dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

falióra

Buffon ötösei

Buffon ötösei

A Juventus csapatkapitányát megkérték, hogy említsen meg öt-öt játékost, akikkel nagyon szeretett együtt játszani, de elöljáróban leszögezte, hogy sok védőt említ majd meg ;)

„Nagyon szeretem a védőket, a csatárokat viszont utálom!” – kezdte az interjút viccesen Buffon.

„Úgy érzem, hogy a legjobb, aki ellen valaha pályára léptem az a brazil Ronaldo, Messi, Cristiano Ronaldo, és Zinedine Zidane.”

„A jelenlegi és volt csapattársaim közül Thuramot, Cannavarot, Ciro Ferrarat, Chiellinit, Bonuccit, és Ruganit választanám.”

„Ahhoz hogy kiemelkedően tudj védekezni, nagyon sok empátiára van szükséged, én pedig ebben mindig is nagyon erős voltam. Ez egy fontos erénye azoknak a játékosoknak, akik történelmet írtak a világ futballjában.”

„Az olaszok közül tehetség tekintetében mindig is a többiek fölöttinek tekintettem Pirlot, Tottit, Del Pierot, és Roberto Baggiot is. Hogy ezt az egységet is ötös fogattá tegyük, ide venném még Maldinit.”

„Pirlo bora? Nagyon jó, mint minden, amit Andrea csinál.”

Ezután Buffont a kedvenc mezéről kérdezték.

„Ami tegnap este is rajtam volt. A legutóbbi, kék, gyönyörű. Nem is érthetik az emberek, hogy mennyire jó érzés még 20 év után is az az aprócska dolog, hogy az Azzurri mezét magamra ölthetem.”

„Mindig a legjobbamat adtam a csapataimért, és mindig is éreztem azt, hogy milyen fontos az az együttes, akiért éppen a pályán vagyok. Pontosan ezért is lehet az, hogy egész életemben csak három csapatom volt (Parma, Juventus, Olaszország).”

„Az olasz válogatott meze nekem olyan, mint a bőröm. Az, hogy van szerencsém magamra húzni, az élet egyik legnagyobb ajándéka számomra.”

„A Parma csődje? Nagy csalódás volt, az a csapat és a város mindig is a szívem részei lesznek.”

„Az a színvonal, amit a Parma csapatába vittünk valami elképesztő volt. Az a sok negatív dolog, ami utána történt viszont bántja a lelkem.”

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció