dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

"Azokra hallgass, akik jót akarnak neked"

"Azokra hallgass, akik jót akarnak neked"

A Juventus csatára, Gonzalo Higuain beszélt a Guardiennek a futballfilozófiájáról, a góljairól, a Juventusban eltöltött időről és Gigi Buffonról.

„Nekem minden gondolatom a gólok körül forog. Ez azt hiszem alapvető. Megszállottság? Nem, nem az. Inkább kötelesség. Természetes dolog, hogy csatár létedre gólokat kell lőnöd. Ezért futballozom. Aki nem érzi ezt a féle nyomást, az nem szereti a focit. A futballban folyamatosan nyomás alatt vagy. Tudnod kell, hogy élj ezzel együtt. A futball számomra a legváltozatosabb sportág a világon. Lejátszol hét meccset és mindegyiken gólokat szerzel akkor sikeres vagy, de ha két meccsen nem találsz be, akkor mindent rosszul csinálsz. Válságban vagy. De ez történik azokkal az emberekkel, akik nagyon jók valamiben, nem igaz? Mindenki megszokja, hogy sokszor betalálsz, de ha ez két meccs erejéig kimarad, akkor meglepődnek. Valójában egy nagyon szép és aranyos dolog.”

„Ahogyan korábban is mondtam, a futball számomra folyamatosan változik, de mindig örömet szerez. Az a futballfilozófiám, hogy mindig szeresd, amit csinálsz.  Amikor azt mondják, hogy te vagy az egyik legjobb a világon akkor, ugyanúgy kell folytatnod, mint mikor azt mondják, hogy gyenge vagy.”

„Vigyázz azokra az emberekre, akik jót akarnak neked: a csapattársaidra, a vezetőkre. Ha az apám mond valamit, vagy a menedzserem, vagy a klub elnöke, az érdekel engem. Olyan valakié viszont nem, aki nem ismer engem és nem azért mondja a dolgokat, hogy segítsen jobbá válnom. Alázatosnak kell lenned a folyamatos fejlődéshez. Gigi Buffon sokszor mondja: közel 40 évesen még mindig hisz benne, hogy jobb lehet. Elképesztő. Én is érzem, hogy még jobb lehetek. Fiatal vagyok. Úgy gondolom, még sokáig futballozhatok.”

A csatárt kérdezték a csapata szezonbeli céljairól is.

„ A Juventusban mindig nyerned kell. Itt ez a mentalitás. Ez az, amit legelőször tudatnak veled, amint belépsz közéjük. Tavaly közel álltunk a nagy sikerhez. Ebben az évben újra megpróbáljuk.”

Fordította: Kas Gyula

További információk

  • Forrás: football-italia.net, Around Juventus

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció