dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

"Bernának fejlődnie kell, Costában több van"

"Bernának fejlődnie kell, Costában több van"

Massimiliano Allegri a Tuttosportnak adott hosszabb interjújának első felében beszélt a bajnoki állásról, a szép játék és az eredményesség összefüggéséről, valamint Higuainról, Costáról, Dybaláról, Bernardeschiről és Ruganiról.

A Bianconeri jelenleg 2 ponttal áll a még 100%-os Napoli mögött a Serie A-ban, de a toszkánai taktikus nem pánikol.

„Aggódunk? Nem, tisztelettudóak vagyunk a Napolival, az Interrel és a Romával szemben” – nyilatkozta Allegri a Tuttosportnak.

„A Milan is belehúzott az átigazolási szezonban, annak érdekében, hogy az első négybe kerüljenek, és most már egy kicsit le vannak választva. A végén ez az 5 csapat – hacsak a Lazio be nem száll – fog küzdeni az első 4 helyezésért.”

„A Napoli még erősebb lett, már három éve ugyanaz a csapat játszik együtt.”

„Habár a Juventus sokat változott, és továbbra is a győzelmek felé vezető úton haladunk, az ő [Napoli] játékuk is jobb lett, és normális, hogy idén, 2 pont előnnyel velünk együtt úgy érzik, ők is a Scudetto esélyesei, de ezt még korai kijelenteni.”

„Ez a szezon – ahogy az összes többi is – márciusban fog eldőlni.”

„86 pontot kell szerezni a végső győzelemhez, tehát a Romának és a Napolinak is újra be kell állítaniuk a rekordjukat.”

Allegrit ezután a válogatott szünet előtti 2:2-es Atalanta elleni döntetlenről kérdezték, és néhányan úgy gondolják, válaszával a Napolinak akart odaszúrni.

„35 csodálatos percünk volt az Atalanta ellen. 2:0-ra vezettünk, aztán elkezdtünk egyre kevesebbet csinálni, majd még kevesebbet…”

„A futball végsősorban a szilárdságról szól. Ha a képességeidben sütkérezel, címeket veszíthetsz el, egyszerűbb szépen játszani, mint győzni.”

Allegri ez után azzal folytatta, hogy meg a Juventus csatárára, Gonzalo Higuaínra, mert szerinte sokkal többre képes.

higuaincserecsillagvizjel

Az argentin válogatott a klub rekordigazolása, aki a tavalyi szezonban 32 gólt szerzett, de a vezetőedző többet vár tőle.

„Gonzalónak sokkal meghatározóbbnak kell lennie. Nem számít, hogy 25 vagy 30 gólt szerez-e, az a fontos, hogy ezek meghatározó gólok legyenek. Fizikailag jobb állapotban van, az egész válogatott szünetet végig robotolta, de még mindig nincs 100%-os állapotban.”

„Higuaín egy kivételes játékos, gyakran mérges vagyok rá, mert többet követelek tőle, mivel sokkal többre képes. Eddig az 50%-át mutatta meg annak, amit tud.”

Ezzel ellentétben Higuain honfitársa, Paulo Dybala élete formájában játszik, Allegrit meg is kérdezték, vajon La Joyát tartja-e a legjobb játékosnak, akivel együtt dolgozott eddig.

„Nehéz összehasonlításokat tenni, mert különböző játékosok vannak. Volt szerencsém Andrea Pirlót is edzeni, aki, habár teljesen más szerepet játszott, hatalmas tehetség volt.”

„Ronaldinho valami más volt a megszokotthoz képest. Egyszer, amikor a Barcelona ellen játszottunk, a Camp Nou közönsége 10 percen át éltette.”

„Aztán ott van még Antonio Cassano, Robinho és Zlatan Ibrahimovic is, aki a maga módján volt tehetséges, másoktól eltérő módon.”

„Dybala most 23 éves, sokat kell még fejlődnie, és fizikálisan sokat változott az elmúlt évhez képest. Meg kell tanulnia, hogyan kezelje a meccseket, mivel néhány mérkőzésen kevesebb energiával rendelkezik.”

„A jobb lábát is fejlesztenie kell. Meg kell tanulnia használni, ugyanúgy, mint Federico Bernardeschinek, különben csak egyféleképpen játszhatnak. De ettől még tehetséges fiatalok.”

bernardeschi02

„Bernardeschi jól játszott Bergamóban, de felesleges volt szabálytalankodnia Gomezzel szemben, szűkebben kellett volna fognia és megakadályozni a beadásait. Ezek azon a részletek, amik eldöntik, nyersz vagy veszítesz.”

„A Juventusnál minden labda számít. Egy tabella közepén álló csapatnál, ha csinálsz két jó dolgot és vétesz nyolc hibát, akkor a jókra fognak emlékezni, és senki sem fogja felidézni a hetedik vagy nyolcadik bakit.”

„Nálunk ez számít. Berna tehetséges, de sokat kell még tanulnia ahhoz, hogy rendszeresen játsszon egy nagy klubban. Egy nagy csapatnál a karakter minden szemszöge létfontosságú, mivel nyerned kell.”

„Néha azt kell mondjam: ’Ez jó. De nem elég jó ahhoz, hogy győzzünk.’”

Az edzőt Daniale Ruganiról és Douglas Costáról is kérdezték.

„Rugani sokat fejlődött, de meg kell tennie az utolsó lépést” – jelentette ki Allegri. „Elégedett vagyok vele, annak ellenére, hogy még fiatal. Gyors, nehéz átmenni rajta, de az egy az egy elleni helyezkedésén még csiszolni kell. Az előrelátásán is kell dolgoznia.”

„Douglas Costa nem okoz nagy fejtörést, amikor megkapja a labdát, fontossá válik, mindig egy az egy ellen játszik. Neki is el kell érnie a 100%-ot, jelenleg 60-on áll.”

„Többet kell követelnie, ha a Bayernnél vagy a Juvénél vagy, többet kell akarnod magadnak. Ha Douglas magára fogad… mamma mia.”

/KM/

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció