dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

falióra

"Sosem láttam még Pjanicot így játszani"

"Sosem láttam még Pjanicot így játszani"

Gianluca Vialli szerint a Juventusban minden megvan ahhoz, hogy BL-t nyerjen, míg egy PSG-ből hiányzik a harmónia.

„Először is be kell valljam, nagy megtiszteltetés, hogy én vagyok a Juventus legutolsó csapatkapitánya, akivel sikerült BL-t nyernie a csapatnak, de már belefáradtam és elegem van. Egy olyan csapat egykori kapitánya szeretnék lenni, amely öt-hat és nem huszonegy évente nyeri meg a Bajnokok Ligáját.”

„Az idei szezonban nyolc csapatot látok azonos szinten: Juve, Barca, Real, Bayern, Chelsea, United, City. Ha közülük kerülne ki a BL-győztes, az nem lenne meglepő.”

„Ott lenne még a PSG is, akik igazoltak két fenomént és a kedvenceim voltak, de most kicsit kétkedve nézem a játékukat, mert nem sok összhang van a klubnál. A harmónia nélkül pedig nem sok mindent érhetsz el.”

„Forradalmi változások a Juvénál? Nem, de Allegri mintha máshonnan jött volna, mert nála jobban senki sem térképezi fel az egyes szituációkat. S amint felismeri, rögtön a helyes döntést hozza: nem aggódik a játékrendszer miatt, inkább kivárja, hogy mi sül ki belőle. Addig próbálgatja a dolgokat, amíg meg nem találja a helyes rendszert csapata számára.”

„Mit gondolok a Juvéról? Az első két meccsüket őszintén játszották le. A többit egyes sebességre kapcsolva, aztán a Barca ellen rosszul alakultak a dolgok, de a Torino ellen ismét jók voltak. Ugyan még túl korai ítélkezni, de én úgy látom, hogy fordulóponthoz érkeztek.”

„Mennyire fontos első helyen végezni a csoportodban? Nem igazán, inkább szerencsének kell lenned a sorsolásnál.”

„Mi hiányzik a Juvéból a BL-győzelemhez? Semmi. Szomorú voltam a cardiffi vereséget követően, de két döntőt játszani három éven belül, nekem azt sugallja, hogy még nincs vége a dalnak.”

Gianluca Vialli természetesen Gonzalo Higauinra is kitért, aki mostanában gólképtelensége miatt rengeteg kritikát kapott a médiában, de Paulo Dybala teljesítménye mellett sem tudott elmenni szó nélkül.

„Higuain? Sosem láttam, hogy Maradona panaszkodna a társainak. Nekem úgy tűnik, hogy Pipita néha túlságosan kimutatja a frusztráltságát, ami visszaüthet.”

„Recept a gólszerzéshez? Legyél fitt és találj rá a jó formádra és a higgadtságra. Játszatnám-e ma este? Igen, mert ha játszik, mindig sok gólt szerez.”

„Paulo miért lő ennyi gólt? Szerintem megtalálta az egyensúlyt a kreativitás és a hatékonyság között. Aztán pedig ott van egy olyan edző, aki jól megérti, és a csapattársai tudják, hogy nála jó helyen van a labda.”

„Amikor pedig szemben áll az ellenfél kapujával, olyan, mint Messi: mindig a jó döntést hozza, a többieknél gyorsabban látja meg a helyzeteket, amelyeket jól olvas és kiválóan használ ki.

„Én jobban hiszek a gyakorlásban, mint a tehetségben, mert szükséged van a megfelelő fizikai kondícióra és a koncentrációra, s fontos, hogy miként és mennyit edzel. Aztán vannak olyan játékosok, akiket ezen felül az anyatermészet felruházott valamilyen elképesztő tehetséggel.”

„Mandzukic? Az egyetlen problémája, hogy nem olyan kifinomult, de mindene megvan ahhoz, hogy egy nagy csapat kilencese legyen.”

„De a Derby della Molén egy másik játékos nyűgözött le: Pjanic. Sosem láttam még így játszani, még a Romában sem, és kiválóan megértik egymást Matuidivel. A Juventus változtatta meg? Kiváltságosnak érzed magad, ha ezt a mezt magadra öltheted, mert ezt nem lehet természetesnek venni.”

„A játékos magába szívja a légkörért és úgy érzi, mindent feláldozna érte, de ugyanakkor emlékeznie kell rá, hogy csak kölcsönbe kapta és úgy kell visszaadnia, hogy valami jót tett érte. Ezen felül pedig ott van az a filozófia, amely szerint nem kell gyönyörűnek lenned, sokkal inkább győztesnek és hatékonynak. S ebben rejlik az igazi gyönyörűség.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció