dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

falióra

Miért nyerheti meg Buffon az Aranylabdát?

Miért nyerheti meg Buffon az Aranylabdát?

Az Aranylabda szavazási rendszere megváltozott, így most nem három, hanem öt labdarúgót kell a szavazóknak kiválasztaniuk, továbbá az eredményeken kívül figyelembe veszik a játékosok eddigi pályafutásukat is.

A France Football a tegnapi napon tette közzé a jelöltek 30-as listáját, amelyen több Serie A-ban játszó labdarúgó is helyet kapott.

Kétségkívül Cristiano Ronaldo bizonyul a legesélyesebbnek, miután a tavalyi szezonban bezsebelte a spanyol bajnoki címet és a Bajnokok Ligáját is.

Mint már említettük, az új szabályok értelmében a szavazóknak öt játékosra kell leadniuk a voksaikat, figyelembe véve az egyéni képességeket, a csapaton belül betöltött szerepüket, végül pedig az eddigi pályafutásukat. A szavazók által kiválasztott öt labdarúgó közül az általuk favoritnak vélt játékosnak hat pontot, a másodiknak négyet, a harmadiknak hármat, a másodiknak kettőt, az ötödiknek pedig egy pontot adhatnak.

Könnyen előfordulhat, hogy ez a változás kedvezhet a Juventus és az olasz válogatott kapitányának, Gianluigi Buffonnak, hiszen amikor bejelentették az olasz hálóőr nevét, akkor óriási dicséretben részesült a hosszas, igen magas szintű pályafutása miatt.

Buffon jellemzése és bemutatása is igen elismerő szavakat tartalmaz.

„Példaként szolgál minden labdarúgó számára. Harminckilenc éves korában is olyan minőséget képvisel, hogy még mindig a világ egyik legjobb kapusának nevezhetjük. A pályán mutatott teljesítménye természetesen egy bizonyos szintet képvisel, amit nagyon fogunk hiányolni, ha Buffon befejezi pályafutását.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció