dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

mezbazár

"Táplálkozzunk a haragból"

"Táplálkozzunk a haragból"

Max Allegri mai nyilatkozatában főként a fiatalok beépítésére, és az új szezon kihívásaira koncentrált, de szóba került Bonucci és az elvesztett BL-döntő is.

„Amikor új játékosok érkeznek a csapathoz, mindannyijuknak meg kell tenni az utat, amíg ráébrednek, hogy pontosan mit is jelent a Juventus. A fiatal játékosoknak ebből a szempontból segítségükre vannak a keret tapasztaltabb tagjai. Bentancur kiemelkedő tehetség, egy intelligens profi, ami nagyon fontos tényező. A középpálya tengelyében számítok rá, a felkészülési meccseken azért szerepelt a szélen is, mert nem állt elegendő játékos rendelkezésre.”

„A holnapi kezdővel kapcsolatban 3-4 ponton is bizonytalan vagyok, így nehéz lenne elárulni. Gigi Buffon játszani fog! Sőt, Gonzalo Higuain és Dybala is, a többit meglátjuk. Rendben, Mario Mandzukic is ott lesz az első perctől. Ennyit mondhatok.”

Bonucci távozása elkerülhetetlen téma egyelőre.

„Bonucci a csapat erőssége volt, sokat adott a Juventusnak és ez igaz fordítva is. Hiba lenne egy hozzá hasonló játékost keresni, aki ugyanezt a játékstílust biztosítja. Lehetetlen, nem kérhetem Lichtsteinertől, hogy Dani Alves játékát hozza. Minden játékos egyedi és a saját erősségeire kell támaszkodnia. Épp az új játékosok kiaknázható képességei miatt váltottunk négyvédős rendszerre. Nem lehet mindenki egyforma, így idő mire megtaláljuk az egyensúlyt.”

Az interjú során a Bajnokok Ligája döntőjére és a továbbiakra is kitért Allegri.

„Olyan edző vagyok, aki a lehető legkisebb okozott kárra törekszik. Az elvesztett döntő után mérlegeltem, hogy képes vagyok-e folytatni. Úgy döntöttem, hogy igen, ugyanis hiszem, hogy ez a keret képes egy újabb nagyszerű szezonra. Hat egymást követő bajnoki cím, három év alatt két Bajnokok Ligája döntő, illetve Kupa és Szuperkupa győzelem. Természetesen a keserűség még kísért minket, de a pozitív oldalára kell koncentrálni.”

„Új szezon veszi kezdetét, a Cardiffi vereségből származó dühöt az új idényben kell felhasználnunk. A legfontosabb az, hogy márciusban még minden fronton harcban legyünk.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció