. Most pedig nem akarsz menni lovakat nézni?).”

„Sosem kérdezte meg, hogy én milyennek éreztem a meccset. Csak az érdekelte, hogy jól érezem magam, és hogy láthasson. Ezek az értékek maradtak meg bennem. Ezen a szinten már hatalmas nyomás van a futballban. De mindig megpróbálok visszaemlékezni arra, hogy miért is csinálom ezt. Nem menedzserként gondolok magamra, hanem mint egy utánpótlásedző. Azért így, mert szeretek tanítani. Ez az életem egyik legörömtelibb tevékenysége. Szeretem a játékosokat még jobbá és okosabbá tenni.”

„Így amikor ezen a Juventus kereten gondolkodtam, a döntésemet személyes célok vezérelték. Tudom, hogy még mindig sokat kell bizonyítanom, de azt is tudom, hogy még sokat taníthatok. Szóval azon az estén, amikor lefeküdni készültem, eldöntöttem, hogy ha a klub továbbra is mellettem áll és tudunk együtt dolgozni, akkor maradok.”

„A következő reggelen tiszta fejjel ébredtem. Bementem az irodámba és 7 órakor megittam a kávémat. Egy új szezon kezdődött, új lehetőségekkel. A médiában rengeteget cikkeztek arról, hogy mire képes ez a csapat és mire nem.”

buffondybalaujcsillagosvizjel01

„Számomra Dybala és Buffon a csapat szimbóluma. Látom Dybalát, ahogyan gondtalan gyermekként megkezdi első évét az iskolában, Buffont, ahogyan már a mesterdiplomáját indul megszerezni a világbajnokságon. Egyikük előtt ott van még a karrier, másikuk pedig már közel a végéhez. Egy játékos, aki meg akarja mutatni Európának, hogy ő az egyik legjobb és egy játékos, aki már megmutatta ezt, de a topon szeretné abbahagyni a pályafutását.”

„Tudom, hogy képesek leszünk elfedni a cardiffi sebeket. Tudom, hogy egy nagyszerű szezon vár ránk és egy remek Bajnokok Ligája.”

„Tudom, hogy mi lesz holnap reggel és a következő reggelen és így tovább.”

„Úgyhogy most csak folytatnunk kell a megkezdett munkát. Megpróbálunk megint odakerülni a La Scala nyitóestjére. Az a jó az operában, hogy minden évben újra kezdődik a műsor.”

#2 Babo0410 » 2017-08-12 00:35

Imádom. A Milannál is azt mondtam, hogy jó edző, és sokat mondtam Milan drukkereknek is, hogy Allegri jó edző, de úgy nehéz eredményesnek lennie, ha a legjobbjait eladják, és csupa középszert, meg zöldfülűt kap helyettük. Ráadásul Berlu is megmondta neki, hogy mi legyen. Így nem lehetett, az önbizalma Milánóban teljesen le lett rombolva.
Aztán, mikor Conte ment, ő jött, én is első indulatból reagáltam az érkezésére, és csak a sok sérülésre gondoltam, ami a Milannál kísérte.
De aztán lehiggadva már arra gondoltam, hogy remek edző, és a BL-ben egy gyenge Milannal is jobb volt, mint Conte egy jobb Juve élén. Szerencsére sikeres lett nálunk.
Nem engedném el még jó darabig. Megérdemelné a BL győzelmet.
Babo0410
Babo0410

#1 Stark » 2017-08-11 21:26

Attól függetlenül mennyit elért a csapattal,valah ogy sose tudtam kedvelni igazán,de ez most megváltozott!!
Taníts még Mester!!
Forza Juve!
Stark
Stark

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció