dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

falióra

„Ma sokkal nehezebb Bajnokok Ligáját nyerni”

„Ma sokkal nehezebb Bajnokok Ligáját nyerni”

Massimilliano Allegri egy hosszabb interjú keretében beszélt a jövőjéről, Higuain helyzetéről, Bentancur és Sturaro Olympiacos elleni játékáról és az edzői szokásairól.

„Öt vagy hat év után abbahagyom. Mert ez az az időtartam, amíg kiderül, hogy meddig okoz örömöt az edzősködés. Tehát amikor eljön a pillanat, hogy nem érzem magam boldognak, befejezem.”

„Szeretem látni a játékosok fejlődését, szeretek fiatalokat bemutatni és látni őket naggyá válni. Szeretek edző lenni. A szezon végén szeretem látni, akik nagy lépést tettek a növekedésükben, ez egy hatalmas elégedettség számomra. Abban a pillanatban, amikor nem fogom érezni ezt a varázslatot, abbahagyom.”

„Az olasz válogatott? Érdekel. Az egy más dolog. Becsületbeli ügy. Az 1992 és 2000-es években született srácok nagyon jók: az Azzurri jövője nagyszerű lesz.”

„Bajnokok Ligája? A döntőt valaki vagy megnyeri, vagy elveszti és így van ezzel a Juventus is. Azt mondom mindig a játékosoknak: ha nagy dolgokat akarsz csinálni, tisztában kell lenned a képességeiddel.”

„ A labdarúgás világában minden generációnak csak egy-két csodálatos tehetsége van. A különbség a mai és korábbi labdarúgásban, hogy most sokkal több pénz van a játékban és sok csapatban vannak nagyon jó játékosok. A Bajnokok Ligájának megnyerése most sokkal nehezebb feladat, mint harminc évvel ezelőtt volt.”

Allegri természetesen az Olympiakos ellen 2-0-ra megnyert találkozóról is beszélt a sajtónak, különösen kiemelve Higuain szerepét, akit csak csereként küldött pályára, ám megszerezte csapata vezető gólját.

„Hoztam egy döntést. Higuain nem volt túl jó formában a többiekhez képest, de ma már sokkal jobban mozgott és megvolt benne a kellő eltökéltség. Sosem volt és soha nem is lesz probléma. Ő egy olyan játékos, aki meccseket dönthet el.”

higuain03

„Ma este a Juventus türelmesen és intelligensen játszott. Néhány alkalommal azonban veszélyeztettük a saját kapunkat, amikor a kontráikból meg tudtak lepni minket. Az görög együttesnél most volt edzőváltás és kiváló védekező futballt játszottak. Lezárták a területeket, mi pedig nem tudtuk elég gyorsan járatni a labdát, de amikor sikerült kissé felgyorsítani a játékot, megtörtük a védelmüket.”

„Pipita megérdemli az elismerést, mert ahogyan mindig is mondom: segítsd meg magadat és Isten is megsegít. Higuain tavaly a csapattársaival együtt nyert, de ez már a múlt. Ez egy új szezon, ahol mindenki le akarja győzni a Juventust, s mindenki azért van itt, hogy felvegye velünk a harcot, mert ha nem ezt teszik, akkor elvesznek.”

Allegri kitért Rodrigo Bentancur játékára is, akinek a bemelegítés során sérülést szenvedő Pjanicot kellett helyettesítenie.

bentancur02

„Bentancur jól játszott, remekül védte le a területeket és jó labdaszerzései voltak. De még sokat kell fejlődnie a labdaátvételekkel kapcsolatban, hogy vertikálisan jó passzokat adjon és helyezkedés szempontjából, a rövid passzok esetében. De ezeket gyakorolni fogjuk az edzéseken.”

„Douglas Costának többet kell elvárnia magától, de szeret a csapattársaiért játszani és helyzetbe hozni őket. Jól beilleszkedett az olasz bajnokságba annak ellenére, hogy egy teljesen más focit játszott Németországban.”

Sturaro a Fiorentina és a Barcelona elleni meccset követően ismét a védelem jobb oldalán kapott helyet, miután De Sciglio és Höwedes sérült, Lichtsteiner pedig nincs nevezve a BL-re.

„Nagyon fontos szerepet tölthet be a jobb oldalon, mert nagyon sokat bír futni és jó a technikája is. Most még látni, hogy gondolkodik, amikor megkapja a labdát és nem annyira dinamikus a mozgása, mint amikor a középpályán játszott, de időre van szüksége. Szerintem kiváló karriert futhat be ebben a szerepkörben.”

Egy kisebb kulisszatitkot is elárult az olasz tréner, amin talán sokan meglepődnek, miután világszerte az egyik legtaktikusabb edzőként tartják számon.

„Nem tartozom azok közé, akik 26 órát gondolkodnak egy meccsen. Mindig is azt vallottam, hogy vannak tanult edzők és vannak olyanok, akiknek zsigerből megy ez a szakma. Én az utóbbiba sorolom magam.”

„Nem kell órákon keresztül néznem a videókat, hanem megnézem, amire szükségem van és negyedóra alatt megértem, amit meg kell értenem. Ha egy egész napot töltenék videók elemzésével, akkor a nap végére nem értenék már semmit…”

allegri14

„Emberek, a futball egyszerű. Szükségtelen túlbonyolítani. A pályán éppen az ellenkezőjét kell tenned, mint az ellenfeled. Ha az ellenfél letámad, akkor vissza kell húzódnod, ha behátrál, akkor támadnod kell. Ennyi az egész. Az emberek meg akarják bonyolítani azt, ami olyan egyszerű.”

„A pszichológiai nézőponttól függ 80%-ban egy játékos teljesítménye. Most már sok feladatot átadok a kollégáimnak, például a fizikai és a technikai felkészítéseket. A fontosabb edzéseken ott vagyok, külön foglalkozok minden játékossal, hogy pontosan megértsem, éppen mire van szüksége, vagy miért nyújt olyan teljesítményt, amilyet.”

A nap végén ők mind csak fiatal srácok, akiknek szükségük van a szigorra és az ölelésre egyaránt, de különböző helyzetekben és különböző időpontokban. Vannak pillanatok, amikor négyszemközt kell beszélned a játékossal és vannak olyanok, amikor a csapattársai előtt.”

„Végül ott van az az időszak, amikor visszavonulót kell fújnod és fel kell adnod a dolgokat.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net, Around Juventus

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció