dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

A Juve a BL-t akarja

A Juve a BL-t akarja

Beppe Marotta beruházásokról, Matuidiről, a VAR létjogosultságáról, és a BL ambíciókról beszélt.

„Az, hogy egy család kezében van a klub már 94 éve ad valamiféle kötődés érzést a csapathoz. Az, hogy jelenleg is egy Agnelli az elnök, az csak egy bónusz.” – nyilatkozta Marotta a 120 éves évforduló alkalmából tartott ünnepségen.

„Andrea Agnelli egy győztes modellt állított fel, amely modellnek a központjában a futball áll. Ez a modell azonban nem lehetne életképes a szürke eminenciások nélkül, akik nap, mint nap ezt a rendszert alkalmazzák, és vezetik a klubot a sikerek felé. A mentalitásnak két fontos víziója van: képesség és odaadás. Ez minden, ami a klub sikerességéhez szükséges.”

A látszat ellenére ez nem azt jelenti, hogy egy-két nagy játékosra költi el a klub az egész éves átigazolási keretet.

„Higuainnal egy történelmi lehetőséget ragadtunk meg. Végiggondoltuk a lehetőségeket, és úgy döntöttünk, hogy meg engedhetjük magunknak, hogy Torinóba költöztessük. Nagy vétel volt, de ezt nem tehetjük meg minden nyáron.”

„Az az igazság, hogy az ajánlatot még Pogba eligazolása előtt megtettük, és az egyezséget is azelőtt kötöttük meg, azonban számoltunk a középpályás távozásával, így könnyebben írtunk oda egy nagyobb összeget.”

„Nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, hogy túl sokat fizettünk Matuidiért. 20 millió euró plusz bónuszok nem egy olyan nagy összeg egy olyan játékosért, aki tökéletesen beleillik a rendszerbe, megvan a tapasztalata, és a jelleme is tiszteletre méltó. Ne feledjék, Bonuccit 40 millióért adtuk el!”

„Azt hiszem, a csapat jelenleg valós tudása 70%-a körül játszhat. Őszintén hiszem, hogy a jelenlegi a legkiegyensúlyozottabb Juventus, amellyel valaha dolgoztam.”

„Meggyőződésem, hogy ha egy csapat Olaszországban sikeres akar lenni, akkor a csapat gerincének olasznak kell lennie. Ha hazai csapatok ellen játszol, az idegenlégiósok nehezen értik meg, hogy az ellenfelük mindig életük mérkőzését játsszák a Juventus ellen.”

Gianluca Vialli szerint a VAR technológia egy lehetőség a Juventus számára, hogy egyszer és mindenkorra letörölje magáról azt a képet, hogy a bírók nekik fújnak.

„Minden körülménytől függetlenül az a kötelességünk, hogy mindig nyerjünk.” – válaszolt Marotta. „A Scudetto serleg felemelésére született ez a csapat. Az, ha nem nyerünk egyszer, nagy csalódás lenne. Nem félünk a VAR-tól, és valóban segíthet eloszlatni mindenféle vádakat.”

„Példának okáért, idén máris kaptunk három tizenegyest. Tavaly ehhez egy egész szezon kellett. A baj most az, hogy nem lőttük be őket… A hátránya annak, hogy ennyire erős vagy az, hogy irigységet szít az ellenfelekben. Sajnos ennek a kezelésére nem alakult ki Olaszországban kultúra.”

„A Napoli gyönyörűen játszik, de minden csapatnak saját DNS-e van. A Juventus szinbóluma egy összetépett, koszos zokni, amit Boniperti mindig az irodájában őrzött.”

Miközben a Juventus komolyan dominálja a Serie A-t, már a második BL döntőjét bukta el három éven belül.

„A Bajnokok Ligája siker sok tényezőtől függ. Kiestünk Isztanbulban a Galatasaray ellen, mert havazott. Nem vagyok benne biztos, hogy az elmúlt években mindig a legjobb csapat nyert.”

„Az utam a Juventusszal még nem ért a végéhez, a BL megnyerése mindenkit egyformán kemény munkára késztet a csapatnál. Azonban még ha ez meg is történik, nem tudnám magam más klubnál elképzelni. Ha Allegri úgy dönt, hogy távoznom kell, akkor a nemzeti csapatért szeretnék dolgozni.”

A torinói kaland előtt Marotta a Sampdoria általános igazgatója volt. Akkoriban a Sampdoria a BL playoff körébe is bejutott. Mit tart karrierje legnagyobb húzásának?

„Pierluigi Casiraghi eladása a Boniperti-féle Juventusba. Ez talán egy jel volt abból a szempontból, hogy merre kell haladnom az életben. Másrészről Antonio Cassano hazahozása a Real Madridból. Újra felfedeztünk egy óriási tehetséget.”

„Pogba eladása csak egy jó döntés volt, amit minden profi sportigazgató elismert, és meglépett volna.”

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció